Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6 z USA, jak w końcu ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 szymeq92

szymeq92
  • 43 postów

Napisano 26 października 2014 - 21:28

Witam, przeczytałem już ten temat na forum i nie rozumiem jak jest w końcu z tym iPhonem 6 kupionym w USA. Na stronie apple.com jest opcja kupienia contract-free, ale jest napisane T-mobile. Telefon ten będzie miał sim-lock na tą sieć czy to jest tylko reklama bo w środku jest karta sim z t-mobile ? Na allegro można kupić pełno iphone 6 z USA bez sim-lock więc jak to jest ?

#2 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 26 października 2014 - 22:55

Nie ma simlocka.

#3 daf

daf
  • 121 postów

Napisano 26 października 2014 - 23:45

To ja się podepnę - czy iPhone 6 plus z US będzie na pewno działał w Polsce? Temat, który był o tym popłynął w innym kierunku, a ja potrzebuję jednej, krótkiej odpowiedzi.

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 października 2014 - 00:01

A dlaczego miałby nie działać? Przecież to ten sam telefon jak te sprzedawane w Polsce. Pomijam kwestie innej ładowarki i oczywiście musisz kupić bez simlocka.

#5 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 27 października 2014 - 00:28

telefony contract free z Apple Store, czy to T-Mobile czy Verizon, są bez simlocka i będą działały w Polsce. Zawsze dla pewności lepiej uruchomić je dopiero po wyjęciu dedykowanych kart sim (T-Mobile, Verizon) i włożeniu polskiej karty. Osobiście używam iPhone 6 Verizon Contrect free na polskiej karcie i działa wszystko jak należy. Ta sama zasada dotyczy iPhone 6 PLUS Natomiast telefony contract free kupione w sklepie operatora (T-Mobile, Verizon) będą miały simlock. Bardzo ostrożnie należy podchodzić do telefonów contract free AT&T

#6 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 27 października 2014 - 06:24

Kupiłem dwa telefony w USA za każdym razem *contract free T-mobile*. Rok temu 5s i w tym roku 6+. w Apple Store. Jeden wysyłkowo, jeden odebrany osobiście.
Nie były aktywowane w USA ale wiem z innego forum (w Szwecji), że aktywowanie (na terenie USA, telefonów contract-free T-mobile z AppleStore) załączoną przy zakupie kartą T-mobile nie zakłada simloka na telefon.
Oraz że według co najmniej jednego użytkownika wspomnianego forum również telefon contract free z ATT nie miał simloka. Nie wiem czy aktywowano go w USA.

W zeszłym roku telefony ze sklepu operatora (T-mobile, prepaid, za pełną cenę) po aktywowaniu karty w USA miały simloka ale można się go było pozbyć po iluś tam dniach używania na terenie USA (40?) i iluś tam wpłatach ($10).
Z telefonu z *kontraktem* ATT też można zdjąć simloka ale po spłaceniu (dwuletniego) kontraktu. Może to zrobić tylko osoba, która ten kontrakt podpisała.
http://www.att.com/e...KB414532&cv=820

#7 daf

daf
  • 121 postów

Napisano 27 października 2014 - 07:41

Dziękuję. Obawiałem się po prostu, że to działa na innych częstotliwościach lub coś w ten deseń.

#8 szymeq92

szymeq92
  • 43 postów

Napisano 27 października 2014 - 09:58

Kupiłem dwa telefony w USA za każdym razem *contract free T-mobile*. Rok temu 5s i w tym roku 6+. w Apple Store. Jeden wysyłkowo, jeden odebrany osobiście.
Nie były aktywowane w USA ale wiem z innego forum (w Szwecji), że aktywowanie (na terenie USA, telefonów contract-free T-mobile z AppleStore) załączoną przy zakupie kartą T-mobile nie zakłada simloka na telefon.
Oraz że według co najmniej jednego użytkownika wspomnianego forum również telefon contract free z ATT nie miał simloka. Nie wiem czy aktywowano go w USA.

W zeszłym roku telefony ze sklepu operatora (T-mobile, prepaid, za pełną cenę) po aktywowaniu karty w USA miały simloka ale można się go było pozbyć po iluś tam dniach używania na terenie USA (40?) i iluś tam wpłatach ($10).
Z telefonu z *kontraktem* ATT też można zdjąć simloka ale po spłaceniu (dwuletniego) kontraktu. Może to zrobić tylko osoba, która ten kontrakt podpisała.
http://www.att.com/e...KB414532&cv=820

Czyli jak kupię iPhone'a 6 bezpośrednio z apple store w stanach "contact free t-mobile" to będzie mi działał w Polsce na polskiej karcie sim, tylko nie mogę aktywować go w Stanach na karcie dołączonej z telefonem, dobrze zrozumiałem ?
Btw. Z premierą iP 5C i 5S też było tak na stronie- "contract free t-mobile" czy samo "contract ree" ?

#9 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 27 października 2014 - 11:07

Ja kupisz contract free, czy to T-Mobile czy Verizon, to będzie wszystko działać. Dla bezpieczeństwa i spokoju ducha lepiej jest aktywować taki telefo na polskiej karcie. Co do AT&T to doniesienia są sprzeczne...

#10 szymeq92

szymeq92
  • 43 postów

Napisano 27 października 2014 - 11:28

Ja kupisz contract free, czy to T-Mobile czy Verizon, to będzie wszystko działać. Dla bezpieczeństwa i spokoju ducha lepiej jest aktywować taki telefo na polskiej karcie. Co do AT&T to doniesienia są sprzeczne...

Ale aktywować z polską karta w Polsce ? Bo w US nie będę miał jak ..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych