Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy udostępnianie zdjęć przez icloud na PC zmniejsza ich rozmiar?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 slice_style

slice_style
  • 13 posts

Posted 23 October 2014 - 18:57

Cześć, mam pytanie jak w temacie. Wydaje mi się że zmniejsza, ale wolałem się upewnić, bo może coś źle robię. Chodzi o to że chcę przerzucić zdjęcia z miesięcznej wycieczki z zagranicy. Słabo widze wysyłanie sobie na maila prawie 1000 zdjęć i wideo, ale nie chcę też tracić jakości zdjęć. Wysłałem sobie na maila jedno zdjęcie i to samo wysłałem za pomocą icloud (zdjęcie>wybierz>udostępnianie na dole po lewej>Udostępnianie zdjęć iCloud). Zdjęcie z maila ma 2,7Mb, a z iCloud- 1,2 Mb. Da się zrobić to bez straty jakości? :cry:

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24357 posts

Posted 23 October 2014 - 23:37

Możesz włączyć iCloud Photo Library Beta, tam podobno uploadują się oryginały - a potem przez icloud.com z przeglądarki oglądać/ściągać/cokolwiek.

#3 slice_style

slice_style
  • 13 posts

Posted 24 October 2014 - 12:17

iphone nie chce włączyć tej opcji, z powodu braku miejsca na dysku iCloud. Chce wysłac tam wszystkie zdjęcia z telefonu. Czy jest możliwość przez Bibliotekę zdjęć iCloud Beta wysłanie jedynie wybranych zdjęć? (darmowe 5gb, na iphonie mam ponad 6) :roll:

#4 slice_style

slice_style
  • 13 posts

Posted 31 October 2014 - 23:33

Wykupiłem 20gb icloud i wszystko działa, po prostu nie wierzę, wszystkie zdjęcia mam w icloud w normalnej jakości (takiej samej jak w iphone). Zaskakujące, bo to co jest podstawową rzeczą, a czego nie miałem przez tyle miesięcy, dało teraz tyle szczęścia :) Zwykłe przerzucanie zdjęć na komputer :) Kocham apple :rolleyes: i dzięki za podpowiedź [URL="http://myapple.pl/member/18907-ftpd"]ftpd[/URL]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users