Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie może wyjść z trybu awaryjnego - pilne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Magnetoo

Magnetoo
  • 9 postów

Napisano 22 listopada 2014 - 13:02

Cześć. Od wczoraj próbuje sobie poradzić z pewnym problemem... lecz nieskutecznie. Otóż moje jabłko nie może wyjść z trybu awaryjnego. Chcę wgrać od nowa system, może to coś zadziała. Mam pobrane restore iOS 7.1.2 oraz 7.0.4 (czyli te które mnie najbardziej interesują). I właśnie stwierdziłem, że i tak telefon musiałem aktywować, to wgram softa właśnie tego, co mnie interesuje. Lecz podczas wgrywania/odtwarzania w iTunes najpierw musiałem sobie poradzić z błędem 3194, a teraz wyskakuje błąd 11. Czy to aktualizuje przez iTunes, czy wybiorę z dysku plik restore... Za każdym razem jak włączę telefon, to prosi mnie o połączenie z iTunes. Jest jakiś sposób na to? Czy na wyjście z tego trybu awaryjnego, czy też na ominięcie/naprawę błędu 11 (chociaż bardziej by mi to drugie zależało, chociaż pierwsza opcja też)? Dodam, iż jest to mój jedyny telefon. Potrzebuję go pilnie. Jak i pomocy. Czekam na dość szybką pomoc z Waszej strony. Dziękuje! ;)

#2 marooo

marooo
  • 628 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 listopada 2014 - 14:29

Wgrasz tylko najnowszy soft więc nie masz co kombinować. Wprowadź telefon w DFU i zwyczajnie go odtwórz bez wskazywania na pobrane iOS'y.

#3 Magnetoo

Magnetoo
  • 9 postów

Napisano 22 listopada 2014 - 14:37

Chciałbym, lecz telefonu nie włączę do końca. Za każdym razem jak włączę telefon,to po jabłuszku przechodzi w tryb awaryjny (prosi mnie o połączenie z iTunes). Jest jakiś inny sposób na wprowadzenie telefonu w trub DFU?

#4 marooo

marooo
  • 628 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 listopada 2014 - 14:46

W DFU wchodzi się na wyłączonym iP.

#5 Magnetoo

Magnetoo
  • 9 postów

Napisano 22 listopada 2014 - 15:04

W tym sęk, że nie raz wchodziłem na włączonym telefonie (10 sek home+power).A druga rzecz... telefon wyłączam z trybu awaryjnego, to od razu się włącza, bo jest podłączony...

#6 Magnetoo

Magnetoo
  • 9 postów

Napisano 22 listopada 2014 - 21:24

Jest ktoś w stanie mi pomóc? Nazwę to "zapętlaniem" ponieważ telefon nie chce przejść w tryb DFU... Jest jakiś program, dzięki któremu mogę telefon włączyć w tryb DFU?

#7 marooo

marooo
  • 628 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 listopada 2014 - 21:39

Co Ci wyskakuje podczas odtworzenia w iTunes? 3194 wyskoczył bo wskazywałeś starsze oprogramowanie.

#8 Magnetoo

Magnetoo
  • 9 postów

Napisano 22 listopada 2014 - 21:47

Już nie wyskakuje. Teraz wyskakuje błąd 11. Nieważne czy aktualizuje bezpośrednio z iTunes, czy też wyznaczam plik.

#9 marooo

marooo
  • 628 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 listopada 2014 - 00:28

Spróbuj na innym kompie odtworzyć, a jak nie to sprawdź w pliku hosts czy nie ma linijki z "gs.apple..." jak jest to usuń i odtwórz ponownie.

#10 Magnetoo

Magnetoo
  • 9 postów

Napisano 23 listopada 2014 - 22:21

Próbowałem, to samo. Gdzie ten plik się znajduje?

#11 Magnetoo

Magnetoo
  • 9 postów

Napisano 24 listopada 2014 - 17:49

Temat do zamknięcia. Problem rozwiązany.

#12 marooo

marooo
  • 628 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 listopada 2014 - 18:11

Napisz jak rozwiązałeś problem.

#13 Magnetoo

Magnetoo
  • 9 postów

Napisano 24 listopada 2014 - 19:58

Generalnie to sam się rozwiązał. Dzisiejszego dnia aktualizacja przeszła pomyślnie, i sam wyszedł z trybu awaryjnego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych