Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

icloud nie archiwizuje kontaktów

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Novanna

Novanna
  • 5 posts

Posted 03 November 2014 - 16:06

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu polegającego na tym, że icloud nie archiwizuje kontaktów zapisanych w iphone. Telefon użytkuję od ok. roku. Biorąc pod uwagę historię wpisów - icloud nie archiwizuje kontaktów od co najmniej 3 m-cy. Urządzenie - Iphone 4S ios7 Stan pamięci chmury wskazuje na wolne 4,5 GB z 5 GB dostępnych. Oczywiście w telefonie włączona jest opcja archiwizacji dla kontaktów ;) Z góry dziękuję za podpowiedzi.

#2 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 03 November 2014 - 16:37

Nie archiwizuje czy nie synchronizuje?

#3 Novanna

Novanna
  • 5 posts

Posted 03 November 2014 - 22:11

Nie archiwizuje tzn. po zapisaniu nowego kontaktu w telefonie, kontakt nie jest widoczny w iCloud pomimo włączonej w nim opcji archiwizacji.

#4 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 03 November 2014 - 23:03

Czyli nie synchronizuje... Synchronizowane z iCloud są tylko kontakty z GRUPY iCloud. I nie, nie przeniesiesz kontaktów do innej grupy na telefonie.

#5 Novanna

Novanna
  • 5 posts

Posted 04 November 2014 - 10:29

Nie chcę przenosić kontaktów do innej grupy na telefonie. Chcę, aby tak jak do niedawna - kontakt zapisany w telefonie, miał swoją kopię zapasową na icloud. "Stare" kontakty są zapisane, a nowe od ok. 3 m-cy nie zapisują się w chmurze (w razie kłopotów z telefonem - nie jestem w stanie ich odzyskać)

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24599 posts

Posted 04 November 2014 - 18:11

Zatem zapisujesz w złej grupie.

#7 Novanna

Novanna
  • 5 posts

Posted 04 November 2014 - 20:45

Hmm...Nie zapisuję kontaktów w żadnej grupie i nigdy tego nie robiłam. To jak to możliwe, że jeszcze do niedawna zapisywały się automatycznie w iCloud, a teraz nie?

#8 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 04 November 2014 - 22:02

Hmm...Nie zapisuję kontaktów w żadnej grupie i nigdy tego nie robiłam. To jak to możliwe, że jeszcze do niedawna zapisywały się automatycznie w iCloud, a teraz nie?

Nie mam pojęcia, kuknij tu.
http://www.imore.com...cloud-heres-fix

#9 Novanna

Novanna
  • 5 posts

Posted 05 November 2014 - 20:52

Dzięki ogromne Yellowfrog!!! Pomogło :))))

#10 Filipek

Filipek
  • 10 posts

Posted 08 January 2015 - 00:03

Ja natomiast mam problem z nieswoimi kontaktami. Sprzedałem iPhone'a, zapomniałem się wylogować, ale nowy właściciel wylogował się następnego dnia. Jednak wcześniej usunął wszystkie moje kontakty i wrzucił swoje. Kiedy odtwarzam zawartość i ustawienia z iCloud (sprzed 2 tygodni) to kontakty wrzucają się jednak po chwili znikają i pojawiają się nowe kontakty, które wpisał nowy właściciel mojego starego iPhone'a. Jak to załatwić?

Ja nic nie wiem, bo ja się nie znam..

#11 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 January 2015 - 09:55

Jak można sprzedać telefon bez wyczyszczenia danych. Przecież to proszenie się o problemy! Teraz możesz jedynie 1. usunąć starego iPhone z iCloud, zmienić hasło do iCloud i zkasować wszystkie kopie z konta iCloud a kontakty wpisać od nowa na piechotę.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users