Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jedno konto główne a kilka urządzeń

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 modelos

modelos
  • 46 posts

Posted 05 November 2014 - 22:53

Witam Jestem nowym urzytkownikoem iPada. Chciałem korzystać z usług handoff, rozmów przez tablet oraz wysyłanie SMS. Jestem ciekaw czy jak ustawie wszędzie takie samo konto na icloudzie czyli moim iPhonie , zony iphonie oraz iPadzie to wszędzie pościągają się takie same programy czy poprostu każde urządzenie ma swój profil w icloudzie.

#2 Marcin76r

Marcin76r
  • 96 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2014 - 00:04

Witam Jestem nowym urzytkownikoem iPada. Chciałem korzystać z usług handoff, rozmów przez tablet oraz wysyłanie SMS. Jestem ciekaw czy jak ustawie wszędzie takie samo konto na icloudzie czyli moim iPhonie , zony iphonie oraz iPadzie to wszędzie pościągają się takie same programy czy poprostu każde urządzenie ma swój profil w icloudzie.

Jeśli chcesz korzystać z usług handoff to na każdym urządzeniu musisz zalogować się na takim samym. Po to jest jedno ID, aby każde z urządzeń się synchronizowało, appki, filmy, fotki i inne dane typu kalendarze, przypomnienia, notatki i wiele innych. Więc albo jedno ID i handoff działa, albo różne ID i wtedy każde urządzenie traktowane jest osobno ale handoff nie zadziała, ale wtedy na każde urządzenie musisz osobno zakupić programy. Nie wiem jak jest z chmurą rodzinną, nie próbowałem tego.

Właśnie się dowiedziałem, tutaj masz wszystko wyjaśnione https://www.apple.co.../family-sharing

#3 modelos

modelos
  • 46 posts

Posted 06 November 2014 - 15:53

To wiem ale chce sie dowiedzieć czy jak mam 3 urządzenia na tym samym koncie, ale rożnie aplikacje na tych urządzeniach to tak samo wczytuje?? Tzn jeżeli posiadam iphona (Marcin) iPada (Ewa) oraz iPada mini (Marek) to wszędzie bedzie tak samo czy każde urządzenie mam swoje konto na jednym ID

#4 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 06 November 2014 - 16:09

To wiem ale chce sie dowiedzieć czy jak mam 3 urządzenia na tym samym koncie, ale rożnie aplikacje na tych urządzeniach to tak samo wczytuje?? Tzn jeżeli posiadam iphona (Marcin) iPada (Ewa) oraz iPada mini (Marek) to wszędzie bedzie tak samo czy każde urządzenie mam swoje konto na jednym ID

No ja pierdziele. Pierwsze z Google http://pl.wikipedia.org/wiki/ICloud - masz tu coś o ściąganiu tych samych programów? Przecież to bez sensu by było. [h=2]Funkcje dla telefonu iPhone, tabletu iPad i odtwarzacza iPod touch[edytuj | edytuj kod][/h] iPhone, iPad oraz iPod touch (z oprogramowaniem iOS w wersji co najmniej 5.0) mają wbudowany dostęp do usługi iCloud i mogą korzystać z następujących funkcji:
  • Poczta - synchronizacja poczty elektronicznej e-mail w domenie @me.com
  • Kontakty - synchronizacja książki adresowej między urządzeniami oraz między urządzeniami a komputerem
  • Kalendarze - synchronizacja kalendarza iCal bądź Microsoft Outlook
  • Przypomnienia - synchronizacja listy przypomnień
  • Zakładki - synchronizacja zakładek oraz listy Czytelnia pomiędzy urządzeniem a programem Safari
  • Notatki - synchronizacja notatek
  • Strumień zdjęć - synchronizacja zdjęć zrobionych przy użyciu telefonu, tabletu, odtwarzacza bądź aparatu cyfrowego i ich import
  • Dokumenty i dane - synchronizacja dokumentów oraz danych aplikacji między urządzeniami
  • Znajdź mój iPhone - dostęp do usługi Znajdź mój iPhone
Ponadto, gdy odtwarzacz, telefon bądź tablet podłączony jest do zasilania i sieci bezprzewodowej Wi-Fi, istnieje możliwość automatycznego wykonania kopii zapasowej zawartości urządzenia w iCloud.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users