Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Store PL - NIP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 31 października 2014 - 19:12

Witam,
mam pewien problem z fakturą z Apple Online Store PL. Zamówiłem w nim Maca mini - jest już w drodze do Polski.
W Apple Online Store pojawiła się możliwość wydrukowania faktury. Na fakturze jest podany NIP Apple, który według strony VIES (potwierdzanie nr VAT) jest nieaktywny. Numer, o którym piszę to: PL5263056555.

Wg strony Apple ich NIP to: Numer VAT w Polsce: PL5263084600.

Na fakturze podany został inny, ten nieaktywny, o którym pisałem na początku.
Czy chodzi o to, że faktura "drukowana" z systemu to jakiś "draft", a tą właściwą - z poprawnym NIP - dostanę za kilka dni na e-mail ?

Pozdrawiam

#2 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 31 października 2014 - 21:07

Dziwne ale mam dokładnie to samo, tj. przy wydruku ze strony jest inny NIP niż na fakturze która mi przyszła na mail. W każdym razie na tej która przyszła na mail jest prawidłowy (aktywny).

#3 quba88

quba88
  • 130 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 listopada 2014 - 11:50

Witam,
mam pewien problem z fakturą z Apple Online Store PL. Zamówiłem w nim Maca mini - jest już w drodze do Polski.
W Apple Online Store pojawiła się możliwość wydrukowania faktury. Na fakturze jest podany NIP Apple, który według strony VIES (potwierdzanie nr VAT) jest nieaktywny. Numer, o którym piszę to: PL5263056555.

Wg strony Apple ich NIP to: Numer VAT w Polsce: PL5263084600.

Na fakturze podany został inny, ten nieaktywny, o którym pisałem na początku.
Czy chodzi o to, że faktura "drukowana" z systemu to jakiś "draft", a tą właściwą - z poprawnym NIP - dostanę za kilka dni na e-mail ?

Pozdrawiam

Poczekaj na faktuę, która przyjdzie na maila tam będzie NIP kraju z ktorego do Ciebie w ogole wyślą towar. Np. ipday idą z Czech, a MacBook Air skladany w Chinach na zamowienie jest wysylany z Niemiec w UE i ma NIP niemiecki.

#4 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 01 listopada 2014 - 22:40

Poczekaj na faktuę, która przyjdzie na maila tam będzie NIP kraju z ktorego do Ciebie w ogole wyślą towar. Np. ipday idą z Czech, a MacBook Air skladany w Chinach na zamowienie jest wysylany z Niemiec w UE i ma NIP niemiecki.

Na obydwu fakturach jest NIP zaczynający się od PL (na moich też a iPad przyszedł z Czech) więc nie widzę zależności.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych