Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iCloud Drive - synchronizacja zdj臋膰 OS X z ios.

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 GregoryMc

GregoryMc
  • 125 post贸w

Napisano 21 pa藕dziernika 2014 - 16:55

Hej, w iPhonie i w iPadzie zaznaczy艂em w ustawieniach "Biblioteka zdj臋膰 iCloud (Beta). Zdj臋cia zosta艂y poprawnie wys艂ane w chmur臋. Pod icloud.com w zak艂adce zdj臋cia s膮 pi臋knie dost臋pne. Niestety na macu w finderze w katalogu "iCloud Drive" ich podgl膮du nigdzie nie ma. Czy dobrze rozumiem i偶 powinny by膰 tam umiejscowione? Jak inaczej mo偶na je na macu przegl膮da膰 je偶eli nie poprzez t膮 sekcj臋?

#2 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1聽548 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 21 pa藕dziernika 2014 - 17:14

Hej,

w iPhonie i w iPadzie zaznaczy艂em w ustawieniach "Biblioteka zdj臋膰 iCloud (Beta).

Zdj臋cia zosta艂y poprawnie wys艂ane w chmur臋. Pod icloud.com w zak艂adce zdj臋cia s膮 pi臋knie dost臋pne.

Niestety na macu w finderze w katalogu "iCloud Drive" ich podgl膮du nigdzie nie ma. Czy dobrze rozumiem i偶 powinny by膰 tam umiejscowione? Jak inaczej mo偶na je na macu przegl膮da膰 je偶eli nie poprzez t膮 sekcj臋?

Prawdopodobnie b臋dzie dzia艂a艂o porz膮dnie dopiero jak Apple wypu艣ci aplikacj臋 Zdj臋cia (kt贸ra ma docelowo zast膮pi膰 iPhoto i Aperture), co ma nast膮pi膰 w 2015.

#3 genuinepeter

genuinepeter
  • 62 post贸w
  • Sk膮dNewcastle, UK

Napisano 21 pa藕dziernika 2014 - 17:17

mialem to samo pytanie Gregory i dupa. Tak jak pisze Yellowfrog - dopiero na poczatku 2015 zostanie udostepniona apka pod yosemite, cos w polaczeniu aperture i iPhoto - dzwonilem do apple care i tak mi powiedzieli.

#4 GregoryMc

GregoryMc
  • 125 post贸w

Napisano 21 pa藕dziernika 2014 - 17:51

Dzi臋ki za info, w takim razie czekamy :)

#5 marcias

marcias
  • 110 post贸w

Napisano 22 pa藕dziernika 2014 - 12:01

Zdj臋cia na urz膮dzeniach Czy kto艣 wie jak ustawi膰 aby zdj臋cia z moich urz膮dze艅 makowych "sz艂y" do iCloud Drive i na pozosta艂ych by艂y widoczne jako podgl膮d ? bo jak narazie to mi si臋 艣ci膮gaj膮 na pozosta艂e urz膮dzenia i niepotrzebnie zajmuj膮 pami臋膰. Potrzebuj臋 funkcji jak w Dropbox, widz臋 pliki ale nie mam ich lokalnie np w telefonie.

#6 GregoryMc

GregoryMc
  • 125 post贸w

Napisano 22 pa藕dziernika 2014 - 14:34

np. iPhone Ustawienia > Zdj臋cia i aparat > Optymalizuj dysk (iPhone) Widoczne b臋d膮 wsz臋dzie, ale nie b臋d膮 zajmowa膰 oryginalnego miejsca (w teorii). I tak zaznacz na ka偶dym urz膮dzeniu.

#7 marcias

marcias
  • 110 post贸w

Napisano 24 pa藕dziernika 2014 - 10:50

Dzi臋ki GregoryMc, a pytanie jeszcze odno艣nie AppleTv 3 - zrzuci艂em na maku zdj臋cia do folderu icloud, czy te zdj臋cia nie b臋d膮 widoczne w pozosta艂ych urz膮dzeniach ? np appletv, iphone, ipad

- - - Po艂膮czono posty - - -

Ja pierd.....e zaczyna ten iCloud wpienia膰. Ustawi艂em optymalizuj dysk, ale co z tego 偶e zdj臋cia wida膰 jak straszna pikseloza na iPad Mini !!!!!!!!
Spieprzyli to tak, 偶e a偶 trudno w to uwierzy膰 !!!!!!! W dropbox jak chce zobaczy膰 zdj臋cie to po prostu 艣ci膮ga mi w oryginalnej postaci do podgl膮du, a w tym cholernym icloud zdany jestem tylko na pikseloz臋 !!!!!!!!!!!!

Zakupi艂em subskrycj臋 na 20GB ale widz臋 偶e to jest wr臋cz poronione !!!

#8 GregoryMc

GregoryMc
  • 125 post贸w

Napisano 24 pa藕dziernika 2014 - 11:10

Na maku z tego ci pisze Yellowfrog, trzeba poczeka膰 na dedykowan膮 aplikacj臋 (2015r.). Odno艣nie jako艣ci zdj臋膰 - mi na Airze, po wej艣ciu w dane zdj臋cie, kr臋ci si臋 "k贸艂ko" na dole po prawej (wczytuje) i po za艂adowaniu zdj臋cia wygl膮da ok. Przed wczytaniem jest pikseloza.

#9 protechm

protechm
  • 7 post贸w

Napisano 25 pa藕dziernika 2014 - 19:33

podlacze sie do tematu, uzylem tej nowej opcji bibliteki iCloud beta w celu zabezpieczenia zdjec tak aby byly na chmurze wrzucone, dalem mimo wszystko opcje zeby oryginaly pozostaly gdyz mam jeszcze sporo miejsca. Widzialem ze iCloud wyslal okolo 220 zdjec gdyz jest tam napisane pod spodem, teraz wchodze w zdjecia na telefonie, wchodze na iCloud przez internet i nie ma moich starych zdjec przed updatem do 8.1 .... wszystko stracilem po prostu, ktos ma pomysl gdzie to moze byc? Jest rozczarowany poraz kolejny calym tym systemem gdyz to nie pierwszy raz gdy trace jakies dane na iOS

#10 Serafin__

Serafin__
  • 196 post贸w
  • Sk膮dScunthorpe, UK

Napisano 25 pa藕dziernika 2014 - 21:13

Polecam Dropbox... plus ich nowa aplikacja dzia艂aj膮ca jak galeria zdj臋膰 o nazwie "Carousel".... Te偶 si臋 m臋czy艂em z icloud drive i z ca艂膮 odpowiedzialno艣ci膮 mog臋 napisa膰 i偶 na dzie艅 dzisiejszy icloud drive le偶y...

#11 Seb11

Seb11
  • 127 post贸w

Napisano 26 pa藕dziernika 2014 - 11:51

Witam czy zastosowanie ustawienia : Ustawienia > Zdj臋cia i aparat > Optymalizuj dysk (iPhone) powoduje r贸wnie偶 przesy艂anie film贸w do i.Drive ? oraz czy kto艣 sprawdzi艂 jak taka optymalizacja zwolni艂a pami臋膰 na iPhonie ?

#12 GregoryMc

GregoryMc
  • 125 post贸w

Napisano 27 pa藕dziernika 2014 - 10:14

Tak filmy te偶 s膮 wysy艂ane. Nie mam poj臋cia jak sprawdzi膰 ilo艣膰 zwolnionej pami臋ci. Nie zwr贸ci艂em uwagi ile miejsca by艂o przed i po.

#13 bobix

bobix
  • 493 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 07 listopada 2014 - 23:28

Prawdopodobnie b臋dzie dzia艂a艂o porz膮dnie dopiero jak Apple wypu艣ci aplikacj臋 Zdj臋cia (kt贸ra ma docelowo zast膮pi膰 iPhoto i Aperture), co ma nast膮pi膰 w 2015.

Dla PC te偶 b臋dzie taka aplikacja?

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych