Witajcie, od jakiegoś czasu mam irytujący problem. Tak jak w tytule, cały czas mail bezskutecznie usiłuje podłączyć się do gmaila. Wcześniej wszystko było normalnie...

[Mail] Połączenie Gmail SMTP z serwerem „smtp.gmail.com” nie powiodło się.
Started by
Riphe
, 02 Nov 2014 12:33
7 replies to this topic
Posted 02 November 2014 - 12:33
Posted 02 November 2014 - 15:59
Podłączam się do pytania, mi też od nie dawna (chyba od aktualizacji do Yosemite) wyskakuje taki problem.
Posted 02 November 2014 - 16:04
Sprawdźcie czy działa jak na swoim koncie dacie: Dostęp dla mniej bezpiecznych aplikacji: https://www.google.c.../security?hl=pl Może to to, nie mam gmaila to nie sprawdzę.
Posted 02 November 2014 - 23:42
Mam włączone... Wydaje mi się że, po aktualizacji mail jeszcze przez chwilę działał.
Posted 03 November 2014 - 15:57
Narazie jakby ok, jakby znowu coś się wysypało to dam znać
Dodałem jeszcze jednego maila (wcześniej jak były 2 w Mail'u to cały czas wyskakiwały różne komunikaty o problemie) i śmiga lepiej niż wcześniej. Dzięki wielkie
Posted 04 November 2014 - 00:37
Mam jeszcze jeden taki problem związany z mail. Jak wysyłałem maile z załącznikami i były za duże to oczywiście komunikat, że przekroczyłem i nie zostanie to wysłane itd. Natomiast od pewnego czasu przy wysyłaniu załączników 15-20 mb wyskakuje mi błąd typu "błąd połączenia z serwerem" czy jakby "serwer nie mógł się połączyć". Miał ktoś taki problem ? Może ktoś wie jak go rozwiązać ? (oczywiście mowa o wysyłaniu z konta google, bo jak wysyłam z icloud to bez problemu)
Posted 04 November 2014 - 18:01
Jeden wątek - jedno zagadnienie.
Posted 13 January 2015 - 19:57
Ktoś znalazł rozwiązanie? U mnie prawidłowo pobiera maile ze skrzynek Gmail ale wysyłać mogę tylko z jednej. Inny adres tylko pobiera pocztę.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users