Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iCloud Drive – przemyślenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 desera_lambada

desera_lambada
  • 53 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 października 2014 - 00:12

Zastanawiałem się nad sensem tej chmury (mam na myśli pracę na plikach), obecnie korzystam z dysku na creative cloud i jestem zadowolony, ale postanowiłem przetestować iCloud Drive'a. Niestety nie rozumiem jak można popełnić takie błędy! Zawsze ceniłem apple za "intuicyjne" i przejrzyste oprogramowanie, ale dlaczego na litość nie użyli żadnej formy powiadamiania o przebiegu pobierania i wysyłania plików? Muszę ręcznie zaglądać do katalogów żeby sprawdzić czy już się wysłały na chmurę, to jakaś porażka! Oczywiście poraża również brak możliwości dzielenia się plikami, a chociażby wysyłania linków do plików, niby mail jest teraz gotowy na wysyłanie plików do chmury, ale to nie to samo... A jakie są Wasze odczucia?

#2 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 23 października 2014 - 00:53

A jakie są Wasze odczucia?

To jest dno i kilo mułu i do tego, poza ograniczeniami z zamysłu, po prostu jeszcze nie działa tak jak powinno.

#3 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 23 października 2014 - 05:54

Brak odczuc, wrecz nijakosc i nie chce sie tego uzywac. Do wymiany plikow wole juz kupic tego Dropboxa 1T, ktory wychodzi znacznie taniej od iCD...

#4 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2014 - 07:50

iCloud Drive był już dawno. Wystarczyło wejść do odpowiedniego katalogu w Mavericks.
How to access iCloud files from your Mac | Macworld

Oczywiście usługa jest g.... warta.

#5 Janusz MB

Janusz MB
  • 851 postów

Napisano 23 października 2014 - 18:59

Gdybyś pottzebował MS Office, to Microsoft do licencji dorzuca bezpłatnie wersję MS Office na iPada i dysk 1000 GB (tysiąc GB) w chmurze MS One Drive. Dostaniesz dysk 1000 GB od MS cztery razy taniej niż iCloud Apple a do tego MS Office gratis. Zależy jak liczyć. :)

#6 filip71

filip71
  • 168 postów
  • SkądWiśniowa Góra

Napisano 23 października 2014 - 21:33

Ja zakupiłem na miesiąc 20 GB ale zrezygnowałem bo po co mi taka objętość dysku - na pliki Pages, Numbers? Dla mnie podstawową wartością w chmurach jest nie tylko fakt, że mogę tam coś wgrać ale, że te pliki są dostępne w pełni na urządzeniach mobilnych i można nimi zarządzać. Apple - za funkcjonalność iCloud Drive 0 punktów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych