Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4s wymiana baterii i wibracji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 23 listopada 2014 - 02:30

Witam. Mam możliwość kupienia od znajomego iPhone 4s za 500zł, był on pierwszym i jedynym właścicielem tego telefonu tylko problemem jest bateria która wystarcza na maksimum 12 godzin użytkowania (biorąc pod uwagę to że kolega pisze przez te 12 godzin z ludźmi na messengerze), drugim problemem jest brak wibracji, mówił że kiedyś jak potrząsnął to jeszcze wibrował a w pewnym momencie przestał w ogóle. Czy jest sens kupić od niego ten telefon? Ile mogły by kosztować bateria i moduł wibracji? Z wymianą nie mam żadnych problemów bo rozbierałem i wymieniałem części w różnych modelach a widziałem że poradników jest od groma. I przy okazji pytanie.. widziałem na allegro masę iPhone 4s z niedziałającym wifi i bluetooth, wie ktoś czego to wina że jest ich taka masa (jakieś 70% iPhone 4s w cenie 400-650 zł ma ten problem)?

#2 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 23 listopada 2014 - 18:34

Wymiana baterii i wibracji nie jest skomplikowana. A co to wifi to jest masa wątków na forum, poszukaj i poczytaj a znajdziesz odpowiedź.

#3 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 24 listopada 2014 - 00:09

Wiem że nie jest skomplikowana, wspomniałem o tym w swoim poście, bardziej chodziło mi o to czy jest sens, czy taniej nie wyjdzie kupić na allegro gotowego, ale już i tak pytanie nie aktualne bo zdecydowałem się na iP 4.

#4 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 24 listopada 2014 - 13:52

Ja w 4-ce miałem taki sam problem z wibracją. Okazało się, że wystarczyło coś w środku polutować i działa do dziś.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych