Czesc!
Jestem nowa na forum i dosc nowa w swiecie Apple, od 2 lat posiadam ipada mini e ipoda, i teraz przyszedl czas na pierwszego Macbooka
Wybor padl na Macbook Air, wiem ze pro ma wiecej zalet, ale ultracienki Design wygral, nie mam duzych wymagan od komputera, nie gram nie bawie sie w edycje filmow czy zdjec nie programuje.
Komputer potrzebny jest tylko do internetu , filmow czy programow biurowych.
Cale zycie uzywalam Windowsa ale czas na zmiane mam nadzieje ze sie przyzwyczaje..
Teraz pytanie do Was czy Macbook Air 11" jest waszym zdaniem zamaly?
Ja przez ostatnie 5-6 lat uzywalam najpierw Acera 10.1" jednak byl zamaly, pozniej zmienilam na Asusa 11.6" i rozmiar okazal sie ok..
kiedys mialam dawno temu komputery 15 calowe i sa dla mnie zawielkie.
wiec sklanialam sie ku 11.6" ponownie lub 13".
Zaznaczam ze wiekszosc dnia spedzam w pracy i pracuje przy komputerze stacjonarnym.
Macbook to bedzie komputer domowy..
Nie wiem czy bede go zabierac w droge, w podroze byc moze tak jednak na codzien raczej nie.
Gdy w Apple store sobie porownywalam 11 z 13 cali 13 cali wydalo mi sie odrazu za wielkie gdyz jestem przyzwyczajona do 11.6" od wielu lat...
Jednak wiekszosc ludzi poleca 13" dlaczego? Byc moze dlatego ze wiekszosc osob uzywala do tej pory komputery 15" i trudno sie przesiasc na malutka 11". wiec wybieraja 13"???
Nie wiem sama co robic...
Tymbardziej..... ze juz zakupilam Macbooka Air 11" edycja 2014 w standardowej konfiguracji Podczas Black Friday (mieszkam we wloszech) za baaaaaaaardzo okazyjna cene -22% wyszedl mnie dokladnie 700 euro czyli z 2800 zl..
za 2-3 dni bedzie u mnie, a mnie naszly watpliwosci czy zostawac go czy odsylac i kupic 13".
Ale zdaje sobie sprawe ze tak niska cena to naprawde okazja i byc moze nie znajde szybko albo nieznajde wogole 13" z taka ogromna znizka.
Wy co mi radzicie?
pozdrawiam
Marta