Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6 z Niemiec - gwarancja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cezary Pióro

Cezary Pióro
  • 11 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 17:30

Witam, chciałem dziś jechać kupić iPhone'a z [url=http://olx.pl/oferta/iphone-6-gold-16gb-nowy-12-miesiecy-gwarancjizamiana-cena-2800-CID99-ID7epKn.html#c0eb9091a2]tej[/url] aukcji. Okazało się, że gościu kupił go w Warszawie w lombardzie i ma tylko wystawiony kwitek z tego lombardu. Telefon pochodzi z Niemiec i nie ma żadnego dowodu dołączonego z ów kraju. Czy w razie czego Apple uzna mi gwarancję?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź

#2 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 17:34

Tak. Apple nie potrzebuje żadnych dokumentów do uznania gwarancji. Apple realizuje gwarancję na podstawie IMEI iPhone'a

#3 Cezary Pióro

Cezary Pióro
  • 11 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 17:35

Aczkolwiek moja koleżanka w Szwecji kupiła iPhone'a i Apple w PL chciało od Niej szwecki dowód zakupu. Podobno zależy to też od serwisu, tak?

#4 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 17:44

Z tego co wiem to w Polsce tylko REGENERSIS woła dowód zakupu, a autoryzowane serwisy nie :)

#5 Cezary Pióro

Cezary Pióro
  • 11 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 17:45

Czyli na pewno nie powinienem mieć problemów? :) Bo to jakby nie patrzeć, nie jest sprzęt za pięć stówek :P

#6 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 19:02

Gwarancja na iPhone'y z DE jest normalnie realizowana w Polsce, bez potrzeby jakichkolwiek dokumentów. Koniec tematu. Kropka.

#7 ycbo

ycbo
  • 97 postów
  • SkądWstyd się przyznać

Napisano 05 listopada 2014 - 14:18

Jak będą problemy to powołaj się na forum i powiedz że mądrzy panowie pisali że nie będzie kłopotów. Czy z takim pytaniem nie powinieneś zadzwonić do Apple.

#8 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 listopada 2014 - 16:35

Nie potrzeba żadnych dokumentów podczas reklamacji telefonu. Ale kupowanie takiego sprzętu na OLX to proszenie się o kłopoty. Dajesz prawie 3k za telefon i nie masz nawet rachunku na niego, a jak jest kradziony? Poza tym skąd wiesz czy nie ma simlocka?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych