Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6 z Orange - simlock?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 kostner

kostner
  • 302 posts

Posted 05 November 2014 - 18:22

Witam! Odebrałem właśnie przesyłkę od Orange z iPhone 6. Czekam na aktywację numeru w związku z jego przeniesieniem i tu pytanie. Obecnie mam kartę sim w sieci Play, czy iPhone z Orange mają simlocka lub zakłada się automatycznie po włożeniu karty z danej sieci (jak to podobno ma miejsce w UK)?

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 05 November 2014 - 20:54

iPhony z polskiego Orange mają simlocka, więc nie zadziała z kartą Play. Chyba, ze zdejmiesz simlock w salonie firmowym, kosztuje to około 80 złotych. Chyba, że chcesz tylko aktywować iPhona to możesz to zrobić używając tej nieaktywnej karty sim, którą Ci przysłali. Normalnie się aktywuje tylko nie będzie się logował do sieci czyli nie będzie się dało jeszcze z niego dzwonić.
  • kostner likes this

#3 MC_

MC_
  • 6994 posts

Posted 05 November 2014 - 21:54

Przy przenoszeniu należy poprosić o zdjęcie simlocka i zrobią to gratis.

#4 kostner

kostner
  • 302 posts

Posted 06 November 2014 - 23:54

Można to zrobić przez infolinię czy mam się udać do salonu Orange? Telefon zamawiałem przez e-sklep. Aktywowałem go kartą z Orange, ale jeśli da się zdjąć teraz gratis to było by ok :)

#5 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2948 posts

Posted 26 November 2014 - 15:33

Można to zrobić przez infolinię czy mam się udać do salonu Orange? Telefon zamawiałem przez e-sklep. Aktywowałem go kartą z Orange, ale jeśli da się zdjąć teraz gratis to było by ok :)

Na darmowe zdjęcie simlocka masz 14 dni chyba zrobisz to przez infolinie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users