Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

rysa na nowym iPhone6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 pattom

pattom
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 października 2014 - 21:10

Co zrobić jak po odpakowaniu nowego iPhone 6 widać rysę na aluminium? Oczywiście pudełko otwarte już w domu po powrocie z salonu.

#2 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 października 2014 - 21:11

Gdzie kupiony?

#3 pattom

pattom
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 października 2014 - 21:13

Cortland we Wrocławiu.

#4 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 października 2014 - 21:15

Spróbuj do nich zanieść, ale wątpię, że wymienią. wg mnie musisz z tym żyć.

#5 pattom

pattom
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 października 2014 - 21:16

Ryska jest bardzo mała ale fakt zostaje :-)

#6 lazer8

lazer8
  • 2 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 03 listopada 2014 - 06:22

Mam to samo z Iphone 6 Plus. Nowy oryginalnie zapakowany a na aluminium jest ryska... Apple chyba poszło na ilość - nie na jakość. Trochę to przeszkadza w telefonie za ponad 4tyś zł. Pattom byłeś z tym w Cortlandzie???

#7 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 03 listopada 2014 - 08:15

Historia się powtarza...to samo było na początku z 5S i pewnie z wcześniejszymi :P

#8 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 08:17

Dlatego właśnie ja wolę dopłacić 80 zł i odebrać w salonie. Rozpakuję przy sprzedawcy i dopiero wtedy zapłacę, jeśli wszystko będzie ok.

#9 lazer8

lazer8
  • 2 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 03 listopada 2014 - 13:26

To jest mój pierwszy Iphone i powiem szczerze, że nie pomyślałem o tym, że nowy iphone wyjęty prosto z zafoliowanego opakowania jest już porysowany. Kupiłem go w sklepie nie przez internet. Przy słabym oświetleniu praktycznie tego nie widać... ale tak jak pisze Pattom - fakt zostaje.

#10 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 22:53

Sporo osób skarży się na rysy - częściej na łatwo rysujący się ekran niż aluminium, ale zawsze.

Tutaj 33 strony ludzi skarżących się, że po kilku dniach użytkowania mają widoczne rysy na ekranie (mimo, że wcześniej przez rok używali iP5/5s i po tym czasie telefon wciąż wygląda lepiej niż "nowiutki iP6"): https://discussions....tart=0&tstart=0

#11 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 05 listopada 2014 - 07:15

Potwierdzam informację odnośnie ekranów w nowych iUrządzeniach. Użytkuję Air 2 około tygodnia, a po trzech dniach na ekranie pojawiły się mikro-ryski, które schodzą w momencie gdy odpowiednio natłuścimy ekran, ale po przetarciu szmatką do ekranów automatycznie wychodzą. Nie czuć ich pod palcem, no ale są. W iPadzie 3 po trzech latach nie mam śladu ryski na ekranie. IP 6 plus mam od wczoraj więc napiszę coś sensownego po około tygodniu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych