Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wejście karty sim.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 13 października 2014 - 19:00

Cześć. Kupiłem dzisiaj od kolegi iPhone 4s, podobno z uszkodzonym wejściem na kartę sim. Wie ktoś jak tego cwaniaka wymienić? I wystarczy kupić na alledrogo coś typu to? ZŁACZE KARTY SIM UCHWYT GNIAZDO iPHONE 4 4G 4S (4614041784) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Jeśli tak to jak to potem wymienić? Jakieś tutoriale są? I jeszcze pytanie, czy jak kupię w chińczyku czy gdzieś ładowarę to będzie pasować? Czy nie naładuje? Dzięki z góry za jakieś info w tych dwóch sprawach.

#2 Jumper

Jumper
  • 276 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 października 2014 - 20:22

Dokładnie o to chodzi. Główną kwestią jest dobre przylutowanie tego uchwytu. Musisz miec pewność ze nie są pouszkadzane złącza na płytce.

- - - Połączono posty - - -

zaś co do ładowarki, szukaj albo oryginalnych od zestawu (może trafi się dobra duszyczka która odsprzeda), albo szukaj możliwe najlepszych jakościowo. niektórych kabli iPhone może nie obsłużyć

#3 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 13 października 2014 - 20:38

no początek radze pozwiedzać serwisy GSM i zorientować się ceny wymiany tego złącza, sam tego nie wymienisz , zapewne koszt będzie oscylował w granicach 100-150zł

#4 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 14 października 2014 - 17:43

Kupiłem dziś ładowarkę, naładowałem go i włożyłem kartę. Pokazał się zasięg(4 kropki koło wifi) ale pojawiło się coś w stylu tego, że tel ma simlocka a ja włożyłem złą kartę. Czy jeśli pojawił się zasięg, to z wejściem na sim jest ok?

#5 Jumper

Jumper
  • 276 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 października 2014 - 20:57

to co opisujesz sugeruje ze z gniazdem sim jest ok. Mozesz dowiedziec sie od kolegi troszke o telefonie ?? skąd go ma, w jakiej sieci uzywał i takie tam ?

#6 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 października 2014 - 21:19

Jeśli telefon zachowuje się jak piszesz to znaczy, ze złącze SIM ma sprawne, bo wykrywa kartę. Masz simlocka i jeśli się da to trzeba go usunąć.

#7 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 14 października 2014 - 21:56

Niby telefon z Anglii, ale on miał kartę z Play. Jutro przejdę się po minikartę do Playa i napisze co i jak.;p

#8 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 października 2014 - 21:59

A na jakiej karcie to sprawdzałeś, ze pojawił się komunikat o simlocku?

#9 Jumper

Jumper
  • 276 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 października 2014 - 22:18

Albo przejsciówka albo jakies zwarcie na gnieździe, pytanie do macsupport z racji wiekszego doświadczenia elektronicznego czy może być jakiś tego typu błąd na ścieżce??

#10 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 października 2014 - 22:30

Jeśli telefon wyświetla komunikat o nieprawidłowej karcie to jestem pewien, że czytnik jest sprawny tylko zwyczajnie ma simlocka. Pokuszę się też o podejrzenie, że "kolega" wiedział o simlocku i o tym, ze albo nie da się go zdjąć albo kosztuje to 500 złotych i wymyślił historię z uszkodzonym czytnikiem aby telefon sprzedać. Uszkodzenie czytnika w iPhone 4/4S bardzo rzadko się zdarza, a jeśli już to wymiana jest dość trudna wbrew pozorom.

#11 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 10:03

Sprawdzałem na minikarcie Orange taty, on na pewno miał kartę z Play, bo miałem do niego darmowe. Używał go ake go zgubił czy rodzice mu zabrali za oceny , jakos tak. Leżał podobno w szufladzie kilka miesięcy lub krócej.

#12 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 października 2014 - 10:04

Jeśli działał z kartą Play to moze mieć simlock na Play.

#13 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 10:11

Może głupie pytanie, ale w Anglii jest sieć Play?

Albo mozliwe, ze jak chcial przywrocic do fabrycznych to zdjęty simlock się "założył"?

#14 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 października 2014 - 10:18

W Anglii nie ma Play, simlock nie mógł powrócić. Mówisz, ze działał z kartą Play, więc albo nie jest z Anglii i ma simlock na Play, lub był używany z podkładką pod kartę SIM, która omija simlocka.

#15 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 10:37

I w normalnym kiosku kupie microsim Play? Mam pytać o starter microsim?

http://screenshu.com...l/66/wpjlgc.jpg czyli kupiony był w Irlandii, sim locka ma, tylko na jaką sieć?

#16 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 października 2014 - 10:40

Play sprzedaje karty sim, które są już wycięte i mozna sobie wyłamać mikrosim. Tylko po co Ci ta karta jeśli telefon jest z Irlandii. Wykup sprawdzenie po imei z jakiej sieci jest teleofn i zobacz ile kosztuje odblokowanie.

#17 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 10:43

To dziwne, że on używał Play... bo chyba nie da się założyć simlocka;d a jako że konta w banku nie mam (jestem niepełnoletni) to sobie nie wykupie sprawdzenia sieci. ;s Da się gdzieś za darmo sprawdzić?

#18 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 października 2014 - 10:47

Za darmo raczej nie sprawdzisz. Jak juz pisałem mógł używać karty gevey, która omija simlocka.

#19 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 10:59

Chyba jednak najpierw kupię tę kartę do Playa, 5 zł to nie majątek a może jednak coś się wyjaśni. Na razie mnie nie stać na wydatek zdjęcia simlocka.

A to że "znajdź mojego iPhona" jest wyłączone, to znaczy że nie będzie problemów z iCloud?

#20 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 15 października 2014 - 11:01

Chyba jednak najpierw kupię tę kartę do Playa, 5 zł to nie majątek a może jednak coś się wyjaśni. Na razie mnie nie stać na wydatek zdjęcia simlocka.

A to że "znajdź mojego iPhona" jest wyłączone, to znaczy że nie będzie problemów z iCloud?

Jak jest na play to majątku nie wydasz. Najwyżej nie kupisz kilku lizaków i paczki czipsów.

#21 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 12:25

Czy TMeteorele to jakaś Irlandzka sieć?

#22 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 15 października 2014 - 12:34

Zapewne chodzi o Meteor.ie .

#23 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 12:38

Raczej nie, chociaż.. screenSHU - The fastest screen capture ever.
Wie ktoś czy na alledrogo kupię taki starter? Nie mogę znaleźć.

#24 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 października 2014 - 12:41

Przecież masz napisane Carrier: Ireland Meteor.

#25 Byceps

Byceps
  • 65 postów

Napisano 15 października 2014 - 12:44

I kupie w Polsce gdzies taką kartę? Na allegro nic nie znalazłem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych