Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy wygląd forum.

• Please log in to reply
130 replies to this topic

#76 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 01 November 2014 - 00:02

O właśnie , oznacz jako przeczytane , żeby ten 9 stronicowy bałagan zniknął mi z oczu kiedy będzie wersja beta forum bo alfa już jest długo jak kolega napisał tego forum nie da się przeglądać, gdzie jest ta zmiana na lepsze?

#77 ftpd

ftpd

Nie.

• 24392 posts

Posted 02 November 2014 - 02:14

Przejście do ostatniego postu jest, po prawej stronie biała strzałka (jak guzik na walkmanie ;-)) na niebieskim tle. Oznacz jako przeczytane jest na samym dole będąc na głównej stronie forum lub kategorii.

#78 Cottage

Cottage
  • 739 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 02 November 2014 - 08:57

Oznacz jako przeczytane jest na samym dole będąc na głównej stronie forum lub kategorii.

Tylko fajnie jakkby działało, bo nie ma żadnego efektu po użyciu tej funkcji czy to na dole czy to na górze, chyba że do tej prostej czynności są potrzebne specjalne wymagania:D

#79 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 02 November 2014 - 09:40

Efektem jest blaknięcie postów, nie znikanie.

#80 folharth

folharth
  • 436 posts
  • Skądfolharth_ca

Posted 02 November 2014 - 13:11

Awataru nie moge wstawic bo ciagle ten message : Dołączona grafika

#81 ftpd

ftpd

Nie.

• 24392 posts

Posted 02 November 2014 - 17:10

'blaknięcie', czyli posty robią się przeczytane. I o to chyba chodzi?
  • TeToslaw likes this

#82 montu

montu
  • 310 posts
Posted 03 November 2014 - 20:02

'blaknięcie', czyli posty robią się przeczytane. I o to chyba chodzi?

Jasne. I tak niebawem trzeba będzie przewinąć 7 tysięcy "wyblakłych", czyli przeczytanych postów. I o to chodzi! Siedem tysięcy? Nie, to nie to forum... ;)

Ale napisawszy tego posta widzę, że nie jest "wyblakły" lecz wyświetla mi się jako NOWY, a przecież przeczytałem cały temat i nawet przeczytałem to, co sam napisałem. ;) Taaak... obrona nie do obrony.

O! A teraz edytowany post "rozdzielił się". I tak powstały dwa posty. A może już trzy...? Zobaczymy.

Trzy, tj. cztery. :D

#83 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 03 November 2014 - 20:37

Wywalicie te posty zblaknięte, bo one tylko zaśmiecają Możecie to zrobić taj jak to było na starym forum, bo to się nie da czytać
  • MaciejNowak likes this

#84 montu

montu
  • 310 posts
Posted 03 November 2014 - 20:53

A może wrócić do starego, jak się nie umie zrobić nowego...?

#85 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 03 November 2014 - 21:15

A może wrócić do starego, jak się nie umie zrobić nowego...?

-B.dobry pomysł. Skoro nowa wersja jest wybitnie NIEudana-to po co trzymać się jej na siłę? Wystarczy przywrócić poprzednią...and everybody happy.

#86 montu

montu
  • 310 posts
Posted 03 November 2014 - 21:30

Tylko drobiażdżek - administracja musiałaby się przyznać do błędu, a to za Chiny nie przejdzie.
  • Amex likes this

#87 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 03 November 2014 - 21:36

Tylko drobiażdżek - administracja musiałaby się przyznać do błędu, a to za Chiny nie przejdzie.

I tu po raz kolejny muszę się z tobą zgodzić. Ludziom z admin tego forum wydaje się ze są nieomylni i wiedzą wszystko najlepiej.

#88 montu

montu
  • 310 posts
Posted 03 November 2014 - 23:20

A gdyby tak zrobić takie małe referendum? Administrator forum zamieściłby sondę z prostym pytaniem: Czy chcesz powrotu do poprzedniego wygladu forum? TAK/NIE. Sam Admin wykazałby się postępowym - demokratycznym podejściem wychodzac z twarza z tej trudnej sytuacji, a większość zdecydowałaby i kropka. No chyba, że ta większość to bydło z którym nie trzeba sié liczyć, wtedy niech będzie jak chce. Mnie tam rybka, i tak większość newsów jest przepisywana z MacRumors. Tam też jest forum, i mniej hejtu. Władam angielskim w tym samym stopniu, co w polskim, więc jakoś przeżyję.
  • Amex likes this

#89 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 03 November 2014 - 23:55

A gdyby tak zrobić takie małe referendum? Administrator forum zamieściłby sondę z prostym pytaniem: Czy chcesz powrotu do poprzedniego wygladu forum? TAK/NIE. Sam Admin wykazałby się postępowym - demokratycznym podejściem wychodzac z twarza z tej trudnej sytuacji, a większość zdecydowałaby i kropka. No chyba, że ta większość to bydło z którym nie trzeba sié liczyć, wtedy niech będzie jak chce. Mnie tam rybka, i tak większość newsów jest przepisywana z MacRumors. Tam też jest forum, i mniej hejtu. Władam angielskim w tym samym stopniu, co w polskim, więc jakoś przeżyję.

Z głowy mi to wyjąłeś! Właśnie o tym chciałem teraz napisać.

#90 montu

montu
  • 310 posts
Posted 04 November 2014 - 02:11

Z głowy mi to wyjąłeś! Właśnie o tym chciałem teraz napisać.

Dlaczego jednak wydaje mi się, że nic z tego nie będzie?

#91 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 04 November 2014 - 03:22

Dlaczego jednak wydaje mi się, że nic z tego nie będzie?

Dlaczego? Bo zbyt dobrze wiesz jakiej "klasy" ludzie obsiedli stołki moderatorów na tym forum.

#92 MC_

MC_
  • 6943 posts

Posted 04 November 2014 - 08:03

Ciekawa rzecz. Klikamy ostatnie posty. Domyślnie jest sortuj według daty ostatniego postu. Oczywiście w praktyce wygląda to inaczej... Do żenującego braku TT się przyzwyczaiłem, choć to wstyd dla właściciela i administracji. Ale to co się dzieje po wiekopomnej zmianie przechodzi już wszystko.

#93 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6245 posts

Posted 04 November 2014 - 10:36

Sami wiemy, że vBulletin5 jest mocno skopany ( po prostu nic nie można zrobić) i jest problem z forum - jednak przez te 2 tygodnie administracja starała się go dostosować. Są rozważane rożne opcje aby przywrócić forum do pełnej użyteczności - jednak na to potrzeba trochę czasu. Proszę więc o cierpliwość i ciut wyrozumiałości.

#94 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 04 November 2014 - 11:10

W tej chwili trwają prace nad zmigrowaniem vBulletin na coś lepszego. Wiemy jak działa vBulletin 5 i zdajemy sobie sprawę, że trzeba to jak najszybciej zmienić.

#95 montu

montu
  • 310 posts
Posted 04 November 2014 - 13:49

Zakładam dobrą wolę Administracji, no bo dlaczego mieliby ucinać gałąź na której siedzą. Jednakże coś mi mówi, że Sz. Panowie Administratorowie biorą na tzw. przeczekanie. By..., przepraszam Userzy forum pomarudzą, jak się wyraził jeden z Naczelnych Moderatorów, pomarudzą i przestaną. Z czasem nikt nie będzie pamiętał tej zmiany. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. I jedynie wśród najstarszych stażem userów pozostanie nostalgia jak to drzewiej bywało. Coś jak wspominanie legendarnego Tigera. Co do vBulletin5 to mógłbym wzkazać kilkanaście for wspaniale funkcjonujących. Czy aby kiepskiej baletnicy... No, ale koniec marudzenia, nie mój cyrk i nie moje małpy. Pozdrawiam, życząc sukcesów.

#96 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 November 2014 - 13:40

1) Nie wiem jak przejść do ostatniej strony tematu inaczej niż poprzez wpisanie jej ręcznie i zatwierdzeniem Enterem 2) Przy przeglądaniu nowych postów (przycisk Nowe posty) opcja przejścia do następnej strony z nieodczytanymi tematami powinna być na dole, a nie na górze - w tej chwili wygląda to tak, że przeglądam, jestem już na samym dole i chcąc przejść na następną stronę muszę wracać na samą górę żeby kliknąć strzałkę
  • majkool and mstanko like this

#97 psemo

psemo
  • 18 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 November 2014 - 14:14

1) Nie wiem jak przejść do ostatniej strony tematu inaczej niż poprzez wpisanie jej ręcznie i zatwierdzeniem Enterem

Przycisk ">>" po prawej stronie tematu pod nickiem osoby, która dokonała ostatniego wpisu

#98 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 November 2014 - 14:39

A co jeśli jestem już w temacie?

#99 666

666

Mac Pro doctor

• 2401 posts

Posted 14 November 2014 - 15:21

Edycja postów... ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Nowy wygląd forum chyba mnie pokonał, bo nie mogę za Chiny znaleźć. Tutaj nie ma: [ATTACH=CONFIG]n4068237[/ATTACH]
  • majkool likes this

#100 dizzy

dizzy
  • 33 posts

Posted 14 November 2014 - 15:58

Czy ktoś znalazł sposób na wyświetlenie nowych postów dotyczących tylko iPhone? Nie interesują mnie maki...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users