Drodzy uzytkownicy tego forum prosze was o pomoc odnosnie mojego iphona 4 potrzebuje wymienic samemu dotyk ale nie wiem za bardzo jak:)

Iphone 4 wymiana dotyku!!
Rozpoczęty przez
Arunio12
, 06 lis 2014 14:51
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 listopada 2014 - 14:51
Napisano 06 listopada 2014 - 15:20
Trochę dużo zachodu... i małe szanse powodzenia-lepiej (i łatwiej) wymienić z LCD
Napisano 06 listopada 2014 - 21:16
wymiana samego digitizera w iP4 jest na razie nie wykonalnaDrodzy uzytkownicy tego forum prosze was o pomoc odnosnie mojego iphona 4 potrzebuje wymienic samemu dotyk ale nie wiem za bardzo jak:)
Napisano 09 listopada 2014 - 16:10
Jest kolego wykonalna, tylko dosc czasochlonne i ciezkie w wykonaniu.wymiana samego digitizera w iP4 jest na razie nie wykonalna
Napisano 09 listopada 2014 - 16:34
a mi się wydaje że nie wiesz o czym piszeszJest kolego wykonalna, tylko dosc czasochlonne i ciezkie w wykonaniu.

Napisano 09 listopada 2014 - 16:40
Tu chyba chodzi o wymianę rozbitej szybki, a nie nie dotyku - digitizera. To są dwie różne rzeczy. Wymiana digitizera jest niemożliwa, ale wymiana samej rozbitej szybki już tak. Oczywiście o ile jest sprawny LCD i dotyk. Tyle w teorii. Tego nie da się zrobić w domu, bo potrzebne są specjalne narzędzia, klej i lampa do utwardzania kleju.
Dlatego podsumowując jedyną rozsądną opcją jest wymiana całego, kompletnego ekranu. Jeśli ekran do takiej starej czwórki na internecie można kupić nawet poniżej stówki to trzeba by chyba na głowę upaść zeby wymieniać samą szybkę i to jeszcze domowymi metodami.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych