Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak sieci Orange w Ipad 3. O co chodzi ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 grobla95

grobla95
  • 24 postów

Napisano 23 października 2014 - 15:14

Hej. Mam pewien problem. Kupiłem na allegro Ipada 3 Wifi + 4G. Ipad miał byc bez sim-locka i wygląda na to, ze jest, bo przyszedł z karta LycaMobile wewnątrz i był na niej normalnie zasieg i pokazywało siec. W ustawieniach -> ogolne -> to urzadzenie -> operator : Jest Orange Poland 16.0. Chciałem do niego włożyć normalną karte Orange, której używam w telefonie ( mam tez pakiet danych) i nic. Szuka sieci, szuka i w końcu pokazuje "Brak sieci" i tak jest cały czas. Wziąłem inna karte Orange Free za 6zł (1 GB internetu) włożyłem do Ipada i nadal to samo, cały czas brak sieci. Czy problem leży tutaj po stronie ipada, czy może potrzebuje jakas specjalna karte ? Prosze o pomoc. Dodam ze jak sie wejdzie w ustawienia -> ogolne -> to urzadzenie -> Siec (gdzie pokazuje niedostepna) i jak sie to kliknie, to jest komunikat "Telefon nie jest dozwolony".

#2 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 23 października 2014 - 15:31

Spróbuj, wyzerować ustawienia sieciowe (ogólne, wyzeruj, ustawienia sieciowe).

#3 grobla95

grobla95
  • 24 postów

Napisano 23 października 2014 - 15:56

Probowałem na samym początku, niestety nadal to samo. Jakies inne pomysly ?

- - - Połączono posty - - -

Zastanawiam sie nad taka sprawa. Karta sim w ipadzie jest tylko do neta, jak wyłaczy sie transmisje danych, to ipad pomimo, ze ma karte przechodzi w taki tryb jak zwykly ipad wifi (w rogu pojawia sie napis ipad) i tak sobie mysle, ze np telefon, zeby połączyc sie z netem potrzebuje najpierw pobrac z sieci ustawienia APN zeby net działał, jezeli tutaj nie ma jak pobrac ustawien, bo nie łączy sie z siecia, to najnormalniej nie widzi karty, która służy tylko do internetu. Dobrze rozumuje ?

#4 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 23 października 2014 - 20:31

Kolego, włożenie karty sim i wyłączenie i włączenie ipada skutkuje logowanie się do sieci i "nauczenie się" ustawień, jeśli tego nie ma to wpisz w przypadku Orange w ustawieniach APN internet,użytkownik internet, hasło internet ręcznie. Jak po tych czynnościach nie będziesz miał dostępu do internetu to albo wadliwa karta sim, albo coś z z ipadem....

#5 grobla95

grobla95
  • 24 postów

Napisano 23 października 2014 - 23:56

No właśnie nie jest to takie proste, bo probowałem na 3 kartach Orange, z czego dwóch regularnie używam w telefonie do internetu. Probowałem też wkładac karty innych sieci (T-Mobile, Lyca Mobile, Plus) i na wszystkich działa bez problemu. Wszystkie te rzeczy dotyczące APN ktore napisałes, zrobiłem zanim zadałem pytanie. Nie jestem całkowitym laikiem, jeżeli chodzi o Apple, ale to co sie tutaj dzieje, jest mi całkiem obce. Zastanawiam sie jeszcze, może aktualizacja do iOS 8 pomoże ? Teraz jest 7.1 ale nie aktualizowałem, bo wyczytałem ze sie nie opłaca (spowalnia system + jest dużo błędów). Co myślicie ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych