Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy wygląd forum.

• Please log in to reply
130 replies to this topic

#26 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 25 October 2014 - 18:55

Wszedłem dziś na forum i ciężko mi cokolwiek przeczytać. Korzystam z MBA i kiedy mam otwarty temat widzę tylko kilka wiadomości (dużo mniej niż wcześniej). Ciężko przechodzi się do ostatniej wiadomości, za małe przyciski. Wygląd głównej strony rodem z theverge, mogło być trochę oryginalniej ;) Mało czytelne forum niestety. Do tego nie widzę stopek. Stopki były użyteczne i czasami ciekawe ;)

#27 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 25 October 2014 - 19:31

Sorry , ale nie mogę się połapać na forum , klikam ostatni post pokazuje mi nie ostatni Na razie to forum to porażka , tragedia , dostosowujecie się do poziomu samego Apple

#28 fryto

fryto
  • 349 posts

Posted 25 October 2014 - 20:49

Tyle błędów że głowa mała, aż odechciewa mi się teraz tu zaglądać ;/

#29 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 25 October 2014 - 20:57

Mnie też nie pasuje. MacRumors jest w starej i archaicznej postaci i jakoś nikomu to nie wadzi. Co tu komuś przeszkadzało ? Nie wiem. Klikam "Nowe tematy" (wolałbym stare- "nowe posty") i pomimo majdrowania według instrukcji, którą dostałem na priva- kliknięcie w dany temat przenosi mnie do jego pierwszej strony, zamiast ostatniej. Nadal. Tak, tak, oczywiście przestawiłem radio button w zakładce Account na "ostatnia aktywność" i dalej nic.

#30 666

666

Mac Pro doctor

• 2401 posts

Posted 25 October 2014 - 20:59

Do tego nie widzę stopek. Stopki były użyteczne i czasami ciekawe ;)

Widoczność sygnatur musisz przestawić w ustawieniach swojego konta.

Samo forum to póki co dramat. Scroll-party ;)

#31 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 25 October 2014 - 21:03

Niech forum powróci do dawnej formy i każdy będzie zadowolony. Tego czegoś nie da się normalnie używać. Nieczytelne, mało funkcjonalne, brzydkie.

#32 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 25 October 2014 - 21:11

MacRumors- raz jeszcze. Niech będzie dla Was wzorem. Po staremu, bo nie wygląd jest najważniejszy a treści, sposób ich prezentowania, wyszukiwania, komentowania … Uporządkowane, czytelne i funkcjonalne. "Toto" jest kiszka i mocny powód do ewakuacji. Było dobrze, dlaczego trzeba było to zepsuć? W imię czego? Nowy wygląd kosztem jakości? No to chyba mam jakieś deja vu i brzydkie konotacje. Na siłę nowy wygląd, brak możliwości powrotu… Gdzieś już o tym słyszałem/ gdzieś to już widziałem. Może jestem zbyt surowy w ocenie i z czasem i ja się przyzwyczaję, ale taki już jestem. Mówię jak jest :)
  • nodi32 likes this

#33 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 25 October 2014 - 21:16

Jest zdecydowanie czytelniej niż wcześniej, a do tego lekko i schludnie. Co do funkcjonalności, tu niestety na chwile obecną są spore braki, które jak widać chłopaki cały czas poprawiają :) Jest dobrze i z pewnością będzie lepiej.

#34 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 October 2014 - 22:04

Wygląd na duży plus. Lubię zmiany;), ale niestety funkcjonalność kuleje. Wróćcie do tej co było.

#35 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 25 October 2014 - 22:08

Dziękujemy za wszystkie uwagi i opinie. Forum faktycznie straciło na funkcjonalności ale z dnia na dzień będziemy dodawać to czego obecnie brakuje. Zmiana wyglądu była podyktowana aktualizacją silnika - docelowo będzie spójny ze stroną główną.
  • iFan2000 likes this

#36 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 25 October 2014 - 22:30

Proponuję podawać w temacie, niekoniecznie tym, co zrobiliście/poprawiliście. W ten sposób nie będziemy zmuszeni na ślepo sprawdzać, czy dane funkcje już działają. Mam na myśli głównie to, czego nie widać na stronie. Bo np. o tym, że pojawiły się już "Nowe posty" pisać nie trzeba bo "koń jaki jest każdy widzi" ;)

#37 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 25 October 2014 - 22:30

Dziękujemy za wszystkie uwagi i opinie.
Forum faktycznie straciło na funkcjonalności ale z dnia na dzień będziemy dodawać to czego obecnie brakuje.
Zmiana wyglądu była podyktowana aktualizacją silnika - docelowo będzie spójny ze stroną główną.

Hm, a ja nie pamiętam kiedy ostatnio byłem na stronie głównej.
Ilekroć przez przypadek się tam znalazłem, zaraz przełączałem się na forum.
A to niestety obecnie ciężko się przegląda. Niedoróbki zniechęcają.

No ale skoro Apple zamiast służyć za wzór zalicza wtopę za wtopą, to czegóż innego można się spodziewać po tym forum?

#38 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 25 October 2014 - 23:03

No ale skoro Apple zamiast służyć za wzór zalicza wtopę za wtopą, to czegóż innego można się spodziewać po tym forum?

Forum ala Yosemite:mrgreen:
Jak dla mnie wszystko takie krowiaste jakby wszyscy przeglądający byli niewidomi
Proponuje jeszcze pogrubić czcionkę ze dwa razy, to pewnie dopełni czary goryczy
Naprawiajcie , dużo jest roboty

#39 notto

notto
  • 19 posts

Posted 25 October 2014 - 23:11

MacRumors- raz jeszcze. Niech będzie dla Was wzorem.

Co pan bierze i gdzie to można kupić?

#40 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 26 October 2014 - 00:17

Co pan bierze i gdzie to można kupić?

Tego się kupić niestety nie da. To się nazywa obiektywizm. Może i Ty kiedyś posiądziesz tę magiczną moc? Kto wie ... A co Ci się nie podoba w McR ? Wszystko na swoim miejscu i przejrzyście. Znajdujesz co chcesz intuicyjnie i w kilka sekund. Bez zastanawiania się. I tego się wieksość ludzi spodziewa po forum. Nie wodotrysków, lecz treści na wyciągnięcie ręki, bez kombinowania p.t. " Co, gdzie i jak ?".

#41 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 26 October 2014 - 00:26

bez tapatalk to i tak tylko połowa funkcjonalnosci...
  • Deleted-63c21db09a likes this

#42 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 26 October 2014 - 01:21

Zmiana zdecydowanie na niekorzyść. Nowa wersja tego forum jest równie ohydna wizualnie jak iOS 7. Nalezy miec nadzieję że administracja pójdzie po rozum do głowy i przywróci poprzedni sprawdzony i funkcjonalny wygląd. Chyba że intencją twórców tego "wynalazku" było zniechęcenie części użytkowników do używania tego forum. Wtedy to ma sens.

#43 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 26 October 2014 - 07:26

Mam wrażenie, że na forum teraz powstaje o wiele mniej tematów. Jak klikam w "nowe tematy" dawniej chyba się to nazywało" nowe posty" to wyskakuje tylko kilka tematów. Wcześniej przez cały dzień to z 5 stron było. Nie wiem czy ja coś źle robię czy już nikt nie pisze tu? ;)

#44 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 26 October 2014 - 07:50

Przecież masz od wczoraj nowe posty. Ja mam ich 8 stron.

#45 davidose

davidose
  • 134 posts

Posted 26 October 2014 - 08:15

Nie rozumiem. Całe forum spolszczone a tu jakieś "responses". Trochę to się gryzie z resztą naszego pięknego ojczystego... 2 responses 187 wyświetleń 0 polubień

#46 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 October 2014 - 08:20

Może się jakoś połapię. Radykalne zmiany. Do końca roku powinienem załapać. Ale teraz mi się wydaje że wszystko jest takie kwadratowe, szare, zimne.

#47 mstanko

mstanko
  • 469 posts
  • SkądWągrowiec

Posted 26 October 2014 - 08:46

To jest nas dwóch. Jakoś nie mogę się przestawić. Na poprzedniej wersji strony lepiej mi się działało.

#48 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 26 October 2014 - 10:23

Pomijając, że nie wiadomo gdzie co jest to jeszcze forum w żaden sposób nie jest kompatybilne z wyglądem strony głównej. Wtedy chociaż jakoś mniej lub bardziej, ale jedno do drugiego pasowało.

Do tego jak napiszę posta to pojawia się napis "pracuję"... i tyle. Zostawiłem z ciekawości to okno otwarte, na drugiej karcie wszedłem do tego tematu. Mój post już był tam dodany i widoczny, ale na wyjściowej zakładce ciągle "pracował".

Także często pojawiają mi się komunikaty o różnych błędach no i dwujęzyczność jest fatalna. Część forum przetłumaczona, część nie. Już lepiej chyba było zostawić całość po angielsku chociaż np. "karol.mufc made a post on your subscription: Czego nie naprawili, albo po prostu nie działa w wersji stabilnej." wygląda przezabawnie ;)

I jeszcze nie bardzo łapię o co chodzi z zakładkami: Posty i Ostatnia aktywność? Osobno jest wątek forumowy, a osobno komentarze pod newsem?

#49 pHarel

pHarel
  • 93 posts
  • SkądNoordwijkerhout, Zuid-Holland, Netherlands

Posted 26 October 2014 - 10:25

Moje osobiste odczucie jest trochę negatywne, wszystko się zlewa w jedną papkę jak gerber dla dziecka.. Stary wygląd był dużo ładniejszy i czytelniejszy.

#50 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 26 October 2014 - 13:22

Dziękujemy za wszystkie uwagi i opinie.
Forum faktycznie straciło na funkcjonalności ale z dnia na dzień będziemy dodawać to czego obecnie brakuje.
Zmiana wyglądu była podyktowana aktualizacją silnika - docelowo będzie spójny ze stroną główną.

Cieszę się, że przynajmniej słuchacie :-) Wiele osób liczy na dodatkowe funkcje i poprawę interfejsu. Zamysł był dobry tylko dopracować kilka rzeczy i będzie to przyjemne.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users