Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

telefon zapomnial kod blokady, pilne

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 zxcv

zxcv
  • 3 posts

Posted 06 October 2014 - 16:07

Witajcie, dzisiaj musialem zmienic karte sim i prosilo mnie o kod blokady telefonu. Niestety kod przeze mnie uzywany nie dzialal! W tej chwili mam telefon zablokowany na 15 minut. Jak to sie moglo stac i co zrobic aby miec do niego dostep...? Soft to 7.1, nie 7.0.6

#2 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 06 October 2014 - 16:24

najprościej to przypomnieć sobie kod, jeżeli go juz nie pamietasz to telefon w DFU i restore, oczywiście login do icloud znasz , jak już zrobisz restore to wgrasz kopie i po problemie,innego sposobu na obejście kodu nie ma i nie masz nawet się co trudzić , innego sposobu nie ma i oby nie było

#3 Narmer

Narmer
  • 556 posts

Posted 06 October 2014 - 16:28

A to głupi telefon! Zapomniał kod dostępu... No, ale na szczęście jest mądry użytkownik. I mu przypomni.

#4 zxcv

zxcv
  • 3 posts

Posted 06 October 2014 - 16:30

Kod pamietam, uzywam go od 4 lat, po prostu nie dziala. Teraz na chwile po restarcie telefonu normalnie mi zadzialal lecz jak chcialem wylaczyc kod w ustawieniach to ta kombinacja juz nie dzialala... zdarzylem zrobic backup, lecz nie mam dostepu do danych - jestem za granica i nie bede mogl miec danych na telefonie po restore, takze jestem uziemiony. Poprzednie backupy mam na innym komputerze do ktorego w obecnej chwili nikt dostepu nie ma. Zrobilem rowniez backup na iCloud, lecz teraz po podlaczeniu do iTunes niestety pokazuje mi, ze telefon nigdy nie byl archiwizowany.

#5 kris2k

kris2k
  • 321 posts

Posted 07 October 2014 - 14:32

Pokazuje Ci tak bo nie był archiwizowany na tym komputerze. Jak masz kopie w iCloud to po restore możesz ją przywrócić bez żadnego podłączania do komputera. Ściągnie Ci kopię z chmury. Poza tym jeszcze nie słyszałem aby jakikolwiek sprzęt sam zmienił sobie hasło. Pisałeś że zmieniłeś kartę sim. Może o kod pin chodzi?

#6 zxcv

zxcv
  • 3 posts

Posted 07 October 2014 - 20:49

Jak jest blokada to pierw prosi o odblokowanie telefonu, pozniej o pin. Zrpbilem restore i dane zostaly, nic nie zniknelo. W zaden sposob nie trolluje - po prostu po wpistwaniu kodu telefon sie nie chcial odblokowac. Wkurzylem sie niemilosiernie.

#7 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 08 October 2014 - 08:45

Ja ostatnio miałem inną ciekawą sytuacje. Od tak przestało mi działać hasło do konta (podczas pobierania apek w appstore) przekonany że wbijałem dobrze zmieniłem je na inne po czym na nowo wprowadziłem stare bo bardziej mi odpowiada. Potem już wszystko hulało... A na 100% wiem że hasła wcześniej nie zmieniałem ani nie miałem problemu z logowaniem dzień wcześniej.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users