Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Mail] Połączenie Gmail SMTP z serwerem „smtp.gmail.com” nie powiodło się.

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Riphe

Riphe
  • 27 posts

Posted 02 November 2014 - 12:33

Witajcie, od jakiegoś czasu mam irytujący problem. Tak jak w tytule, cały czas mail bezskutecznie usiłuje podłączyć się do gmaila. Wcześniej wszystko było normalnie...

#2 Lulek6

Lulek6
  • 11 posts

Posted 02 November 2014 - 15:59

Podłączam się do pytania, mi też od nie dawna (chyba od aktualizacji do Yosemite) wyskakuje taki problem.

#3 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 02 November 2014 - 16:04

Sprawdźcie czy działa jak na swoim koncie dacie: Dostęp dla mniej bezpiecznych aplikacji: https://www.google.c.../security?hl=pl Może to to, nie mam gmaila to nie sprawdzę.

#4 Riphe

Riphe
  • 27 posts

Posted 02 November 2014 - 23:42

Mam włączone... Wydaje mi się że, po aktualizacji mail jeszcze przez chwilę działał.

#5 Lulek6

Lulek6
  • 11 posts

Posted 03 November 2014 - 15:57

Narazie jakby ok, jakby znowu coś się wysypało to dam znać Dodałem jeszcze jednego maila (wcześniej jak były 2 w Mail'u to cały czas wyskakiwały różne komunikaty o problemie) i śmiga lepiej niż wcześniej. Dzięki wielkie

#6 Lulek6

Lulek6
  • 11 posts

Posted 04 November 2014 - 00:37

Mam jeszcze jeden taki problem związany z mail. Jak wysyłałem maile z załącznikami i były za duże to oczywiście komunikat, że przekroczyłem i nie zostanie to wysłane itd. Natomiast od pewnego czasu przy wysyłaniu załączników 15-20 mb wyskakuje mi błąd typu "błąd połączenia z serwerem" czy jakby "serwer nie mógł się połączyć". Miał ktoś taki problem ? Może ktoś wie jak go rozwiązać ? (oczywiście mowa o wysyłaniu z konta google, bo jak wysyłam z icloud to bez problemu)

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24343 posts

Posted 04 November 2014 - 18:01

Jeden wątek - jedno zagadnienie.

#8 kostner

kostner
  • 302 posts

Posted 13 January 2015 - 19:57

Ktoś znalazł rozwiązanie? U mnie prawidłowo pobiera maile ze skrzynek Gmail ale wysyłać mogę tylko z jednej. Inny adres tylko pobiera pocztę.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users