Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak możliwości wykonywania połączeń.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bazylizz

Bazylizz
  • 27 postów

Napisano 27 września 2014 - 10:16

Hej, bardzo potrzebuję waszej pomocy, a nie widziałem, żeby ktokolwiek oprócz mnie miał taki problem: Po upgradzie oprogramowania z 7.1 do 8.0 przestałem mieć możliwość wykonywania połączeń. Po wciśnięciu losowego kontaktu wyświetla się prawie od razu komunikat "Połączenie nieudane". Wciskanie "Ponów" nic nie pomaga, czasem tylko telefon się zatnie. Mogę odbierać połączenia, rozmawiać i wszystko jest ok. Smsy wysyłam i odbieram też bez najmniejszego problemu. Tylko dzwonić nie mogę i nie mam pojęcia czemu... Dziś znów upgradeowałem, tym razem do 8.0.2 i wciąż bez zmian. Próbowałem włączać i wyłączać, przytrzymywać home button i górny przycisk żeby zrestartować, też bezskutecznie. Zresetowałem ustawienia sieciowe również bez rezultatu. Jestem zagubiony i z każdym dniem coraz bardziej zirytowany. Czy ktoś mógłby mi doradzić. Będę bardzo wdzięczny.

#2 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 27 września 2014 - 16:44

Zrób kopię, wgraj soft od nowa bez przywracania kopii i sprawdź czy zadziała.

#3 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 27 września 2014 - 16:50

Ustawienia->telefon-> pokazuj mój numer ma być włączone. Jeżeli tak jest to wyłącz tą opcję i ponownie włącz. Operator Orange ?

#4 Bazylizz

Bazylizz
  • 27 postów

Napisano 28 września 2014 - 09:48

Tak, operator Orange, ale nie ma możliwości włączenia/wyłączenia "pokazuj moj numer". Jest włączana na stałe i jakby przezroczysta, tak ze nie mozna nic zrobic. Co do tej pierwszej opcji to dzisiaj spróbuje, chociaz chciałem tego uniknąć, zeby na nowo nie organizować absolutnie wszystkiego na telefonie...

#5 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 28 września 2014 - 11:49

Wyłącz dane sieci komórkowej i potem sprawdź to o czym pisałem wcześniej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych