Witam,
Mam w domu dwa iphone'y (5 i 6). Jeden mój, drugi żony. Obydwa są z tym samym apple id i tym samy kontem icloud. Kiedy obydwa telefony są w tej samej sieci wi-fi i ktoś zadzwoni na jeden numer to dzwonią obydwa iphone'y. Telefony maja karty sim od dwóch róznych operatorów. Poza zasięgiem wi-fi (w zasięgu 3G) to się nie dzieje. Kiedy odbierze się rozmowę na jednym telefonie to drugi przestaje dzwonić. Przed aktualizacją iphone'a 5 do iOS 8 to się nie działo. Jak to zmienić ?

iphone sam dzwoni
Rozpoczęty przez
raflos
, 16 paź 2014 20:23
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 października 2014 - 20:23
Napisano 16 października 2014 - 20:26
Ustawienia -> FaceTime -> wyłączyć Głosowane z iPhone'a (kom).
Albo założyć na jednym telefonie inne Apple ID.
Napisano 16 października 2014 - 20:33
Wyłączyć funkcję handoff w ustawieniach obu iPhonów - to rozwiąże problem.
Łączenie telefonu iPhone z iPadem i iPodem touch przy użyciu usługi Continuity
A poza tym założyć na drugim iPhonie drugie AppleID, bo używanie jednego przez dwie osoby to proszenie się o przeróżne problemy.
Łączenie telefonu iPhone z iPadem i iPodem touch przy użyciu usługi Continuity
A poza tym założyć na drugim iPhonie drugie AppleID, bo używanie jednego przez dwie osoby to proszenie się o przeróżne problemy.
Napisano 17 października 2014 - 07:21
Dziękuje za szybkie i rzeczowe odpowiedzi. Jedno Apple ID jest po to, żeby nie płacić podwójnie za aplikacje, których używamy. Dwa Apple ID to dwa kłopoty, konieczność posiadania i podpięcia dwóch kart kredytowych itp. W sumie mam 2 ipady i dwa iphone'y na jednym Apple ID. Czy wyłączenie funkcji handoff pomoże na jeszcze inna przypadłość tzn. że zakup i instalacja aplikacji na jednym urządzeniu powoduje, że ta sama aplikacja sama ( bez żadnego działania z mojej strony) instaluje się na pozostałych urządzeniach. Jak to wyłączyć ? Na Ipadach z iOS8 nie widzę w ustawieniach funkcji handoff.
Napisano 17 października 2014 - 07:35
Dwa Apple ID to dwa kłopoty, konieczność posiadania i podpięcia dwóch kart kredytowych itp.
Po to, w iOS 8 wprowadzono Family Sharing https://www.apple.co...family-sharing/
Automatyczne instalowanie aplikacji na urządzeniach z tym samym Apple ID wyłączysz w: Ustawienia-> iTunes Store i App Store-> Pobieranie automatyczne-> Programy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych