Adapter airplay do wzmacniacza
Napisano 10 listopada 2014 - 20:05

Napisano 11 listopada 2014 - 10:26

- crasti13 lubi to
Napisano 09 grudnia 2014 - 14:59
Trochę mnie tu nie było, ale teraz mnie przypiliło
Naprawdę nie ma żadnej szansy na streamowanie muzyki do wzmacniacza, który nie ma takiej opcji wbudowanej? Szukam rozwiązania "gotowca", a nie składania czegoś z różnych części itp. - tak żeby było "elegancko"
głównie po AIRPLAY - BT mógłby być dodatkiem, ale airplay, tak żeby wbijał się w moją istniejącą sieć wifi (neostrada) - to to czego szukam i znaleźć nie mogę :/
Napisano 09 grudnia 2014 - 17:32
Airport Express może robić za coś takiego. W zasadzie to idealnie.
Tomek
Napisano 09 grudnia 2014 - 17:37
a czy AirportExpress można podłączyć pod inną sieć? Tzn. jeżeli mam neostradę, to mogę zrobić tak, żeby będąc podłączony pod nią korzystać z airplay poprzez airport express?
Napisano 09 grudnia 2014 - 17:51
a czy AirportExpress można podłączyć pod inną sieć? Tzn. jeżeli mam neostradę, to mogę zrobić tak, żeby będąc podłączony pod nią korzystać z airplay poprzez airport express?
Nie wiem czy dobrze Cię rozumiem.
Airport możesz podpiąć do istniejącego routera wi-fi, jako klienta. Nie wiem jak działa neostrada.
Jak jest podpięty do sieci lokalnej to można przez niego grać.
Tomek.
Napisano 16 grudnia 2014 - 22:49
Jeśli chcesz to mogę odstąpić głośnik Pure Contour i200, ma wyjście cyfrowe coaxial więc do amplitunera jak znalazł. Można go zupełnie wyciszyć i wtedy głos będzie szedł tylko z głośników podłączonych do wzmacniacza.
Napisano 14 stycznia 2015 - 17:20
Wiem że szukasz gotowego rozwiązania, ale warto zainteresować się raspberry pi, który nie tylko obsługuje airplay, ale może być także serwerem itunes, do którego podepniesz dysk z muzyką i będziesz miał do niej dostęp na każdym urządzeniu w obrębie sieci.
Użytkownik flamner edytował ten post 14 stycznia 2015 - 17:23
Napisano 16 stycznia 2015 - 21:58
Kupujesz Airport Express, (ważne żeby obsługiwał "N-kę"), podłączasz jackiem z chinchami do amplitunera i finał. Czego chcieć więcej ???
Napisano 19 stycznia 2015 - 08:55
Lepsze są rozwiązania podające dźwięk w formie cyfrowej do amplitunera.
Napisano 03 lutego 2015 - 13:31
Dzięki za wszystkie porady, ale skończyło się na Logitech bluetooth audio adapter Rozwiązanie jak najbardziej tanie i uniwersalne. Korzystam z BT w samochodzie, mam 2 pary słuchawek na BT to i teraz wzmacniacz po BT.
najlepszym rozwiązaniem byłby Airport Express, ale kosztuje x4 tyle co ten Logitech, więc stwierdziłem, że komfort komfortem, ale cena ceną (chyba mnie rozumiecie )
Napisano 28 września 2017 - 17:29
Witajcie
Stary temat ale odkopię, jestem na etapie zakupu kolumn głośnikowych canton chrono 509 i wzmacniacza do nich. Żaden z nich niestety nie obsługuje airplay ( kupuje ten sprzęt typowo pod puszczanie muzyki z macbooka air ).
Wiem, że idzie przez bluetooth jednak boję się o zakłócenia. Wyszedł może od tego czasu jakiś sprzęt co wystarczy podłączyć do wzmacniacza i delektować się airplay w jakiś prosty sposób ?
Dodam, że wzmacniacz nie ma posiada wifi, ethernetu ani nic z tych rzeczy. Bluetooth też będzie oddzielnie kupowany
Pozdrawiam i dzięki za pomoc
Napisano 28 września 2017 - 19:13
ja tego używam - http://allegro.pl/ap...6950486059.html . Mam kolumny aktywne więc nie wiem ile to ma mocy, ale to najprostszy wzmacniacz klasy D i DAC. MOżesz dzwięk wyprowadzić optykiem albo jack-chinch, bo sam wtyk jest analogowo-optyczny. Zwróć tylko uwagę by był draft N a nie G - bo przy FLAC może ciąć.
Użytkownik angelares edytował ten post 28 września 2017 - 19:15
Napisano 04 października 2017 - 09:04
ja tego używam - http://allegro.pl/ap...6950486059.html . Mam kolumny aktywne więc nie wiem ile to ma mocy, ale to najprostszy wzmacniacz klasy D i DAC. MOżesz dzwięk wyprowadzić optykiem albo jack-chinch, bo sam wtyk jest analogowo-optyczny. Zwróć tylko uwagę by był draft N a nie G - bo przy FLAC może ciąć.
O widzisz, super. Takiego czegoś właśnie szukałem. Tanie i fajne rozwiązanie.
Powiedz mi tylko jedną rzecz. Da się to jakoś na stałe z macbookiem sparowac ? Tzn. żeby cały dźwięk przez to szedł ?
Nie ma problemu przy dużej głośności
Pozdrawiam
I jeszcze raz podziękuje bo od ponad tygodnia szukam jakiegoś taniego rozwiązania a ty mi je na tacy podałeś
Pozdrawiam
Napisano 04 października 2017 - 09:30
Powiedz mi tylko jedną rzecz. Da się to jakoś na stałe z macbookiem sparowac ? Tzn. żeby cały dźwięk przez to szedł ?
Jak sparujesz urządzenie z siecią to potem ustawiasz w dźwiękach wyjście na AirPort Express. Tylko podłącz sobie go kablem cyfrowym do amplitunera.
MacBook Air 2020 iPhone 12 HomePod mini Apple TV 4k
Napisano 04 października 2017 - 09:43
A jeśli po airplay to alt+left mouse (lub right bo nie pamiętam) na ikonie głośnika i już wysyła dźwięk po airplay. Po wyjściu z zasięgu głośnika mac przełączy się na głośniki wewnętrzne i trzeba będzie powtórzyć 5sek operację
Jeśli podłączysz kablem spdif (cyfrowym) nie będziesz miał kontroli głośności klawiszami funkcyjnymi - jeśli miedzą to będziesz miał.
Użytkownik angelares edytował ten post 04 października 2017 - 09:44
Napisano 10 października 2017 - 13:26
Apple TV 2 generacji ma wyjście optyczne i HDMI (późniejsze jużtylko HDMI) i sprawuje się super jako adapter airplay a ma jeszcze wiele dodatkowych fajnych funkcji
Napisano 10 października 2017 - 22:00
leży w szafie - mogę sprzedac jak ktoś potrzebuje. Nienachalnie ale KODI działa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych