Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone sam dzwoni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 raflos

raflos
  • 72 postów

Napisano 16 października 2014 - 20:23

Witam, Mam w domu dwa iphone'y (5 i 6). Jeden mój, drugi żony. Obydwa są z tym samym apple id i tym samy kontem icloud. Kiedy obydwa telefony są w tej samej sieci wi-fi i ktoś zadzwoni na jeden numer to dzwonią obydwa iphone'y. Telefony maja karty sim od dwóch róznych operatorów. Poza zasięgiem wi-fi (w zasięgu 3G) to się nie dzieje. Kiedy odbierze się rozmowę na jednym telefonie to drugi przestaje dzwonić. Przed aktualizacją iphone'a 5 do iOS 8 to się nie działo. Jak to zmienić ?

#2 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 października 2014 - 20:26

Ustawienia -> FaceTime -> wyłączyć Głosowane z iPhone'a (kom). Albo założyć na jednym telefonie inne Apple ID.

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 października 2014 - 20:33

Wyłączyć funkcję handoff w ustawieniach obu iPhonów - to rozwiąże problem.

Łączenie telefonu iPhone z iPadem i iPodem touch przy użyciu usługi Continuity

A poza tym założyć na drugim iPhonie drugie AppleID, bo używanie jednego przez dwie osoby to proszenie się o przeróżne problemy.

#4 raflos

raflos
  • 72 postów

Napisano 17 października 2014 - 07:21

Dziękuje za szybkie i rzeczowe odpowiedzi. Jedno Apple ID jest po to, żeby nie płacić podwójnie za aplikacje, których używamy. Dwa Apple ID to dwa kłopoty, konieczność posiadania i podpięcia dwóch kart kredytowych itp. W sumie mam 2 ipady i dwa iphone'y na jednym Apple ID. Czy wyłączenie funkcji handoff pomoże na jeszcze inna przypadłość tzn. że zakup i instalacja aplikacji na jednym urządzeniu powoduje, że ta sama aplikacja sama ( bez żadnego działania z mojej strony) instaluje się na pozostałych urządzeniach. Jak to wyłączyć ? Na Ipadach z iOS8 nie widzę w ustawieniach funkcji handoff.

#5 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 17 października 2014 - 07:35

Dwa Apple ID to dwa kłopoty, konieczność posiadania i podpięcia dwóch kart kredytowych itp.

Po to, w iOS 8 wprowadzono Family Sharing https://www.apple.co...family-sharing/

Automatyczne instalowanie aplikacji na urządzeniach z tym samym Apple ID wyłączysz w: Ustawienia-> iTunes Store i App Store-> Pobieranie automatyczne-> Programy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych