Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Belka powiadomień , a kalendarz - brak wydarzeń.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 dirve

dirve
  • 82 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 11:38

Dobry, Potrzebuje info, jak zrobić aby na belce powiadomień tam gdzie wyświetla się data , pogoda, co zaplanowane na dziś, co na jutro wyświetlały się wydarzenia z kalendarza. Dodałem kalendarz do tej belki ale cały czas pokazuje mi brak wydarzeń :/ Wszystkie opcje przekopałem, kalendarz ma aktywne powiadomienia , banery nie banery na wszystkie kombinacje , a nadal w nagłówku kalendarze jest brak wydarzeń .. Ktoś wie jak to zmienić?

#2 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 09:25

Czy zaplanowane wydarzenia są widoczne w kalendarzu? Czy są to wydarzenia w określonym przedziale czasowy (od godz. do godz.) czy wydarzenia całodniowe? Jeżeli te drugie to nie będą one wyświetlane w Centrum Powiadomień. Tak ficzer iOS-a. Ze swojej strony polecam aplikację Agenda+ która dodaje do Centrum powiadomień ładny i konfigurowalny widżet z wydarzeniami ze wszystkich kalendarzy.

#3 dirve

dirve
  • 82 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 10:29

Duke, Oczywiście wydarzenia się od godzin do godziny. Mam mnóstwo spotkań, wydarzeń poustawianych i są widoczne w kalendarzu i wszystko tutaj gra i buczy ...a na belce brak wydarzeń :( Agenda+ może działać w chmurze także i przesyłać dane do mojego Ipada ?? Nie widzę w storze tej Agendy + ? Pozdr MG

#4 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 10:48

Ta aplikacja nie działa w chmurze, bo nie jest kalendarzem. Dodaje tylko widżet do Centrum Powiadomień który wyświetla wydarzenia z wybranych kalendarzy (iCloud, Google...itd).

Znajduje ją bez problemu: https://itunes.apple....916415258?mt=8

Ale oprócz niej, w AppStore jest wiele innych (pewnie i bezpłatnych) pełniących podobną funkcję.

#5 dirve

dirve
  • 82 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 13:15

Hmm.. Ta agenda + całkiem dobry patent i cena tutaj nie gra roli. Zainstaluje go ,ale to nie przestanie mnie ciekawić co mam źle w opcjach lub co jest schrzanione że nie wyswieltają mi się wydarzenia na belce .. i czemu to się nie wyświetla :/ Może ktoś ma jakiś pomysł , co i jak i gdzie to włączyć? Pozdr

#6 dirve

dirve
  • 82 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 19:32

Przekopałem wszystko i powinno być coś takiego:

http://imagazine.pl/2013/09/29/jak-dziala-centrum-powiadomien-w-ios-7/

Ja tego nie mam :(... piszę brak wydarzeń ... i co najlepsze nie mam tego na iphone i na ipadzie .. i nie wiem gdzie jest figiel :(

Rozwiązanie

"W tej sekcji widzimy najbliższe sześć godzin w kalendarzu i wszystkie spotkania, które są tam zapisane. " co za wariat to wymyślił :)

#7 leoni

leoni
  • 77 postów

Napisano 09 października 2015 - 20:59

ODŚWIEŻAM

Zauważyłem bug w iOS 9, proszę sprawdźcie, czy też macie ten problem. Widget kalendarz wyświetla mi tylko jedno najbliższe wydarzenie, niezależnie od ilości wydarzeń w kalendarzu na dzisiejszy dzień. W praktyce, jeśli chcę podejrzeć "plan dnia", muszę i tak wejść w kalendarz. W iOS 8 działao, perfekcyjnie, teraz dupa. Problem zgłosiłem do Apple.

#8 Ania.S

Ania.S
  • 219 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 października 2015 - 13:55

Mi wyświetla wszystkie, które mam na dany dzień.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych