Jak wejść w narzędzia dyskowe bez płyty DVD?
Posted 20 October 2014 - 13:39
Posted 20 October 2014 - 14:45
Możesz utworzyć partycję z Narzędzia Dyskowego odpalanego bezpośrednio z dysku, który chcesz podzielić, licz się z tym, że dysk jest w jakimś procencie zajęty, więc czasem, przy dużej ilości istniejących plików Mac sobie nie radzi, ale wtedy da ci informację podczas tworzenia, że nie może utworzyć partycji. Ale jeśli chcesz instalować Windows, to polecam skorzystać jednak z asystenta Bootcamp.Dostałem się do narzędzia dyskowego poprzez jabłuszko w lewym górnym rogu i "ten mac.." Teraz pytanie, czy mogę w takich warunkach utworzyć sobie partycję czy mac musi być odpalony z płyty i wtedy włączone narzędzie dyskowe?
Posted 20 October 2014 - 15:04
Posted 20 October 2014 - 15:11
Próbuj. Nic się nie stanie, jak napisze, że nie może utworzyć partycji np. pod koniec tworzenia. Danych nie ruszy. Po prostu nie utworzy i tyle. Tylko uważaj potem przy instalacji Windowsa, bo ponadpisujesz sobie te magiczne sektory startowe i będziesz tu płakał, że przy starcie Maka masz tylko tego Windowsa a nie masz OS X. Co jest nie tak z Asystentem Bootcam? Przecież jest pod Programy/Narzędzia, tam gdzie Narzędzia Dyskowe.Mam zainstalowany tylko system, bez aplikacji z dodatkowej płyty. Zajęte mam 19 gb. Jak utworzę partycję na Win XP z 100 gb to chyba nie będzie problemu prawda?
Posted 20 October 2014 - 15:13

Posted 20 October 2014 - 15:15
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users