Apple Store PL - NIP
Napisano 31 października 2014 - 19:12
mam pewien problem z fakturą z Apple Online Store PL. Zamówiłem w nim Maca mini - jest już w drodze do Polski.
W Apple Online Store pojawiła się możliwość wydrukowania faktury. Na fakturze jest podany NIP Apple, który według strony VIES (potwierdzanie nr VAT) jest nieaktywny. Numer, o którym piszę to: PL5263056555.
Wg strony Apple ich NIP to: Numer VAT w Polsce: PL5263084600.
Na fakturze podany został inny, ten nieaktywny, o którym pisałem na początku.
Czy chodzi o to, że faktura "drukowana" z systemu to jakiś "draft", a tą właściwą - z poprawnym NIP - dostanę za kilka dni na e-mail ?
Pozdrawiam
Napisano 31 października 2014 - 21:07
Napisano 01 listopada 2014 - 11:50
Poczekaj na faktuę, która przyjdzie na maila tam będzie NIP kraju z ktorego do Ciebie w ogole wyślą towar. Np. ipday idą z Czech, a MacBook Air skladany w Chinach na zamowienie jest wysylany z Niemiec w UE i ma NIP niemiecki.Witam,
mam pewien problem z fakturą z Apple Online Store PL. Zamówiłem w nim Maca mini - jest już w drodze do Polski.
W Apple Online Store pojawiła się możliwość wydrukowania faktury. Na fakturze jest podany NIP Apple, który według strony VIES (potwierdzanie nr VAT) jest nieaktywny. Numer, o którym piszę to: PL5263056555.
Wg strony Apple ich NIP to: Numer VAT w Polsce: PL5263084600.
Na fakturze podany został inny, ten nieaktywny, o którym pisałem na początku.
Czy chodzi o to, że faktura "drukowana" z systemu to jakiś "draft", a tą właściwą - z poprawnym NIP - dostanę za kilka dni na e-mail ?
Pozdrawiam
Napisano 01 listopada 2014 - 22:40
Poczekaj na faktuę, która przyjdzie na maila tam będzie NIP kraju z ktorego do Ciebie w ogole wyślą towar. Np. ipday idą z Czech, a MacBook Air skladany w Chinach na zamowienie jest wysylany z Niemiec w UE i ma NIP niemiecki.
Na obydwu fakturach jest NIP zaczynający się od PL (na moich też a iPad przyszedł z Czech) więc nie widzę zależności.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych