Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy wygląd forum.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
130 odpowiedzi w tym temacie

#1 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 25 października 2014 - 11:13

Dziś rano wchodzę na MyApple.pl a tu niespodzianka. Całkowicie przeprojektowane forum. W mojej opinii niestety na gorsze, jak dla mnie jest kompletnie nieczytelnie. Wszystko się zlewa. Poprzednio może było archaicznie ale zdecydowanie czytelniej i wyglądało to po prostu ładniej.
  • Gregory i lordon lubią to

#2 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 25 października 2014 - 11:24

Po premierze iOS7 też wszyscy byli nastawienie raczej negatywnie, jednak jeżeli dzisiaj spojrzy się na iOS6 i wcześniejsze wersje systemu to ma się wrażenie, że to prehistoria. Nowy styl jest nowoczesny, jednak oczywiście wymaga wielu poprawek. Np. w tej chwili przy dłuższym temacie nie widać paginacji. Trzeba ręcznie wpisać stronę, na którą się chce przejść. Ogólnie jest ok, ale powinno być jeszcze lepiej.

#3 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 25 października 2014 - 11:24

Sczerze mówiąc to strona główna MyApple.pl jest OK z tym że bardzo mi brakuje przycisku nowe posty. Forum równiez moim zdaniem jest gorsze, wg. mnie wygląda jakby ktoś je w Wordzie napisał ale nie mógł sobie z odstępami poradzić :) I dlaczego jak klikam Nowe Tematy na forum to na dole nie ma możliwości przejścia na kolejną stronę? Niewygodnie jest jechać w dół, później znów do góry żeby zmienić stronę.

#4 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 października 2014 - 11:29

Forum chociaż mam automatyczne logowanie co chwila mnie wywala i muszę się ponownie logować! Najnowsze safari i 10.9.5

#5 czach

czach
  • 169 postów
  • SkądWrocław/Gdańsk

Napisano 25 października 2014 - 11:40

Klikam na Forum->Nowe tematy i chcę wybrać "Oznacz kanały jako przeczytane". Rozumem, że powinno to oznaczać wszystko jako przeczytane a robi nic.
No i brak możliwości przejścia na następną stronę wątków na dole. Irytujące.
(Safari Wersja 8.0 (10600.1.25)).

#6 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 25 października 2014 - 11:48

Z nowym Forum jest jak Yosemite miały być petardy i fajerwerki a wyszedł kapiszon :P
  • MaciejNowak, Deleted-63c21db09a i ppelaa lubią to

#7 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 25 października 2014 - 11:55

Wygląda fajnie, niestety ma sporo braków. Na chwilę obecną nie działają zmiana hasła i awatara. A dopiero zacząłem sprawdzać ;)

#8 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 25 października 2014 - 11:57

Jak dla mnie od strony wizualnej jest kompletnie nieczytelne. Brak spójności. Liczę że zostanie to poprawione.

#9 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 25 października 2014 - 12:14

Grupa PRO nie musiała do tej pory oglądać reklam. Poprawcie :-)

#10 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 25 października 2014 - 12:33

Podczas wchodzenia w temat, z automatu wrzuca mnie na 1 stronę. Całkiem bez sensu, skoro to forum i najnowsze rzeczy są na samym końcu. A przed wejsciem w dany temat konkretnej strony wybrać oczywiście się nie da. Oznaczenie postów jako przeczytanych też nie działa.

#11 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2014 - 12:38

no średnio.... średnio.... ale pewnie przywykniemy :P

#12 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 postów

Napisano 25 października 2014 - 12:42

Podczas wchodzenia w temat, z automatu wrzuca mnie na 1 stronę. Całkiem bez sensu, skoro to forum i najnowsze rzeczy są na samym końcu.
A przed wejsciem w dany temat konkretnej strony wybrać oczywiście się nie da.

Oznaczenie postów jako przeczytanych też nie działa.

Mój profil -> Ustawienia-> Account (Conversation Detail Options -> Display Mode - zaznaczasz "Ostatnia aktywność")

#13 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 25 października 2014 - 12:49

Żal...
  • Amex lubi to

#14 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 25 października 2014 - 12:50

Może to kwestia przyzwyczajenia ale na razie b. nieczytelnie...

#15 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 25 października 2014 - 12:52

Mnie brakuje szybkiego przejścia do nieprzeczytanych A może jest ?

#16 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 października 2014 - 12:57

• Brakuje mi wygodniejszego przejścia do ostatniego posta, tan malutki prostokącik jest niewygodny, wcześniej było lepiej. • "Nowe tematy" nie pasuje mi, wcześniej było "nowe posty" • Co jakiś czas muszę się logować od nowa • Kolorystyka forum mogła być bardziej czytelna jak np. na forum macrumors czy naszego makoweabc • Bałagan w działach pozostał. • Trzeba dużo przewijać bo na ekranie macbooka widać za mało treści.

#17 BlackJack

BlackJack
  • 147 postów

Napisano 25 października 2014 - 13:29

Kompletna porażka! Nieczytelna, za duże odstępy, brak "najnowszych postów" ... Zgadzam się z innymi: tamta może miała nie nowoczesny layout ale była czytelna. Myapple - nie idź tą drogą...

#18 genuinepeter

genuinepeter
  • 62 postów
  • SkądNewcastle, UK

Napisano 25 października 2014 - 13:40

forum kompletnie nieczytelne, co chwila musze sie logowac ponownie, wielkie to jakos nieforemne :(

#19 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 25 października 2014 - 14:07

Jakby była możliwość wyboru stylu forum i opcja powrotu do starego wyglądu to świetnie. Aktualnie to porażka i naprawdę ciężko będzie się przestawić. Ja się na bank nie przyzwyczaję do czegoś "takiego"

#20 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 25 października 2014 - 15:06

ugh... co chwila mnie wywala i trzeba się logować na nowo. Forum mało czytelne ostatnie posty/tematy - porażka, u mnie nie ma w ogóle opcji kolejnej strony a na pierwszej wyswietla dosłownie kilka tematów. może nie umiem znaleźć, ale oznaczenie postów jako przeczytanych u mnie nie jest możliwe. ciężka nawigacja sporo tematów nagle ... nie ma tematów ;) zdecydowanie wersja niedopracowana, a szkoda, bo to od razu powoduje niechęć do zmiany
  • Amex lubi to

#21 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 25 października 2014 - 15:14

Mnie nie wywala, ale denerwuje to, że po kliknięciu w nowe tematy, a następnie w temat- ląduję na pierwszej stronie. Fajnie by było gdyby przenosiło na ostatnią danego wątku.

#22 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 25 października 2014 - 15:20

Dajcie możliwość powrotu do starego stylu, będzie najlepiej. Podążajcie drogą Porsche i modelu 911 :)
  • Amex lubi to

#23 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 25 października 2014 - 15:35

Dajcie możliwość powrotu do starego stylu, będzie najlepiej.

Podążajcie drogą Porsche i modelu 911 :)

Ależ w nazwie jest "…Apple". Nie ma możliwości powrotu. Amen.
  • edwa lubi to

#24 kubeonek

kubeonek
  • 305 postów
  • SkądWWA / RJS

Napisano 25 października 2014 - 17:59

W końcu jakieś zmiany :)

#25 MC_

MC_
  • 6 943 postów

Napisano 25 października 2014 - 18:54

Problem w tym, że jeśli chodzi o forum, to są to zmiany na złe. Brak podstawowej funkcjonalności "nowe posty".
  • Amex lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych