Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook Air 11" czy naprawde jest zamaly?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 dolcissimaa85

dolcissimaa85
  • 2 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 07:16

Czesc!

Jestem nowa na forum i dosc nowa w swiecie Apple, od 2 lat posiadam ipada mini e ipoda, i teraz przyszedl czas na pierwszego Macbooka :)

Wybor padl na Macbook Air, wiem ze pro ma wiecej zalet, ale ultracienki Design wygral, nie mam duzych wymagan od komputera, nie gram nie bawie sie w edycje filmow czy zdjec nie programuje.

Komputer potrzebny jest tylko do internetu , filmow czy programow biurowych.

Cale zycie uzywalam Windowsa ale czas na zmiane mam nadzieje ze sie przyzwyczaje..:)

Teraz pytanie do Was czy Macbook Air 11" jest waszym zdaniem zamaly?

Ja przez ostatnie 5-6 lat uzywalam najpierw Acera 10.1" jednak byl zamaly, pozniej zmienilam na Asusa 11.6" i rozmiar okazal sie ok..

kiedys mialam dawno temu komputery 15 calowe i sa dla mnie zawielkie.

wiec sklanialam sie ku 11.6" ponownie lub 13".

Zaznaczam ze wiekszosc dnia spedzam w pracy i pracuje przy komputerze stacjonarnym.

Macbook to bedzie komputer domowy..

Nie wiem czy bede go zabierac w droge, w podroze byc moze tak jednak na codzien raczej nie.

Gdy w Apple store sobie porownywalam 11 z 13 cali 13 cali wydalo mi sie odrazu za wielkie gdyz jestem przyzwyczajona do 11.6" od wielu lat...

Jednak wiekszosc ludzi poleca 13" dlaczego? Byc moze dlatego ze wiekszosc osob uzywala do tej pory komputery 15" i trudno sie przesiasc na malutka 11". wiec wybieraja 13"???

Nie wiem sama co robic...

Tymbardziej..... ze juz zakupilam Macbooka Air 11" edycja 2014 w standardowej konfiguracji Podczas Black Friday (mieszkam we wloszech) za baaaaaaaardzo okazyjna cene -22% wyszedl mnie dokladnie 700 euro czyli z 2800 zl..

za 2-3 dni bedzie u mnie, a mnie naszly watpliwosci czy zostawac go czy odsylac i kupic 13".

Ale zdaje sobie sprawe ze tak niska cena to naprawde okazja i byc moze nie znajde szybko albo nieznajde wogole 13"  z taka ogromna znizka.

Wy co mi radzicie?

pozdrawiam

Marta

#2 Maurice69

Maurice69
  • 158 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 10:40

Moim zdaniem 11' w MBA jest ok. Sam mam MBPr 13', ale bawiłem się MBA 11' mojego brata i przekonałem się, że to super urządzenie. Myślę, że nie pożałujesz.

MacBook Pro 13 Retina (Late 2013) i5 2,4/8GB/256SSD // iPhone XS Space Gray 64GB // iPhone SE 32 GB Silver // iPad Air 2 64 GB Space Gray // iPad 5th Space Grey 128GB // iPad Pro 11 256GB 4G Silver

#3 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 10:49

Co do ceny to możesz na allegro już  znaleźć za 3500/3600 13. A 11 za 3100/3200.

Ogólnie 11 to bardzo fajny laptop, zawsze można go podłączyć pod zewnętrzny ekran i nie ma już problemu.

Wielu ludzi kupuje 13, ponieważ może być to ich główny komputer + mimo wszystko jest większy, więc dla wielu ludzi może być wygodniejszy.

Ja sam mam problem do teraz, którego air'a, ponieważ dla mnie każdy ma swoje plusy.

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#4 dolcissimaa85

dolcissimaa85
  • 2 postów

Napisano 01 grudnia 2014 - 14:43

dzieki za odpowiedzi.

Bylam znowu w Apple Store, i chyba jednak zostawie 11" jak tylko przyjdzie, mam nadzieje ze jutro max pojutrze.

Maly ekran nie jest dla mnie problemem od lat uzywam, wiem ze do 13" tez bym sie przyzwyczaila, ale chyba nie warto bawic sie w odsylanie na moj koszt, komputera i pozniej zakup 13'' po pelnej cenie.

#5 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 postów

Napisano 01 grudnia 2014 - 15:34

13" ma wyższą rozdzielczość ekranu i to przeważyło w moim wypadku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych