Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Find my Mac - wymagana partycja odzyskiwania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 26 września 2014 - 08:34

W czym rzecz? Od jakiegoś czasu nie widzę Aira w Find My iPhone, a w iCloud na maku mam w znajdź mój mak komunikat jak na obrazku, ktoś podpowie? Bo kompletnie nie rozumiem gdzie to ugryźć, żeby wrócił na swoje miejsce wśród urządzeń w moim FMI.

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 września 2014 - 13:11

Aby działała funkcja Finf My Mac i jeszcze inne funkcje systemu konieczna jest na dysku twardym partycja Recovery. Albo jet ona u Ciebie uszkodzona albo nie ma jej w ogóle. A nie wymieniałeś dysku twardego? Albo może instalowałeś system na nowo z pendriva?

#3 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 26 września 2014 - 13:21

Ja od Was niedawno odebrałem MBW Mid 2010 po wymianie dysku na SSD i też nie mogę aktywować FindMyMac. Ten sam komunikat.

#4 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 26 września 2014 - 13:22

Nie wymieniałem, jest od rozpakowania z pudełka oryginał, tylko na Liona zainstalowałem z App Store rok temu Mavericks’a jak wydali i tyle. Dawno nie sprawdzałem funkcjonalności tego, a po zakupie nowych iPhone’ów chciałem wszystko doprowadzić do odpowiedniej formy i mam zonk.

#5 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 września 2014 - 13:39

Ja od Was niedawno odebrałem MBW Mid 2010 po wymianie dysku na SSD i też nie mogę aktywować FindMyMac. Ten sam komunikat.

Jeśli dobrze pamiętam to Pan wcześniej nie miał u siebie na starym dysku tej partycji recovery, w takim przypadku nie tworzymy jej na nowym dysku, ale za moment napiszę jak to szybko zrobić.

Nie wymieniałem, jest od rozpakowania z pudełka oryginał, tylko na Liona zainstalowałem z App Store rok temu Mavericks’a jak wydali i tyle. Dawno nie sprawdzałem funkcjonalności tego, a po zakupie nowych iPhone’ów chciałem wszystko doprowadzić do odpowiedniej formy i mam zonk.

A spróbuj włączyć komputer z wciśniętym Altem i zobacz czy masz tam w dostępnych opcjach uruchamiania Partycję odzyskiwania/recovery.

#6 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 26 września 2014 - 13:43

Włączałem, nie mam :) Kompletnie zgłupiałem, w sumie żona go używa i nigdy nie wnikałem, czasem wezmę w łapy i zrobię uaktualnienia itp. ale zaskoczył mnie ten drobiazg, lepiej, żeby był włączony FMM, nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać możliwość wymazania całości :)

#7 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 26 września 2014 - 14:24

https://github.com/M...ition-Installer

lub

Recovery Partition Creator 3.8 | Musings

lub

Gotowy pkg do pobrania => https://dl.dropboxus...-10.9.4.pkg.zip (500MB).

#8 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 26 września 2014 - 15:01

Zrobiłem tym Recovery Partition Creator 3.8 | Musings, rewelacja, 10 min i po temacie, już mi Find działa, dzięki za pomoc :) Pewnie nie tylko mi się to przyda.

#9 multi touch

multi touch
  • 9 postów

Napisano 11 stycznia 2015 - 18:40

Witam, mam taki sam problem, jednak mam maca od niedawna i nie wiem co zrobić by odpalić program Recovery Partition Creator 3.8.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co i jak ? 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych