Witam,
przeczytałem parę podobnych wątków, ale w żadnym nie znalazłem takiej sytuacji, aby Macbook nie widział sygnału sieci od samego początku, tak jak to się dzieję w moim przypadku. Od uruchomienia Macbooka Air 11 (10.9.5) nie mogę znaleźć mojego sygnału wifi, widzę natomiast wszystkie inne dookoła. Sygnał jest na pewno sprawny, połączone są z routerem 4 inne komputery i iPhone. Router to Thomson TWG870UG.
Proszę o pomoc.
edit: oczywiście resety routera oraz wpisywanie SSID ręcznie nie pomagają

Macbook nie widzi sieci wi-fi
Rozpoczęty przez
Marek Sienicki
, 20 lis 2014 18:32
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 listopada 2014 - 18:32
Napisano 21 listopada 2014 - 10:18
Ten router to jeden wielki syf mowiac, krotko.
Zresetuj PRAM i SMC i zobacz jeszcze rak. Jak nie wiesz jak to zrobic wpisz w YT tam masz filmik.
Napisano 22 listopada 2014 - 14:44
Dzięki za radę, niestety nie pomogło… W tym momencie piszę do Ciebie z tego macbooka po hotspocie z iPhone. Co ciekawe po sparowaniu, CZASAMI pojawia mi się sygnał mojego wifi - MacBooka wtedy bez problemu się z nim łączy i wszystko pięknie hula do momentu, kiedy nie wyłączę wifi albo nie zamknę macbooka.
Czy problem na pewno tkwi w routerze i zakup nowego naprawi ten problem?
Pozdrawiam
Napisano 22 listopada 2014 - 15:03
Macbook z USA, a router kupiony w Polsce? Zmien kanal sieci na jakis ponizej kanalu 11-tego i ustaw go "na sztywno". Moze masz 12-ty lub 13-ty kanal wifi ustawiony na routerze, albo ustawiony kanal na "auto" a standard wifi w USA dopuszcza kanaly do 11-tego.
Jesli router schodzi ponizej tych kanalow to widzi, jesli wchodzi na kanaly 12-13 to ci macbook nie widzi sieci...
Napisano 23 listopada 2014 - 16:44
Rzeczywiście! Chodziło o kanał sieci
po zmianie na kanał numer 10 wszystko działa jak należy, dziękuję bardzo za pomoc!!
Temat do zamknięcia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych