Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

"Na iPhonie aktywowano już maksymalną liczbę kont bezpłatnych." Pomocy!

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 kadafi737

kadafi737
  • 4 posts

Posted 14 November 2014 - 20:57

Witam. Sprawa wygląda tak, że sprzedałem niedawno iPhone'a 4S. Dzisiaj przesyłka dotarłą do kupującego, który próbował się zalogować do iCloud'a (przy aktywacji iphone'a) i wyskoczył mu komunikat (pewnie znany już na forum): "Na iPhonie aktywowano już maksymalną liczbę kont bezpłatnych."Z tego co wyczytałem w sieci, Apple ograniczyło możliwość rejestracji w telefonach większej niż 3 ilości kont. Teraz moje pytanie: Da się coś z tym zrobić ? (Oprócz rejestrowania na innym urządzeniu) Czy np jeśli udostępnie kupującemu dane mojego konta, to po zarejestrowaniu się przez nie do iPhone'a będzie mógł założyć tam swoje konto? Czy to jest bezpieczne? Pozdrawiam.

#2 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 14 November 2014 - 21:33

na forum były już przypadki przejęcia konta , więc jak chcesz to ryzykuj tylko licz się z możliwością utraty konta jak kupujący będzie nieuczciwy , najbezpieczniej jest aktywowanie konta na innym urządzeniu innej metody raczej chyba niema

#3 kadafi737

kadafi737
  • 4 posts

Posted 14 November 2014 - 22:00

Ok, tylko powiedz mi czy kupującemu to coś da? Czy dzięki temu uda mu się dodać swoje konto icloud? I co mogę ewentualnie ja stracić jeśli mi przejmie konto? Oprócz tego iPhone to w ogóle z niego nie korzystałem . Zresztą, zawsze mogę założyć nowe, prawda? // EDIT: Czy postawienie od nowa systemu może w czymś pomóc?

#4 Bania88

Bania88
  • 202 posts

Posted 15 November 2014 - 00:01

Pierwszy raz slysze o takim czyms. Co to za bezsensowny pomysl Apple wymyslilo? Jednego IP moze miec 3 osoby, a potem juz do smietnika?

#5 piotresce

piotresce
  • 1568 posts
Posted 15 November 2014 - 00:44

Jakoś trzeba wyniki sprzedaży budować.....:)

#6 kadafi737

kadafi737
  • 4 posts

Posted 15 November 2014 - 09:24

Tylko wydaje mi się ze nie tedy droga. Aktualnie jestem wściekły na Apple. Po pierwsze dlatego ze cos takiego wprowadzili, a po drugie ze nigdzie nie ma na ten temat żadnych informacji! Dopiero po wpisaniu komunikatu wyświetlanego na telefonie w Google wyskakują rzeczy związane z tym tematem (i to tylko na forach) . Wrr.

#7 Bania88

Bania88
  • 202 posts

Posted 15 November 2014 - 23:23

Podejzewam, ze to po to zeby zapobiec multikontom. Ktos kupi jednego IP i bedzie nawalal konta. Tylko, ze: A) Po cholere komu multikonta appleID B) Jest wiele duzo lepszych sposobow na to.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users