Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dziwna ikona słuchawki w statusbarze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 fizykpl

fizykpl
  • 3 postów

Napisano 16 października 2014 - 20:31

Cześć wszystkim!

Mam pytanie, czy może ktoś z Was wie co oznacza i jak się jej ze status bara pozbyć? Pierwszy raz taką widzę, a myślałem, że wiem wszystko o iPhone.

Dołączona grafika

Chodzi mi o ikonkę słuchawki ze strzałką w status barze.

#2 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 16 października 2014 - 20:33

Cześć wszystkim!

Mam pytanie, czy może ktoś z Was wie co oznacza i jak się jej ze status bara pozbyć? Pierwszy raz taką widzę, a myślałem, że wiem wszystko o iPhone.

Dołączona grafika

Chodzi mi o ikonkę słuchawki ze strzałką w status barze.

A w instrukcji nie ma ??? W mojej jest na str 15.

#3 fizykpl

fizykpl
  • 3 postów

Napisano 16 października 2014 - 21:22

W mojej jakoś nie ma. Ale nie ważne. Dzięki za naprawdę rzeczową i wyczerpującą odpowiedź. Tak trzymaj! Dobra dokopałem się do tego. Fakt jednak dziwny, że nie konfigurowałem przekazywania połączeń, a pojawiła się sama… Sama także zniknęła, kiedy tylko wszedłem w opcje przekazywania. Cóż...

#4 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 16 października 2014 - 21:27

U mnie jest na 13 stronie.

#5 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 16 października 2014 - 21:28

W mojej jakoś nie ma. Ale nie ważne. Dzięki za naprawdę rzeczową i wyczerpującą odpowiedź. Tak trzymaj!

Nie ma sprawy.

- - - Połączono posty - - -

U mnie jest na 13 stronie.

Jeszcze mu napisz w którym rogu.

#6 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 16 października 2014 - 21:30

Przekazywanie połączeń aktywne.

#7 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 października 2014 - 21:45

Ciekawe czy wy wszyscy nagle wszystko wiedzieliście ?? ciągle tylko docinki o wszystko "JESZCZE MU NAPISZ W KTÓRYM ROGU" wytykanie każdej gafy błędu itp. Po co to forum ?? żeby się chwalić kto pierwszy kupił nowego iPhone czy po to aby można było się zapytać jeżeli czegoś nie wiemy I zapewne sami dopiero zobaczyliście w instrukcji co to jest hahah bo nie wierze ze znacie cala instrukcje na pamięć i na której stronie co jest napisane :P tylko "bolec71" potrafił konkretnie powiedzieć

#8 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 16 października 2014 - 22:00

Ciekawe czy wy wszyscy nagle wszystko wiedzieliście ?? ciągle tylko docinki o wszystko "JESZCZE MU NAPISZ W KTÓRYM ROGU" wytykanie każdej gafy błędu itp.
Po co to forum ?? żeby się chwalić kto pierwszy kupił nowego iPhone czy po to aby można było się zapytać jeżeli czegoś nie wiemy
I zapewne sami dopiero zobaczyliście w instrukcji co to jest hahah bo nie wierze ze znacie cala instrukcje na pamięć i na której stronie co jest napisane :P tylko "bolec71" potrafił konkretnie powiedzieć

Nieeee, no przecież forum jest oczywiście stworzone dla leni, którym nie chce się nawet pofatygować i zajrzeć do instrukcji swojego urządzenia, bo po co ? Brakuje jeszcze pytania "którym guzikiem robi się głośniej" i będzie komplet na dziś.

#9 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 października 2014 - 22:23

Nie wiem skąd się bierze u was taka arogancja do wszystkich a zwłaszcza z 1 lub 2 postami ,wiem ze są forumowicze leniwi i nie chce się szukać ale nie mierzy się wszystkich jedna miara Oczywiście akurat tu w tym wątku napisałem co myślę chociaż są inne wątki gdzie bardziej "jadą jeden po drugim " i oczywiście nawet zdarzy się ze sama Administracja potrafi dać "liścia" nowemu z "głupim pytaniem jak im się wydaje" Niech jeden z drugim cofnie się kilka lat do tyłu czy od razu wszystkie rozumy pozjadali ?? i mogę się założyć ze każdy jeden z "tych mądrych" jak nie na tym to na innych forach zadawał tez głupie i proste pytania Stanley Marsh mam nadzieje ze czasami pomyślisz jak to było z Tobą jak kupiłeś pierwszy komp Apple czy telefon lub coś innego z zabawek

#10 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 16 października 2014 - 22:35

Stanley Marsh mam nadzieje ze czasami pomyślisz jak to było z Tobą jak kupiłeś pierwszy komp Apple czy telefon lub coś innego z zabawek

Jak kupowałem pierwszego Maczka to tego forum nie było. I wielu użytkowników tego forum pewnie też jeszcze nie było. (1993/4 rok).
A na lenistwo i wygodnictwo NIE ma usprawiedliwienia.

#11 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 17 października 2014 - 13:41

Ciekawe czy wy wszyscy nagle wszystko wiedzieliście ??

Nie. Nikt się z tą wiedzą nie urodził i dlatego tworzone są manuale. Po to, by ludzie z nich korzystali.

#12 fizykpl

fizykpl
  • 3 postów

Napisano 17 października 2014 - 19:27

Nie. Nikt się z tą wiedzą nie urodził i dlatego tworzone są manuale. Po to, by ludzie z nich korzystali.

Ok jasne dla lenistwa nie ma usprawiedliwienia. Ale… Po pierwsze, to, że to był mój pierwszy post na forum, mimo rejestracji w kwietniu 2009, chyba nie świadczy o lenistwie, a raczej o tym, że doskonale posługuję się google i wyszukiwarką na forum. Fakt nie pomyślałem o manualu (nawet nie wiem gdzie się w danej chwili znajduje), ale czy nie prościej byłoby napisać odpowiedź na moje pytanie i ewentualnie dorzucić, że można to znaleźć w instrukcji?
Używam jabłkowych sprzętów od ok 1999 roku. iPhone posiadam od 2008. Nie włączałem przekierowań połączeń - ikona pojawiła się i zniknęła sama.
Stanley Marsh - extra, fajnie, że od ciul wie kiedy używasz maca, fajnie, że nie było wtedy forum, fajnie, że jesteś taki super. Ale powiem Ci jedno jesteś cholernie arogancki, jeśli odnosisz się tak do ludzi zadających pytania. Biorąc pod uwagę ilość Twoich postów na forum sugeruje wyściubienie nosa poza ekran Twojego maca.

Pracuje w serwisie telefonów, przychodzą do mnie ludzie pytać o największe pierdoły tego świata, ale zawsze znajduję cierpliwość i czas, żeby im odpowiedzieć. Nie mam bólu dupy o to, że ktoś zadał mi po raz kolejny wręcz głupie pytanie.
Nie spinajcie się tak wszyscy tutaj.

Mogę Ci za to Stanleyu Marsh powiedzieć nie którym przyciskiem robi się głośniej, ale jak przelutować np. moduł wifi w Twoim iPhone, więc daruj sobie docinki.

PS. Widziałem tu "gorsze" wątki, w których jakoś ludzie potrafili odpowiedzieć "po ludzku"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych