Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s - luźne etui

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 18 listopada 2014 - 19:19

Witam! Dziś przyszło do mnie etui http://www.puro.com....lia,3,1388,3178 . iPhone 5s mam niedługo i jest to moje pierwsze etui. Gdy je założyłem ewidentnie widać że boki etui są luźne oO Gdy używam telefonu to czuć że jak wezme telefon w dłoń to boki dopiero wtedy dolegają do końca telefonu, gdy położę widać że lekko odstają ;/ Gdy położe telefon na stoliku i poruszam telefonem to delikatnie też rusza się na boki...?
Pytanie czy to ma tak być czy jak zwykle mam pecha i przysłali mi badziew...? Bo przyznam że niekiedy robi się to mało przyjemne, bo mam wrażenie jakby krawędzie wskakiwały i zsuwały się z krawędzi ekranu;/
Z góry dzięki!

ps.
Chciałem dodać fotki ale nie widać na nich tego problemu;/

#2 pingwin71

pingwin71
  • 291 postów

Napisano 18 listopada 2014 - 20:32

Dokładnie to samo przyszło do mnie dzisiaj :-).Też tak mam, ale naprawdę minimalnie , w zasadzie nie przeszkadza mi to zupełnie.Gorzej miałem z naklejeniem folii ,"za chiny" nie udało mi się nakleić bez choćby kilku maleńkich pęcherzyków :-(. Ten tył nawet niezły, ale folia mi si nie podoba,widać ślady paluchów.Najchętniej zostawiłbym aparat bez niczego ,najbardziej mi się podoba , wykonany jest genialnie, również materiały ,ale właśnie też dlatego nie chcę go uszkodzić.

#3 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 18 listopada 2014 - 20:42

No ja foli nie naklejałem bo kupiłem jakiś czas temu szkło na przód i sprawuję się świetnie ;P Ale te etui dla mnie to troche lipa bo liczyłem że będzie perfekcyjnie dolegać. Bede musial skoczyc sie do iSpota i tam popytać o jakieś inne ale z tego co oglądalem mają same lipne i nawet nie maja przeźroczystego w salonie ;(((

#4 pingwin71

pingwin71
  • 291 postów

Napisano 18 listopada 2014 - 20:54

no dokładnie byłem w dwóch iSpotach we Wrocławiu i nie mieli tego co chciałem, w końcu zamówiłem przez neta...A szkło nie jest za grube z tym tyłem? może tu jest problem?

#5 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 18 listopada 2014 - 21:05

Te boki nawet nie dochodzą do tego szkla. A nawet jakby to na krańcach szklo jest płaskie/zaokrąglone wiec raczej nie ;p

#6 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 20 listopada 2014 - 23:08

Jeszcze pytanie jak luzne jest to etui? Bo moze ja tego u siebie nie widze... Ono ma elastyczny material, mega cieniutki i moze dlatego Ci sie wydaje ze ostaje. Przy 0,3 mm moze byc takie wrazenie.

#7 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 20 listopada 2014 - 23:12

Dokładnie to samo przyszło do mnie dzisiaj :-).Też tak mam, ale naprawdę minimalnie , w zasadzie nie przeszkadza mi to zupełnie.Gorzej miałem z naklejeniem folii ,"za chiny" nie udało mi się nakleić bez choćby kilku maleńkich pęcherzyków :-(. Ten tył nawet niezły, ale folia mi si nie podoba,widać ślady paluchów.Najchętniej zostawiłbym aparat bez niczego ,najbardziej mi się podoba , wykonany jest genialnie, również materiały ,ale właśnie też dlatego nie chcę go uszkodzić.

Przy zwyklych foliach widac slady paluchow. Na szkle tez. Dlatego jest tez opcja folii antifinger -matowa, nie zostaja slady paluchow

#8 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 20 listopada 2014 - 23:29

Telefon sie w tym etui po prostu ruszał. Nie wyleciałby ale był w nim luźny. Po weekendzie ma przyjść do mnie drugie bo uznali reklamacje ;) zobaczymy. Moze to byla wada fabryczna-oby;)

#9 pingwin71

pingwin71
  • 291 postów

Napisano 21 listopada 2014 - 08:36

Oooo to nieźle! u mnie minimalnie czuć luz jak się weźmie w rękę po bokach i od góry, z dołu przylega idealnie, ale jest to tak minimalne ze mi nie przeszkadza.Ale za to ślady paluchów już tak... a są szkła na których nie zostają ślady? oczywiście w jakiś normalnych cenach.

#10 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 21 listopada 2014 - 13:02

No moje mnie irytowało ;( Nawet po obróceniu telefonu ekranem do dołu był luz na tyle ;/ Ale zobaczymy jak przyjdzie drugie ;D Mam nadzieje że nowe będzie ok ;o A co do szkła to ja kupowałem w iSpocie za 120zł bodajże ale jednak troche się palcuje;/ Widziałem też na półce coś właśnie z napisem anty-finger cena też około 120-130zł ;) ale wiadomo to iSpot ;DD

#11 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 22 listopada 2014 - 23:40

Oooo to nieźle! u mnie minimalnie czuć luz jak się weźmie w rękę po bokach i od góry, z dołu przylega idealnie, ale jest to tak minimalne ze mi nie przeszkadza.Ale za to ślady paluchów już tak... a są szkła na których nie zostają ślady? oczywiście w jakiś normalnych cenach.

Na szklach zawsze zostaja slady, niestety. Troche to wkurzajace jest ale coz.

#12 pingwin71

pingwin71
  • 291 postów

Napisano 23 listopada 2014 - 12:11

Na szklach zawsze zostaja slady, niestety. Troche to wkurzajace jest ale coz.

To może są jakieś folie które nie "palcują"?

#13 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 22:13

To może są jakieś folie które nie "palcują"?

Antifinger/antiglare Zalezy ile chcesz wydac...tansze np. puro a drozsze moshi

#14 pingwin71

pingwin71
  • 291 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 08:46

Właśnie ma Puro z kompletu z pokrowcem crystal 0,3mm, niestety paluchy widać jak cholera, a do tego dość szybko widać ryski, samo opakowanie ok.

#15 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 28 listopada 2014 - 16:51

30 zł za etui ... 2 zł kosztuje etui gumowe, idealnie wycięte, idealnie przylegające. Na allegro, a nie w firmowych sklepach gdzie masz syf i mogiłę za parokrotną wartość towaru.

#16 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 21:43

Właśnie ma Puro z kompletu z pokrowcem crystal 0,3mm, niestety paluchy widać jak cholera, a do tego dość szybko widać ryski, samo opakowanie ok.

#17 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 21:44

Bo w tym zestawie jest zwykla folia a nie antiglare

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych