Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[1.1.1 2G] Łączenie się z iPhone'm przez WinSCP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2007 - 15:05

Witam. Zupdatetowalem iphonea z 1.0.2 na 1.1.1, wszystko odblokowane, pieknie dziala ale nie moge sobie poradzic z konfiguracja WinSCP zeby polaczyc sie z iphone'm. Moze jakies wskazowki bo na forum znalazlem tylko wzmianki ("teraz wrzucamy pilki programe WinSCP do katalogu..."). Mysle zeby pomoglo wielu ludziom.

---- Dodano 25-11-2007 o godzinie 17:29 ----
prosze skasowac temat :)

#2 macieq

macieq
  • 55 postów

Napisano 25 listopada 2007 - 16:43

moze napisz jak sobie poradziles skoro jest juz temat

#3 Nick

Nick
  • 273 postów
  • SkądWadowice

Napisano 25 listopada 2007 - 18:49

Zapewne zorientował się, że musi wgrać SSH do iPhone.

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 listopada 2007 - 11:08

.. i ze trzeba wybrac SCP jako protokol. Zamiast SFTP. pzdrw //T

#5 rafcioz8

rafcioz8
  • 4 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 21:30

jak wgrac ssh do iphona jak installer sie wiesza i nie moge go wlaczyc a bez ssh z winscp nici prosze o pomoc

#6 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 29 stycznia 2008 - 10:23

jak wgrac ssh do iphona jak installer sie wiesza i nie moge go wlaczyc a bez ssh z winscp nici prosze o pomoc

Moze masz problem z siecia? WiFi?

#7 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 23:33

Czy da sie polaczyc z iPhonem, jesli nie mam WI-FI w stacjonarnym komputerze (komp podlaczony kablem pod router z WI-FI, do ktorego to routera podlaczam sie iPhonem poprzez WI-Fi wlasnie)?

#8 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 31 stycznia 2008 - 00:03

Czy da sie polaczyc z iPhonem, jesli nie mam WI-FI w stacjonarnym komputerze (komp podlaczony kablem pod router z WI-FI, do ktorego to routera podlaczam sie iPhonem poprzez WI-Fi wlasnie)?

Jezu ...
A dlaczego mialoby sie nie dac? Jesli do tego samego routera masz podpiete to bez problemu sie polaczysz. WiFi to tylko polaczenie bezprzewodowe, a system traktuje to tak samo jakbys iPhone mial podpiety kablem.

#9 karamia

karamia
  • 49 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lutego 2008 - 00:57

SSH
Oprogramowanie służące do uzyskania dostępu do plików na iPhone z wykonanym Jailbreakiem. Aby uzyskać dostęp do SSH należy zainstalować poprzez Installera pakiet OpenSSH. Następnie należy użyć odpowiedniego programu, na przykład WinSCP. Aby połączyć się z telefonem, należy znać jego adres IP, który znajduje się w menu: Settings -> Wi-Fi -> niebieska strzałka przy nazwie twojej sieci. Potrzebne są także dane do logowania, które są następujące:
Nazwa użytkownika (login): root
Hasło (password): dottie lub alpine

Hasło można zmienić instalując pakiet "Term-vt100" w Installerze, następnie uruchamiając zainstalowany program i wpisując komendę: passwd

W systemie operacyjnym Linux można zamontować iPhone jako dysk używając narzędzia 'sshfs'. Komenda, którą można do wykonać to (jako root):

sshfs -o allow_other root@[adres ip iphona]:/ /media/iphone

gdzie /media/iphone to punkt montowania, który należy wcześniej utworzyć.

zaczerpnięte z
iPhone - Kompendium Wiedzy

#10 plnukeR

plnukeR
  • 191 postów

Napisano 07 marca 2008 - 21:39

u mnie działa ale: ja zainstaluje openSSH i nie zrestartuje iPhona - > po restarcie i ponownej próbie podłączenia przez WinSCP dostaje komunikat "network error : connection refused" uninstall ssh -> ponowna instalacja dziala do restartu . szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi polaczenie wifi, bl 4.6 1.1.4

#11 Adamiasty

Adamiasty
  • 51 postów

Napisano 07 marca 2008 - 22:50

u mnie działa ale: ja zainstaluje openSSH i nie zrestartuje iPhona - > po restarcie i ponownej próbie podłączenia przez WinSCP dostaje komunikat "network error : connection refused" uninstall ssh -> ponowna instalacja dziala do restartu . szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi

polaczenie wifi, bl 4.6 1.1.4

plunkeR potwierdzam mam ten sam problem :( 1.1.4 bl 4.6

---- Dodano 08-03-2008 o godzinie 01:41 ----

u mnie działa ale: ja zainstaluje openSSH i nie zrestartuje iPhona - > po restarcie i ponownej próbie podłączenia przez WinSCP dostaje komunikat "network error : connection refused" uninstall ssh -> ponowna instalacja dziala do restartu . szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi

polaczenie wifi, bl 4.6 1.1.4

tu rozwiązanie,

http://www.myapple.p...na-1-1-4-a.html

zadziałało :):) musisz odinstalować i zainstalować ssH z installera... nie wyłączaj go bo za pierwszym połączeniem z winscp generowany jest klucz...jeśli wyłączysz ssh w iphonie to klucz musi być generowany once again....

pozdro

#12 plnukeR

plnukeR
  • 191 postów

Napisano 08 marca 2008 - 09:33

Do tego tez już doszedłem ze generuje sie klucz RS-costam ale nie wiem czasem czy to nie problem po stronie WinSCP bo on trzyma jakiś w cache

#13 eddpl

eddpl
  • 10 postów

Napisano 03 września 2008 - 10:51

nie mam wi-fi tylko kalbem usb i nie mogę się połaczyć wpisuje logi hasło tylko nie wiem gdzie ip wi-fi i wogóle

#14 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 03 września 2008 - 11:19

nie mam wi-fi tylko kalbem usb i nie mogę się połaczyć wpisuje logi hasło tylko nie wiem gdzie ip wi-fi i wogóle

super...

#15 dr3dzior

dr3dzior
  • 4 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 14:12

Witam wszystkich, to mój pierwszy post ale czytam forum juz od dawna :) Otóż problem polega na tym, że wszystko elegancko poustawiane (ip login haslo) i wyskakuje ten błąd: "Niespodziewanie serwer zamknął połączenie sieciowe" Próbowałem rownież przez USB programem iPhone Tunnel Suite i blad jest ten sam.. iPhone 3G 2.1, SSH jest wlaczone :P Proszę o szybką odpowiedź :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych