Witajcie, dzisiaj musialem zmienic karte sim i prosilo mnie o kod blokady telefonu. Niestety kod przeze mnie uzywany nie dzialal! W tej chwili mam telefon zablokowany na 15 minut. Jak to sie moglo stac i co zrobic aby miec do niego dostep...? Soft to 7.1, nie 7.0.6

telefon zapomnial kod blokady, pilne
Rozpoczęty przez
zxcv
, 06 paź 2014 16:07
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 października 2014 - 16:07
Napisano 06 października 2014 - 16:24
najprościej to przypomnieć sobie kod, jeżeli go juz nie pamietasz to telefon w DFU i restore, oczywiście login do icloud znasz , jak już zrobisz restore to wgrasz kopie i po problemie,innego sposobu na obejście kodu nie ma i nie masz nawet się co trudzić , innego sposobu nie ma i oby nie było
Napisano 06 października 2014 - 16:28
A to głupi telefon! Zapomniał kod dostępu... No, ale na szczęście jest mądry użytkownik. I mu przypomni.
Napisano 06 października 2014 - 16:30
Kod pamietam, uzywam go od 4 lat, po prostu nie dziala. Teraz na chwile po restarcie telefonu normalnie mi zadzialal lecz jak chcialem wylaczyc kod w ustawieniach to ta kombinacja juz nie dzialala... zdarzylem zrobic backup, lecz nie mam dostepu do danych - jestem za granica i nie bede mogl miec danych na telefonie po restore, takze jestem uziemiony. Poprzednie backupy mam na innym komputerze do ktorego w obecnej chwili nikt dostepu nie ma. Zrobilem rowniez backup na iCloud, lecz teraz po podlaczeniu do iTunes niestety pokazuje mi, ze telefon nigdy nie byl archiwizowany.
Napisano 07 października 2014 - 14:32
Pokazuje Ci tak bo nie był archiwizowany na tym komputerze. Jak masz kopie w iCloud to po restore możesz ją przywrócić bez żadnego podłączania do komputera. Ściągnie Ci kopię z chmury.
Poza tym jeszcze nie słyszałem aby jakikolwiek sprzęt sam zmienił sobie hasło.
Pisałeś że zmieniłeś kartę sim. Może o kod pin chodzi?
Napisano 07 października 2014 - 20:49
Jak jest blokada to pierw prosi o odblokowanie telefonu, pozniej o pin. Zrpbilem restore i dane zostaly, nic nie zniknelo.
W zaden sposob nie trolluje - po prostu po wpistwaniu kodu telefon sie nie chcial odblokowac. Wkurzylem sie niemilosiernie.
Napisano 08 października 2014 - 08:45
Ja ostatnio miałem inną ciekawą sytuacje. Od tak przestało mi działać hasło do konta (podczas pobierania apek w appstore) przekonany że wbijałem dobrze zmieniłem je na inne po czym na nowo wprowadziłem stare bo bardziej mi odpowiada. Potem już wszystko hulało... A na 100% wiem że hasła wcześniej nie zmieniałem ani nie miałem problemu z logowaniem dzień wcześniej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych