Używany zablokowany z simlockiem iPhone
Rozpoczęty przez
Mateusz06
, 13 lis 2014 12:12
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 listopada 2014 - 12:12
Witam!
Jestem typowym uzytkownikiem, który kiedyś miał iPhony, ale teraz nie wie już co i jak.
Od jakiegoś czasu przesiadałem się z androida na windows phone i żaden system nie odpowiada mi tak jak stary dobry iOS. Mam iPada 2 od jakiegoś czasu i przymierzam się do kupna jakiegoś iPhona, ale budżet nie jest zbyt duży, więc celuję w używaną 4'kę lub 4S, najlepiej żeby miał simlocka i ew. iCloud (wtedy ceny są drastycznie niskie).
Iphone będzie służył mi tylko do jakiś bzdurek i ew. zdjęć, więc iOS7 jak najbardziej wystarczy, bo resztę obowiązków przejmuje iPad z iOS8.
Przechodząc do sedna: Jeśli kupię 4G z simlockiem, to jakim programem najlepiej jest go odblokować? Czy nie będzie żadnych skutków ubocznych typu: iMessage, FaceTime, powiadomienia Push nie działają? Czy jeżeli będzie zablokowany oprócz simlocka, również w iCloud, to będzie to jakiś większy problem w 4? Głównie chodzi mi o iOS7 i iMessage i żeby nic nieporządanego się nie działo. Jeśli będzie z tym ciężko, to kupię sobie nówkę nie śmiganą 3GS bez simlocka i po sprawie, tylko będę żałował, że to nie 7-mka i tyle.
Za upierdliwość przepraszam (1-wszy post), za ew. programy, podpowiedzi dziękuję. Myślę, że wystarczy podać nazwę jakiegoś sposobu, resztę wygoogluję
Pozdrawiam Mateusz.

Napisano 13 listopada 2014 - 12:23
Iphone 4 z simlockiem lub simlockiem i icloud = ipod
Iphone 4s z simlockiem i icloud= zabawka dla dzieci
Iphone 4s z simlockiem - można od biedy używać.
Do twoich zastosowań najtaniej wyjdzie kupić 4 z simlockiem i icloud - generalnie wszystko działa z wyjątkiem zasięgu ale nic nie pisałeś że będziesz z niego dzwonił więc pasuje.
Napisano 13 listopada 2014 - 12:47
Tylko pytanie po co kupować telefon z simlockiem, którego albo nie da się ominąć albo trzeba kombinować z jakimiś idiotycznymi podkładkami pod sim. A kupno telefonu z zablokowanym iCloudem to tym bardziej, bo przecież albo jest kradziony albo znaleziony.
- marooo lubi to
Napisano 13 listopada 2014 - 13:20
Telefon raczej z nazwy wskazuje, że będę z niego dzwonił, a nie gotował ziemniaki ^^. Nie rozumiem, nie można zrobić jailbreak'a i zdjąć simlocka na iOS7? Czy w takim wypadku iMessage działa? Jakiś konkretny program do tego typu zabiegu?
Napisano 13 listopada 2014 - 13:28
To jeśli chesz z niego dzwonić to albo IP4 bez simlocka - 450-500zł albo 4s z simlockiem i r-sim - za jakieś 500-550zł oczywiście nie mogą mieć blokad icloud.
Napisano 13 listopada 2014 - 13:58
Świadomy zakup telefonu z simlockiem ( bez możliwości zdjęcia w rozsądnej cenie ) lub telefonu zablokowanego z powodu kradzieży itp to pomysł wyjątkowo głupi. Tylko dla desperatów.
- kris2k lubi to
Napisano 13 listopada 2014 - 14:05
Nie odblokujesz Simlocka Jailbreakiem na 4 ani na 4S, na 4S nie ominiesz blokady iCloud w żaden sposób a jak Ci się uda to nie działa moduł GSM, na 4 ominiesz blokadę iCloud ale nie działa moduł GSM. Kupujesz przycisk do papieru.
Napisano 13 listopada 2014 - 14:52
Kup normalny telefon, a nie jakieś kradzione. Simlocka nie ominiesz żadnym softem.
- kris2k lubi to
Napisano 14 listopada 2014 - 10:52
Kasy nie masz, a chcesz koniecznie IP. Zaraz kupisz taki, ktorego nie bedziesz mogl uzywac i kasa wtopiona i telefonu nie bedzie. Taka pozorna oszczednosc.
- marooo lubi to
Napisano 14 listopada 2014 - 15:50
Ok, dzięki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych