Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6 64 silver z UK/DE-jak sprawdzić i jak będzie działał w PL

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kuba00

Kuba00
  • 169 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 25 października 2014 - 08:24

Witam, chciałbym kupić iPhone 6 64 silver z dystrybucji UK/DE. Niestety nie wiem jak nie dać się oszukać i nie naciąć się na dystrybucje USA która podobno może mieć problemy z baterią w naszym pięknym kraju. Czy telefony sprzedawane w UK oprócz ładowarki nie różną się niczym od tych z PL? Chodzi mi tu głównie o antenę i trzymanie baterii? Jak sprawdzić po nr modelu czy na 100% telefon będzie dobrze działał w PL i czy jest na 100% z UK/DE? Z góry dzięki, Pozdrawiam

#2 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 25 października 2014 - 08:25

iPhone z UK jest taki sam jak z PL ale musisz pamiętać, że może mieć simlocka.

#3 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 25 października 2014 - 08:26

Czemu akurat z dystrybucji UK? Mamy przecież polską. Możesz via simlock.pl sprawdzić, czy ewentualnie nie ma simlocka na US.

#4 Kuba00

Kuba00
  • 169 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 25 października 2014 - 08:50

dzięki za odpowiedzi i faktycznie ,że pojawia się dodatkowy problem z uczciwością sprzedającego co do simlock'a :) niestety polska dystrybucja będzie w realnej sprzedaży za 2-3 tygodnie :( A jeśli chodzi o niemiecką? to jaki jest to model? W niemieckiej dodawane są standardowe ładowarki jak dla reszty świata poza UK więc łatwo można ją pomylić z USA.

#5 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 25 października 2014 - 12:09

A co z Allegro? Masz już tam z Polskiej dystrybucji. Ewentualnie widziałem też sztuki z Apple Store - są bez Sim Locka.

#6 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 25 października 2014 - 12:41

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi problemami z baterią w telefonach z USA. Ktoś puścił jakąś plotę i teraz wszyscy mają jakaś fazę. Używam czwartego już iPhone z USA i wszystkie baterie sprawowały sie bez zarzutu, dokładnie tak samo jak telefonów z polskiej/europejskiej dystrybucji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych