Witam problem polega na tym, że po aktualizacji ukochanego IOS do 8.0.2 w pasku u góry gdzie kropki wyznaczają siłę zasięgu jest tylko jedna kropka cały czas zaznaczam, że telefon odbiera połączenia wychodzące i przychodzące rownież z SMS nie ma problemu, wiem że zasięg jest gdyż po przełożeniu do iPhona 4 pokazuje 4 kreski czyli full, z zasięgiem w Orange w moim domu nie było nigdy problemu więc przypuszczam, że jest to jeden z wielu wybryków nowego systemu IOS, tyle że chciał bym wiedzieć czy da się z tym cos zrobić czy tylko czekac na kolejną aktualizacje ?

Jedna kropka zasięgu przez cały czas.
Rozpoczęty przez
Piórko1000
, 30 wrz 2014 07:54
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 września 2014 - 07:54
Napisano 30 września 2014 - 08:13
Często na bugi w wersji 8 pomaga restart urządzenia. Próbowałeś? Ew spróbuj włączyć/wyłączyć tryb samolotowy. Coś się zawiesiło.
Napisano 30 września 2014 - 09:38
Próbowałem już po restarcie troszkę pomogło ale zasięg jaki pokazuje jest zaskakująca nadal niski 3 kropki to max gdzie normalnie powinno być 4.
Napisano 30 września 2014 - 09:57
Godzinę i datę masz prawidłowo ustawioną?
Napisano 30 września 2014 - 10:15
@up
A co ma piernik do wiatraka?
@Piórko1000
Podmień karty sim i sprawdź czy coś się zmieni.
Napisano 30 września 2014 - 10:22
@up
A co ma piernik do wiatraka?
Piernik do wiatraka ma to, że iPhony od softu 6 czyli od dwóch lat nie łapią dobrze zasięgu albo w ogóle nie logują się do sieci jeśli nie mają ustawionej godziny i daty. Dlaczego tak jest nie wiem.
Po zmianie oprogramowania godzina nie jest ustawiona, więc dlatego pytam.
Napisano 30 września 2014 - 10:51
[ATTACH=CONFIG]23506[/ATTACH]Data i godzina w porządku. Najlepsze jest to, że pokazuje jedna kropkę a z zasięgiem nie ma problemu gdy ktoś do mnie dzwoni słychać mnie normalnie i ja słyszę rozmówcę.
Napisano 30 września 2014 - 13:34
Na zdjęciu masz dwie kropki zasięgu 3G, więc to jest dość dobry zasięg i raczej nie ma szans zeby na tym rwało połączenia. Możesz wyzerować ustawienia sieciowe.
Napisano 30 września 2014 - 21:29
Wiem że jak włączę 3G wartość sygnału się obniża ale gdy 3G jest wyłączone zasięg max 2 kropki.
- - - Połączono posty - - -
Po wyzerowaniu ustawień sieciowych są 4 kropki nagle 1 po przełożeniu karty do innego telefonu wszystko działa prawidłowo byc moze jest to jeden z wybryków IOS 8.
- - - Połączono posty - - -
Po wyzerowaniu ustawień sieciowych są 4 kropki nagle 1 po przełożeniu karty do innego telefonu wszystko działa prawidłowo byc moze jest to jeden z wybryków IOS 8.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych