Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

bateria iphone 6

• Please log in to reply
47 replies to this topic

#26 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2014 - 11:10

masakra na tym forum nic nie nie da się napisać nawiązując do tematu bo każdy wyśmiewa czy szyderczo pisze… chodziło mi tylko oto ,że pracuje nieregularnie całymi dniami stąd zawsze telefon pod ręką potrzebny jest mail itd… żałośni są ludzie na tym forum ;)

tylko my Cie nigdzie nie obrazamy a ty tak, chodzi mi o to, ze fakt iz masz firme nie ma nic do rzeczy, to tak jakbym pisal w temacie o kablach - ,,a tak w ogole to jezdze ferrari,,. Co tu duzo gadac, bateria w iphonie jest spieprzona rowno i trzeba kupic powerbank...
Polecam wszystkim powerbank xiomi - moja kobieta tez uzywa ip6 i kupila sobie wlasnie powerbank tej marki, powiem szczerze ze jak go zobaczylem to nie wierzylem, swietna jakos, obudowa z aluminium i białe elementy (cena ok 120-130 zł) idealnie pasuje do produktow apple. Niestety trzeba do zakupu za ponad 3 tys. (kupiłem iP 6 64 GB za 3400 zł....) inwestowac kolejne pieniadze - to już lekka przesada.

#27 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 posts
  • SkądGenval-Belgia

Posted 08 January 2016 - 10:34

Witam. Mój ip6 dziś ześwirował, wyłączył się ot tak. Pojawił się czarny ekran, po wyłączeniu nie chciał się uruchomić (ikona rozładowanej baterii). Po podłączeniu go do ładowarki włączył się i zobaczyłem 26% . Nie rozumiem dlaczego, ktoś tak miał?
Aha, co dziwne po 30 minutach ładowania mam już 65% .

#28 kris55577

kris55577
  • 100 posts

Posted 08 January 2016 - 11:17

Uszkodzona bateria lub czy używałeś go na mrozie wcześniej bo przypadki wyłączania sie ip6,6s są znane w takich warunkach,jeśli to drugie to po ogrzaniu bateria powinna odzyskać pełna sprawnosc

#29 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 posts
  • SkądGenval-Belgia

Posted 08 January 2016 - 11:36

Mrozów tu u mnie brak. Czyli serwis? Wymieniają na gwarancji?

#30 kris55577

kris55577
  • 100 posts

Posted 08 January 2016 - 12:13

Sprawdź sobie programem iBackupBot na kompie stan baterii ,będzie ilośc cykli i aktualny stan pojemności baterii ale obstawiam ze blisko polowe straciła

#31 Arshe

Arshe
  • 800 posts
  • SkądŁódź

Posted 09 January 2016 - 02:43

Z tą słabą baterią to się nie zgodzę, mam 6 i mi bateria spokojnie wystarcza na 2 dni, przy użytkowaniu: mail, fb, messenger, sms, instagram, twitter, safari, spotify. Średnio wychodzi mi 5-6h użytkowania w ciągu tych dwóch dni także taki spadek baterii jak opisujesz raczej nie może być normalny.

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#32 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 posts
  • SkądGenval-Belgia

Posted 12 January 2016 - 06:44

Dziś znowu,20% baterii, wyłączył się, po włączeniu było 9% za 5 sekund 12% i po minucie 15%.
Czas na serwis, chyba jeszcze jest na gwarancji, może przy okazji naprawią przesunięty potrzebni aparat

#33 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 13 January 2016 - 00:09

Jak masz przesuniętą gąbkę w FT i problemy z baterią to prawdopodobnie wymienią Ci całego iP na gwarancji.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#34 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 posts
  • SkądGenval-Belgia

Posted 21 February 2016 - 14:10

w srode oddalem,kobita powiedziala ze wymienia na nowy,czekam ;) Kazali wczesniej zrobic restore bez kopii ale bylo bez zmian,a nawet nowe objawy bo podlaczylem go raz przy 6% i wskoczylo momentalnie na 18% wiec smieszek heheh

Sorry za brak polskich znakow ale pisze na belgijskim pc bo telefonu nie mam ;)

#35 lajcik84

lajcik84
  • 4 posts

Posted 24 February 2016 - 12:53

Witam

Już w innym temacie napisałem, ale u mnie też zaczął świrować iphone 6s plus , przy 23%,26% albo 40% potrafi się wyłączyć i pokazuje żeby podłączyć ładowarkę przy używaniu w domu. Już tak 3 razy się wyłączył. Dość szybko również się ładuje do stanu przed wyłączeniem . Dodatkowo sprawdziłem baterię programem iBackup Boot i pokazuje to co poniżej, jakby wszystko było ok. 

Battery

CycleCount: 61
 DesignCapacity: 2725
 FullChargeCapacity: 2700
 Status: Success
 BatteryCurrentCapacity: 80
 BatteryIsCharging: true
 ExternalChargeCapable: false
 ExternalConnected: true
 FullyCharged: false
 GasGaugeCapability: true
 HasBattery: true

#36 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 posts
  • SkądGenval-Belgia

Posted 24 February 2016 - 23:38

Dziś odebrałem z serwisu, wgrali nowy system i mówią że będzie dobrze. Pokazali kartkę z testów baterii, że niby spadek baterii był równy. Mówię im że tłumaczyłem że nie chodzi o spadek tylko że raz dwa razy w tyg tel pada przy 36 czy 19% i ręce mi opadły bo znowu będzie to samo i znowu tydzień bez telefonu. Cóż, zaczynam testy.

#37 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 24 February 2016 - 23:50

Dziś odebrałem z serwisu, wgrali nowy system i mówią że będzie dobrze. Pokazali kartkę z testów baterii, że niby spadek baterii był równy. Mówię im że tłumaczyłem że nie chodzi o spadek tylko że raz dwa razy w tyg tel pada przy 36 czy 19% i ręce mi opadły bo znowu będzie to samo i znowu tydzień bez telefonu. Cóż, zaczynam testy.

A nie zgłaszałeś przesuniętej gąbki kamery FT ?

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#38 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 24 February 2016 - 23:55

Witam

Już w innym temacie napisałem, ale u mnie też zaczął świrować iphone 6s plus , przy 23%,26% albo 40% potrafi się wyłączyć i pokazuje żeby podłączyć ładowarkę przy używaniu w domu. Już tak 3 razy się wyłączył. Dość szybko również się ładuje do stanu przed wyłączeniem . Dodatkowo sprawdziłem baterię programem iBackup Boot i pokazuje to co poniżej, jakby wszystko było ok. 

Battery

CycleCount: 61
 DesignCapacity: 2725
 FullChargeCapacity: 2700
 Status: Success
 BatteryCurrentCapacity: 80
 BatteryIsCharging: true
 ExternalChargeCapable: false
 ExternalConnected: true
 FullyCharged: false
 GasGaugeCapability: true
 HasBattery: true

Też tak miałem najpierw na mrozie a później nawet w temp. pokojowej - cortland potwierdził usterkę i wymienił telefon.

#39 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 posts
  • SkądGenval-Belgia

Posted 25 February 2016 - 07:41

A nie zgłaszałeś przesuniętej gąbki kamery FT ?

Faktycznie, zgłaszałem. Ale nawet tego nie wpisała, oni go w sumie nawet do apple nie wysłali, zrobili reset, sprawdzili baterię przez 3 dni i oddali. A że mi telefon potrzebny to nie zwróciłem wczoraj uwagi na ten aparat. Jeśli faktycznie bateria będzie działać teraz bez problemu to jest szansa na wymianę telefonu przez ten aparat? Bo jeśli nie to szkoda czasu, telefon mi potrzebny ;)

#40 dariod7

dariod7
  • 8 posts

Posted 24 August 2016 - 16:07

witam dołączam się do wątku, moja 6 tez zaczęła robić dziwne akcje, el ma 1,5 roku, teoretycznie przy teście battery life, tragedii nie ma ok 15-17 % zużycia ale tylko do momentu kiedy go ostro nie obciążam !

Wystarczy że włączę antutu benchmark a po 3 testach potrafi bateria spaść z 60% do zera !

Najlepsze jest to że po podłączeniu do ładowarki dosłownie po minucie skacze np na 35%, czy to znak że trzeba ją wymienić ???, nawet DFU nie pomaga 

#41 jointpocket

jointpocket
  • 179 posts

Posted 24 August 2016 - 18:41

Raczej uszkodzona bateria skoro są tak duże wahania w liczbie procent.

#42 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 24 August 2016 - 18:41

Dokładnie takie są objawy uszkodzonej baterii. 

#43 dariod7

dariod7
  • 8 posts

Posted 25 August 2016 - 09:13

tak myślałem i zamówiłem już baterię z narzędziami do samodzielnej wymiany :)

Na filmiku to prosta sprawa tylko mnie zastanawia jedno czy naprawdę jest potrzeba odczepiania ekranu przy wymianie baterii ???

bo jak patrzę na tutorialach to powinno dać sie to zrobić bez demontażu ekranu, chyba że o czymś nie wiem ???

#44 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 25 August 2016 - 09:58

Jak Ty chcesz wymieniać baterię bez odłączania ekranu to zamów od razu ekran bo na bank będzie Ci potrzebny.

A jeśli to bateria z kompletem narzędzi z allegro za szałowe 50-60 złotych też możesz śmiało zamówić kilka.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#45 dariod7

dariod7
  • 8 posts

Posted 26 August 2016 - 17:10

rozumiem że twoim zdaniem jedynym sensownym rozwiązaniem jest wydanie 350 zł w autoryzowanym serwisie ???

#46 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 26 August 2016 - 17:22

Tak. O ile wiem to przynajmniej od iPhone 4 w każdym trzeba odpiąć ekran żeby się dostać do baterii poza tym nie ma na rynku oryginalnych baterii.

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#47 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 26 August 2016 - 17:41

rozumiem że twoim zdaniem jedynym sensownym rozwiązaniem jest wydanie 350 zł w autoryzowanym serwisie ???

Nie. Wystarczy kupić porządną baterię na wymianę.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#48 dariod7

dariod7
  • 8 posts

Posted 29 August 2016 - 07:30

ok, bateria wymieniłem bez większych komplikacji, może mały problem z wkręcaniem tych mikro śrubek trzeba naprawdę się skupić żeby trafić w te małe dziurki :), po 2 dniach pojemność 1805 mAh, ciekawe jak długo tak będzie :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users