iMac jako monitor do Playstation 3 (PS3) - Czy to możliwe?
Posted 17 November 2014 - 08:34

Posted 17 November 2014 - 11:50
https://www.youtube....ry=imac and ps3
Da sie i dziala tak samo jak mozesz zmapowac Pada z PS3 w mackiem i grac na STEAM
Posted 17 November 2014 - 19:47
Posted 17 November 2014 - 22:38
Posted 17 November 2014 - 22:50

Posted 18 November 2014 - 08:19
Posted 18 November 2016 - 10:09
Panowie chciałem trochę odkurzyć temat.
Przymierzam się do zakupu nowego xboxa (one s), a jako komputer - potencjalny monitor mam iMaca late 2012 21,5".
Czy ktoś się orientuję czy to w ogóle ma szanse działać ? W internecie znalazłem produkty firmy Kadex, ale są one przewidziane do 27".
Z tego co udało mi się wyczytać w internecie to problem jest raczej natury gniazd w iMacu, mianowicie te które są to gniazda typu output, czyli można obraz przenieść na urządzenie zewnętrzne za pomocą odpowiedniego kabla/adaptera.
Natomiast nie można tego zrobić w przeciwnym kierunku, czyli tak jakby (nie jestem pewny) nie ma gniazda wejścia, w związku z tym iMac nie jest w stanie "przyjąć" obrazu z zewnątrz, jak np. xbox, laptop itp.
Czy to rozumowanie jest prawidłowe ? Czy jednak istnieje jakieś rozwiązanie ?
Posted 20 November 2016 - 02:30
Panowie chciałem trochę odkurzyć temat.
Przymierzam się do zakupu nowego xboxa (one s), a jako komputer - potencjalny monitor mam iMaca late 2012 21,5".
Czy ktoś się orientuję czy to w ogóle ma szanse działać ? W internecie znalazłem produkty firmy Kadex, ale są one przewidziane do 27".
Z tego co udało mi się wyczytać w internecie to problem jest raczej natury gniazd w iMacu, mianowicie te które są to gniazda typu output, czyli można obraz przenieść na urządzenie zewnętrzne za pomocą odpowiedniego kabla/adaptera.
Natomiast nie można tego zrobić w przeciwnym kierunku, czyli tak jakby (nie jestem pewny) nie ma gniazda wejścia, w związku z tym iMac nie jest w stanie "przyjąć" obrazu z zewnątrz, jak np. xbox, laptop itp.
Czy to rozumowanie jest prawidłowe ? Czy jednak istnieje jakieś rozwiązanie ?
Jako monitor mogły działać tylko 27" i tylko "nie 5K"
Pomogłem ? - Lubię to
Posted 20 November 2016 - 10:24
Posted 01 July 2017 - 09:43
Witam Szanownych Forumowiczów!
Zwracam się z pytaniem: gdzie można kupić adapter, za pomocą którego można podłączyć zwykłego laptopa PC do iMac-a 27" late 2012 w trybie monitora (żeby się wogóle przełączył się w ten tryb). Laptop posiada większość znanych portów tj HDMI, DVI, DisplayPort. Kupiłem kabel minidisplay Port <-> display Port , ale iMac nawet nie reaguje na kombinację klawiatury, do przełączenia jako monitor. Czy komuś z Was wogóle coś takiego się udało? Często przynoszę "prace" do domu - i żal byłoby nie wykorzystać tego monitora tylko męczyć się na laptopku.
Z góry dziękuję za pomoc!
PS
Jeśli wiecie że coś takiego jest niemożliwe to proszę również napiszcie posta
Posted 01 July 2017 - 12:33
Nie jest to możliwe
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users