Witam! Odebrałem właśnie przesyłkę od Orange z iPhone 6. Czekam na aktywację numeru w związku z jego przeniesieniem i tu pytanie. Obecnie mam kartę sim w sieci Play, czy iPhone z Orange mają simlocka lub zakłada się automatycznie po włożeniu karty z danej sieci (jak to podobno ma miejsce w UK)?
iPhone 6 z Orange - simlock?
Started by
kostner
, 05 Nov 2014 18:22
4 replies to this topic
Posted 05 November 2014 - 18:22
Posted 05 November 2014 - 20:54
iPhony z polskiego Orange mają simlocka, więc nie zadziała z kartą Play. Chyba, ze zdejmiesz simlock w salonie firmowym, kosztuje to około 80 złotych.
Chyba, że chcesz tylko aktywować iPhona to możesz to zrobić używając tej nieaktywnej karty sim, którą Ci przysłali. Normalnie się aktywuje tylko nie będzie się logował do sieci czyli nie będzie się dało jeszcze z niego dzwonić.
- kostner likes this
Posted 05 November 2014 - 21:54
Przy przenoszeniu należy poprosić o zdjęcie simlocka i zrobią to gratis.
Posted 06 November 2014 - 23:54
Można to zrobić przez infolinię czy mam się udać do salonu Orange? Telefon zamawiałem przez e-sklep. Aktywowałem go kartą z Orange, ale jeśli da się zdjąć teraz gratis to było by ok
Posted 26 November 2014 - 15:33
Można to zrobić przez infolinię czy mam się udać do salonu Orange? Telefon zamawiałem przez e-sklep. Aktywowałem go kartą z Orange, ale jeśli da się zdjąć teraz gratis to było by ok
Na darmowe zdjęcie simlocka masz 14 dni chyba zrobisz to przez infolinie.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users