Witam serdecznie!
Mam pewien problem z moim iPadem Air po ostatnich aktualizacjach do iOS8. iPad traci sam z siebie połączenie z Internetem po WiFi. Wygląda to w ten sposób, ze w ustawieniach jest połącznie z siecią, na pasku ikonka wifi również ale Internetu nie ma. Rozwiązanie tego problemu jest wyłączenie wifi na chwile i włączenie po czym zaczyna działać. Póki go używam to się jest cały czas. Jednak jak odłoże go na chwile, ponownie zacznę coś robić to nie może sie połączyć z żadną storoną www mimo iż iPad jest podłączony do WiFi. iPad posiada iOS 8.1. Dodam również to, że mój 5S jest w domu podłączony do tej samej sieci wifi oraz również ma iOS 8.1 i na nim nie mam tego problemu. Na iOS 7.X problem nie wystepował i wszystko działało jak należy. Łudziłem się, iż poczekam na iOS 8.1 ale niestety problem dalej instnieje. Czy ktoś z was zauwazył podobny problem na swomi iPadzie?

iPad i problem z siecią WiFi
Rozpoczęty przez
omeniq
, 31 paź 2014 16:03
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 października 2014 - 16:03
Napisano 31 października 2014 - 16:11
Miałem to samo, ale w ver 8.02. Teraz, po upgrade do ver 8.1 wszystko jest znów OK.
Napisano 31 października 2014 - 16:12
Nie wiem czy tutaj na forum był już poruszany ten temat ale na wielu innych stronach (często zagranicznych) opisujących różne problemy z iOS 8.1 problem z WiFi się pojawia. Zresetuj ustawienia sieciowe. Ustawienia->ogólne->wyzeruj->ustawienia sieciowe. Jeśli to nie pomoże to zawsze pozostaje twardy reset a następnie przywrócenie ustawień fabrycznych. Coś powinno pomóc bo winna leży po stronie software'u a nie po stronie samego iPada.
Napisano 31 października 2014 - 16:15
OK dzięki za rady, spróbuje zrobić jak mówisz.
Napisano 31 października 2014 - 17:57
Daj znać czy coś pomogło.
Napisano 04 listopada 2014 - 09:02
Witam!
przywróciłem ustawienia sieciowe do fabrycznych tak jak kolega podpowiedział i problem zniknął. Przynajmniej na razie po kilku dniach wydaje się ze sieć na iPadzie jest cały czas.
Dzięki i polecam zrobić to samo osobom które mają podobny problem.
Pozdrawiam
- kristof461 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych