Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMac 21 - potwierdzenie slabej szczelnosci ekranu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 smiglostopy

smiglostopy
  • 2 postów

Napisano 18 listopada 2014 - 03:04

Siema,
czytam forum od jakiegos czasu, ale udzielam sie malo;) Tym razem postanowilem wrzucic cos co zauwazylem na swoim iMacu wczoraj...
[url][/url]
sorki za podklad muzyczny, ale musialem zaretuszowac moja podekscytowana corke.
[url][/url]
na drugim filmiku mrowka (czy co to tam z Chin przylecialo) weszla na dol ekranu i od 2 dni sie nie ujawnia.

#2 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 18 listopada 2014 - 08:14

A kto powiedzil, ze ekrany w iMacach sa szczelne. Wciagaja wszystko jak popadnie a owa istota pomiedzy warstwami mogla sie tam w kazdym momencie dostac w koncu malutka jest. Nie karm jej to zdechnie i problem minie :)

#3 DanielF

DanielF
  • 5 763 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 18 listopada 2014 - 08:21

to się nazywa iPet i jest opcją za 99$ a Ty dostałeś za darmo i jeszcze narzekasz... podobno można zamówić nawet złota rybkę! a na poważnie jak chcesz spać spokojnie to kup AppleCare

#4 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2014 - 09:40

A który to jest iMak? Ten szeroki, starszy model czy nowy, cienki? W tych nowych ekran jest laminowany z szybą, więc nie ma możliwości aby coś pod nią wlazło.

#5 smiglostopy

smiglostopy
  • 2 postów

Napisano 19 listopada 2014 - 01:14

Juz kupilem iZarcie dla iMrowki i bede ja wykorzystywac jako wygaszacz ekranu, hehe. To jest ten nowszy i cienszy iMac. Kupilem go kilka miesiecy temu. Mam nadzieje ze insekt juz sie wiecej nie pojawi.
  • citanek lubi to

#6 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 19 listopada 2014 - 12:55

Nic nie jest idealne. Problemy sa tutaj to co bedzie z iMackiem 5K jak sie zacznie grzac :) klej sie rozszczelni na matrycy i szybie i karaluchy chyba tam zaczna wchodzic ;)
  • Iro lubi to

#7 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 12 grudnia 2014 - 20:37

A który to jest iMak? Ten szeroki, starszy model czy nowy, cienki? W tych nowych ekran jest laminowany z szybą, więc nie ma możliwości aby coś pod nią wlazło.

nie istotne wszystkie są z.....e nie da się tego ukryć. 
Posiadałem (zawodowo same maćki pro, cały czas do dzisiaj) prywatnie: imac 233 B bez skazy, emac ATI bez skazy, oba mam do dzisiaj i bez wad monitora. 233 od 1999  roku - działa , a quark pod 9 zapierdala.

iMac (20-inch Mid 2007) żółty i co tylko kupiłem Ajple sinema 21,  iMac (21.5-inch, Mid 2011) poziome kreski, góra narożniki (2 matryce) Ajple sinema bez szwanku 21, iMac (27-inch, Mid 2011) 3 matryce - ło matko - ajple sinema idealna, Obecny iMac (27-inch, Late 2012) kupiony w marcu 2013 -- tzw max + 32 gb RAmu (dokupiłem se della)  2 matryce w kosmos 3 właśnie idzie. 
Dajcie sobie spokój z tym sprzętem.
Ja na prawdę uwielbiam ajmaki, ale się nie da - jestem tak głupi jak historia moich komputerów domowych.

• citanek lubi to

Classic Mac 
Gdyby obecne były trwałe jak PowerMac G5 i piękne jak iMac G4 to nikt by nie składał Hacintosha

#8 fixeo

fixeo
  • 1 postów
Napisano 04 lutego 2015 - 12:05

Siema,
czytam forum od jakiegos czasu, ale udzielam sie malo;) Tym razem postanowilem wrzucic cos co zauwazylem na swoim iMacu wczoraj...

sorki za podklad muzyczny, ale musialem zaretuszowac moja podekscytowana corke.

na drugim filmiku mrowka (czy co to tam z Chin przylecialo) weszla na dol ekranu i od 2 dni sie nie ujawnia.

Nikt nie daje gwarancji na szczelność szyby w iMacach a niestety ich montaż nadal nie należy do idealnych, jak się ma ssawki to można teoretycznie zrobić to samemu i usunąć brudki czy inne mrówki, ale osobiście bym tego nie polecał robić osobiście :)

Zasady stosowania sygnatur i podpisów

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 lutego 2015 - 12:21

Nikt nie daje gwarancji na szczelność szyby w iMacach a niestety ich montaż nadal nie należy do idealnych, jak się ma ssawki to można teoretycznie zrobić to samemu i usunąć brudki czy inne mrówki, ale osobiście bym tego nie polecał robić osobiście :)

Widzę Kolego, że Twoja wiedza na temat iMaców zatrzymała się na 2011 roku, ale to nic złego przecież nie musisz się znać na sprzęcie który naprawiasz.

W nowych iMacach ssawkę możesz sobie przykleić do ekranu i zrobić z niej jakiś gustowny wieszak czy coś. Bo szyby nią nie odkleisz. Może jak trafi do Ciebie klient z takim komputerem to się przekonasz ;)

• michallus i tumpio lubią to

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#10 michallus

michallus

• 214 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 lutego 2015 - 16:51

oby nie trafił do iPiekarnika..... hehehe :)

Użytkownik michallus edytował ten post 04 lutego 2015 - 16:52

Macbook a1398 MID 2015, A1502 Early 2015

Serwis sprzętu komputerowego Apple w Trójmieście - Mekintosz

kontakt: 535-70-60-70, (58) 341-41-45

ul. Balcerskiego 14D 80-299 Gdańsk

http://www.mekintosz.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych