Witam, mam pytanie. Czy warto kupic teraz ipoda touch 5g 16gb w cenie 849 zl w istore? :confused::confused::confused::confused:

Ipod touch 5g?
Started by
ivomaxim
, 14 Oct 2014 21:45
6 replies to this topic
Posted 14 October 2014 - 21:45
Posted 15 October 2014 - 09:30
Wczoraj było warto. Dziś już nie...
NA allegro można dostać w podobnej cenie, więc wydaje się okey. Nie myślałeś o 32?
Posted 15 October 2014 - 15:50
Zdecydowanie sugeruję 32 GB. Dla iPod'a IMHO najbardziej optymalna pojemność 16-tka to za mało, chyba, że komuś nie przeszkadza częste tasowanie / synchronizowanie kawałków z iTunes. Osobiście iPod Touch używam wyłącznie do odsłuchiwania muzyki + ewentualnie z rzadka www.
Z kolei nie kupowałem i nie kupiłbym (w przypadku iPod Touch) pojemności 64GB, już lepiej w takim przypadku zainwestować w iPad'a z taką ilością pamięci. Przydaje się do bogatej biblioteki iTunes, Podcastów itd, nie wspominając o bardziej zasobożernych grach.
Posted 15 October 2014 - 16:41
zalezy mi na kupnie go w sklepie, nie ufam allegro. Warto wylozyc te 200 zl, zeby dostac 32?
Posted 15 October 2014 - 16:51
Moim zdaniem warto, pytanie do czego chcesz używać? JEżeli do muzyki to weź classica

Posted 15 October 2014 - 19:38
Nie ma mowy o classicu
glownie bede go uzywal do rozrywki podczas podrozy do szkoly: muzyka, filmy, internet w miare mozliwosci, i jakies proste aplikacje typu instagram, snapchat.

Posted 17 October 2014 - 12:26
Bierz 32GB i się nawet nie zastanawiaj. 16 poleci Ci moment, 3-4 gierki, trochę muzyki, filmów + trochę zdjęć i koniec.
Sugeruje kierować się myślą, którą kiedyś przeczytałem na The Verge: kupuj urządzenie z 2x większą pojemnością, niż ci się wydaje, że potrzebujesz. Miałem iPhonea 4 16GB, teraz iP5 32GB, ale np. kupiłem iPada Air 16 GB i żałowałem bo chwila i był zawalony, zwłaszcza filmy zajmują.
Inna sprawa jest taka, że im większa pamięć tym większy komfort i rzadsza synchronizacja, bo raz wgrasz to co chcesz "skonsumować" i chwilę się tym zajmiesz. Oczywiście mam na myśli okres po pierwszym zachwycie, kiedy już przestaje się go co chwilę konfigurować tylko po prostu korzysta.
- - - Połączono posty - - -
Aha i chyba w wypadku iPoda update systemu jest od razu z iOS 6 do 8 - jeśli przy 6 nie chcesz zostać (rekomenduje zostać, śmiga jak burza). iOS 8 zje na wejściu jakieś 4-5 GB na system i z 16GB ochłap zostanie :/
Sugeruje kierować się myślą, którą kiedyś przeczytałem na The Verge: kupuj urządzenie z 2x większą pojemnością, niż ci się wydaje, że potrzebujesz. Miałem iPhonea 4 16GB, teraz iP5 32GB, ale np. kupiłem iPada Air 16 GB i żałowałem bo chwila i był zawalony, zwłaszcza filmy zajmują.
Inna sprawa jest taka, że im większa pamięć tym większy komfort i rzadsza synchronizacja, bo raz wgrasz to co chcesz "skonsumować" i chwilę się tym zajmiesz. Oczywiście mam na myśli okres po pierwszym zachwycie, kiedy już przestaje się go co chwilę konfigurować tylko po prostu korzysta.
- - - Połączono posty - - -
Aha i chyba w wypadku iPoda update systemu jest od razu z iOS 6 do 8 - jeśli przy 6 nie chcesz zostać (rekomenduje zostać, śmiga jak burza). iOS 8 zje na wejściu jakieś 4-5 GB na system i z 16GB ochłap zostanie :/
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users