Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak dzwonić i wysyłać SMS.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Misgogo

Misgogo
  • 1 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 20:44

Witam Jestem nowy na forum i po przekopaniu znacznej ilości postów nadal nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi, a mianowicie, co zrobić aby móc wysyłać SMS i używać iPada jako telefonu do rozmów, znalazłem screeny z ustawieniami jak wysyłać sms ale u mnie nie ma takich opcji. Posiadam iPada 2 Air WIFI + cellural, abonament PLAY.

#2 Filu3

Filu3
  • 2 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 22:25

iPad musi być połączony z iPhone "znajdować sie w pobliżu " z samego ipada bez iPhone mozna jedynie wysyłać SMS oczywiście jeżeli posiadamy kartę sim. Mozna dzwonić na face time ale bez iPhone tylko do innych użytkownikow facetime podobnie jak z iMessage

#3 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 28 listopada 2014 - 14:24

Tylko z softem od IOS 8 mozna uzywac iPada do przeprowadzania rozmow glosowych i wysylania wiadomosci sms i imessage. Oczywiscie sam iPad Ci nie wystarczy. Musisz do tego miec iPhona. Musisz zautoryzowac sobie ta opcje podajac specjalny kod (o ile pamietam 6 cyfrowy) wygeneorwany przez urzadzenie. Wtedy polaczenie/sms/imessage "wyzwalasz" na iPadzie ale tak naprawde dzwoni i wysyla iPhone. Niestety, ta funkcja nie dziala tak jak np w Galaxy tab gdzie mozna bylo zadzwonic.

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 grudnia 2014 - 12:15

Z samego ipada bez iPhone mozna jedynie wysyłać SMS oczywiście jeżeli posiadamy kartę sim.

Nie, nie możesz. Możesz jedynie iMessage wysyłać.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych