iPhone 6 z USA, jak w końcu ?
Napisano 26 października 2014 - 21:28
Napisano 26 października 2014 - 22:55
Napisano 26 października 2014 - 23:45
Napisano 27 października 2014 - 00:01
Napisano 27 października 2014 - 00:28
Napisano 27 października 2014 - 06:24
Nie były aktywowane w USA ale wiem z innego forum (w Szwecji), że aktywowanie (na terenie USA, telefonów contract-free T-mobile z AppleStore) załączoną przy zakupie kartą T-mobile nie zakłada simloka na telefon.
Oraz że według co najmniej jednego użytkownika wspomnianego forum również telefon contract free z ATT nie miał simloka. Nie wiem czy aktywowano go w USA.
W zeszłym roku telefony ze sklepu operatora (T-mobile, prepaid, za pełną cenę) po aktywowaniu karty w USA miały simloka ale można się go było pozbyć po iluś tam dniach używania na terenie USA (40?) i iluś tam wpłatach ($10).
Z telefonu z *kontraktem* ATT też można zdjąć simloka ale po spłaceniu (dwuletniego) kontraktu. Może to zrobić tylko osoba, która ten kontrakt podpisała.
http://www.att.com/e...KB414532&cv=820
Napisano 27 października 2014 - 07:41
Napisano 27 października 2014 - 09:58
Kupiłem dwa telefony w USA za każdym razem *contract free T-mobile*. Rok temu 5s i w tym roku 6+. w Apple Store. Jeden wysyłkowo, jeden odebrany osobiście.
Nie były aktywowane w USA ale wiem z innego forum (w Szwecji), że aktywowanie (na terenie USA, telefonów contract-free T-mobile z AppleStore) załączoną przy zakupie kartą T-mobile nie zakłada simloka na telefon.
Oraz że według co najmniej jednego użytkownika wspomnianego forum również telefon contract free z ATT nie miał simloka. Nie wiem czy aktywowano go w USA.
W zeszłym roku telefony ze sklepu operatora (T-mobile, prepaid, za pełną cenę) po aktywowaniu karty w USA miały simloka ale można się go było pozbyć po iluś tam dniach używania na terenie USA (40?) i iluś tam wpłatach ($10).
Z telefonu z *kontraktem* ATT też można zdjąć simloka ale po spłaceniu (dwuletniego) kontraktu. Może to zrobić tylko osoba, która ten kontrakt podpisała.
http://www.att.com/e...KB414532&cv=820
Czyli jak kupię iPhone'a 6 bezpośrednio z apple store w stanach "contact free t-mobile" to będzie mi działał w Polsce na polskiej karcie sim, tylko nie mogę aktywować go w Stanach na karcie dołączonej z telefonem, dobrze zrozumiałem ?
Btw. Z premierą iP 5C i 5S też było tak na stronie- "contract free t-mobile" czy samo "contract ree" ?
Napisano 27 października 2014 - 11:07
Napisano 27 października 2014 - 11:28
Ja kupisz contract free, czy to T-Mobile czy Verizon, to będzie wszystko działać. Dla bezpieczeństwa i spokoju ducha lepiej jest aktywować taki telefo na polskiej karcie. Co do AT&T to doniesienia są sprzeczne...
Ale aktywować z polską karta w Polsce ? Bo w US nie będę miał jak ..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych