Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

UKASH WIRUS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 sandrashia

sandrashia
  • 4 postów

Napisano 11 października 2014 - 18:19

Moi drodzy, Mam problem, Komorowski mi zrobił wjazd na telefon:/ ktoś wie jak sie pozbyć tego niefajnego wira z iOS? Pozdrawiam:) Sandra

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 października 2014 - 18:22

Nie ma wirusów na iPhone...

#3 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 11 października 2014 - 18:30

Daj jakieś zdjęcie albo co bo nie wiadomo o co chodzi :D

#4 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 11 października 2014 - 18:32

Słaby troll.

#5 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 11 października 2014 - 18:53

Są wirusy na iphona np użytkownik:)

#6 sandrashia

sandrashia
  • 4 postów

Napisano 13 października 2014 - 05:16

[url=http://m.fakt.pl/komputery/nowosci,gt32l]Wirus ukash. Zobacz, jak usunąć wirusa policja! - Fakt[/url] Takie coś mi wyskakuje, nie wiem może to nie wirus ale nie mam pojęcia jak sie tego pozbyć...

#7 tomek1574

tomek1574
  • 145 postów

Napisano 13 października 2014 - 05:25

Wirus ukash. Zobacz, jak usunąć wirusa policja! - Fakt Takie coś mi wyskakuje, nie wiem może to nie wirus ale nie mam pojęcia jak sie tego pozbyć...

Komunikat pojawia się w wyszukiwarce podczas połączenia do domowej sieci WiFi?
Jeżeli tak to masz zainfekowany router. W takim wypadku pomocne może być przywrócenie ustawień fabrycznych routera.

#8 sandrashia

sandrashia
  • 4 postów

Napisano 13 października 2014 - 06:48

Ok dzięki, tylko jak korzystam z internetu mobilnego też to się pojawia:/

- - - Połączono posty - - -

i teraz mam pytanie jedno z głupszych.. Czy można zrestartować safari w sensie czy można przywrócić jej ustawienia fabryczne? Może to by pomogło żeby ten komunikat nie wyskakiwał:/

#9 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 13 października 2014 - 07:55

Spotkałem się z takim czymś na komputerze. Tylko, że tam był wirus na systemie. Według mnie wyczyścić iPhone'a i wgrać mu kopię iOS zrobioną przed załapaniem wirusa :)

#10 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 13 października 2014 - 08:09

Bzdura i tyle. Do śmietnika.

#11 Baxuss

Baxuss
  • 1 postów

Napisano 14 października 2014 - 12:22

Niestety nie bzdura, mam ten sam problem na swoim Ipadzie.
Jak na razie działa zainstalowanie innej przeglądarki bądź wyłączenie w ustawieniach Safari JavaScript. Ale po tej operacji przeglądarka nie działa w 100% jak powinna.
Dla niedowiarków:
Dołączona grafika

Znalazłem chyba rozwiązanie, na razie poskutkowało. Upewnię się jak wrócę jeszcze z pracy do domu i połączę się z tamtejszą siecią.
W momencie kiedy wyskoczy podobne okno jak dałem zrzut przejść do ustawień -> tam dać Safari -> zaawansowane -> wyłączyć JavaScript. Wrócić do strony internetowej, kliknąć w ten komunikat OK i zamknąć karty i przeglądarkę.
Wrócić do ustawień Safari i włączyć JavaScript.
Na razie działa, napiszę jak wrócę z pracy czy problem faktycznie ustąpił.

#12 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 października 2014 - 16:09

nie wiem czy taka bzdura Chińskie malware kradnie loginy i hasła Apple ID z urządzeń z jailbreakiem | AppleCenter.pl
zawsze znajdzie się coś lub ktoś

#13 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 października 2014 - 16:35

nie wiem czy taka bzdura Chińskie malware kradnie loginy i hasła Apple ID z urządzeń z jailbreakiem | AppleCenter.pl
zawsze znajdzie się coś lub ktoś

A widziałeś JB na iOS8?

#14 kodi7

kodi7
  • 12 postów

Napisano 18 października 2014 - 13:38

A jeżeli to nie działa?

#15 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2014 - 14:00

To nie żaden wirus tylko strona internetowa wyświetlająca taki komunikat. Ma to na celu przestraszenie użytkownika, bo jak się znajdzie jakiś idiota to będzie skłonny zapłacić kasę aby pozbyć się "wirusa". To jest skrypt w javie, wyświetlający okienko do złudzenia przypominające komunikaty systemowe. Rozwiązanie - trzeba wyzerować safari i nie wchodzić na podejrzane strony dla dorosłych itd. bo to właśnie z takich stronek pochodzi. Można też odtworzyć oprogramowanie. A jak ktoś ma jailbreaka to wiadomo, ze może coś złapać, ale użytkownik świadomie robi jailbreak czyli zezwala na instalowanie różnego oprogramowania, które w normalnym sofcie nie dało by się zainstalować.

#16 kodi7

kodi7
  • 12 postów

Napisano 18 października 2014 - 14:47

Wyzerowałem Safari i nic, włączałem i wyłączałem JavaScript i także nic, więc co mama zrobić?

#17 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2014 - 15:06

Odtworzyć oprogramowanie bez przywracania kopii zapasowej.

#18 kodi7

kodi7
  • 12 postów

Napisano 18 października 2014 - 16:10

A jak to zrobić ?

#19 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 października 2014 - 19:01

A jak to zrobić ?

Odtwórz w iTunes i skonfiguruj jako nowy telefon. Te forum schodzi na psy. Czekam na temat jak rozpakować iPhone.

#20 sandrashia

sandrashia
  • 4 postów

Napisano 22 października 2014 - 07:00

Ja złapałam tego 'wirusa' jak sie podpiełam pod wifi :/

#21 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 22 października 2014 - 10:01

Ja złapałam tego 'wirusa' jak sie podpiełam pod wifi :/

Bo ten niby wirus nie jest zainstalowany na Twoim iUrzadzeniu tylko na twoim routerze! Jeden z userow juz o tym wspomnial.
Zapewne mialas na routerze domyslne hasla administratora. Zostaly zmienione DNS'y i teraz obojetnie jaki adres wpiszesz, przenosi Cie na w/w strone. To NIE JEST ZADNEN WIRUS - TO PRZEKIEROWANIE!
Rozwiazaniem tego problemu jest przywrocenie do ustawien domyslnych (reset) routera. Po tym zabiegu zalecam zmiane hasla routera.
Szczegoly znajdziesz w instrukcji obslugi swojego routera.

#22 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 października 2014 - 13:56

Po tym zabiegu zalecam zmiane hasla routera.
Szczegoly znajdziesz w instrukcji obslugi swojego routera.

Zmiana hasła niewiele da, trzeba zaktualizować FW routera, bo jest to znana dziura routerów istniejąca od dawna i tylko aktualizacja ją łata, bo pozwala omijać hasła i wyłączone zarządzanie zdalne.

#23 pHarel

pHarel
  • 93 postów
  • SkądNoordwijkerhout, Zuid-Holland, Netherlands

Napisano 22 października 2014 - 16:55

Miałem to samo parę dni temu, wystarczy przywrócić ustawienia routera i najlepiej wyłączyć dostęp do panelu konfiguracyjnego z internetu.

#24 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 22 października 2014 - 20:39

Odtwórz w iTunes i skonfiguruj jako nowy telefon. Te forum schodzi na psy. Czekam na temat jak rozpakować iPhone.

Ale patrzac na to co napisales chyba jeszcze nie mamy tematu ogolnego: First Unboxing :)

#25 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 października 2014 - 10:27

Miałem to samo parę dni temu, wystarczy przywrócić ustawienia routera i najlepiej wyłączyć dostęp do panelu konfiguracyjnego z internetu.

Nie, nie wystarczy wyłączyć... bo idzie to obejść, tym bardziej, że routery mają to domyślnie wyłączone.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych