Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

APPLE MACBOOK A1342 warto?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 TheKrzychuuuuu

TheKrzychuuuuu
  • 2 posts

Posted 06 October 2014 - 10:06

Witam, Mam zamiar kupić jakiegoś mac'a i mam pytanie czy warto na początek kupić APPLE MACBOOK A1342. Na allegro widziałem takiego za 1000zł. Czy warto wydać na takiego "starego" maca pieniądze czy nie. Nie miałem jeszcze styczności ze sprzętem od apple (tylko chwile miałem w rękach iPhona i iPada), a chciałbym spróbować. Czy ten sprzęt jest już tak stary że nawet photoshop będzie przycinał? Chciałem się też spytać czy trudno przesiąść się na ten system z windowsa/linuksa?? Wiem, że pytań tego typu były miliony, ale proszę o szczerą i szybką odpowiedz, bo nie chce się zrazić to produktów tej marki. Pozdrawiam, Krzysiek EDIT: Czy dla tego mac'a są dostępne aktualizacje? EDIT2: Pomyliłem działy. Mógłby jakiś moderator przenieść mnie do właściwego działu. [Chyba jestem jeszcze za głupi na używanie komputera i internetu :P ]

#2 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 06 October 2014 - 12:04

Przeniesione. Co do A1342 to najlepszy wybór z plastykowych MB. Najmocniejszy, ciągle wspierany i łatwy w rozbudowie.

#3 bolec71

bolec71

• 657 posts
  • SkądPodkarpacie

Posted 06 October 2014 - 12:06

Dokładasz RAM do 8 GB + dysk SSD i maszyna, że mucha nie siada.

#4 TheKrzychuuuuu

TheKrzychuuuuu
  • 2 posts

Posted 06 October 2014 - 12:55

Czyli taki komputerek po modernizacji ramu i dodaniu ssd ile będzie (plus minus) kosztował. Muszą to być jakieś oficjalne części od apple czy można wsadzić normalny SSD(np. [url]http://allegro.pl/dysk-ssd-crucial-256gb-2-5-sata-seria-mx100-i4640384380.html[/url]) i DDR3? A jak zainstaluje dysk ssd to skąd wezmę system?

#5 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 06 October 2014 - 13:25

Z tego poprzedniego dysku. To jest Apple, podłączysz stary dysk po USB i sobie przegrasz system na SSD. I nie musisz kupować nic specjalnego, zwykły SSD i zwykła pamięć. Co do kompatybilności to masz odpowiednie wątki w tym dziale.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users