Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

moj iphone przestal dzialac :( nagle w bardzo dziwny sposob

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 katepoks

katepoks
  • 12 posts

Posted 22 November 2007 - 22:21

Witam, mam iphone od 2 miesiecy i nie bylo z nim zadnych problemow jednak dzis przestal dzialac Rano dostalam kilka dziwnych eskow z ciagiem liter i cyfr ( ktos juz opisywal ten problem na forum )dalej nie moglam juz odczytywac zadnych eskow, aplikacja wieszala sie. Po wcisnieciu sms okno do pisania otwieralo sie i po chwili wracalo do strony glownej. Pozniej zanikla siec i nie da sie jej "wyszukac" ponownie powniewaz w settings nie ma opcji carrier Co to za choroba i jak ja uleczyc czy moze ktos z was sie z tym spotkal i wie jak to naprawic lub jakie sa przyczyny awarii bede wdzieczna za info:(

#2 dariokrol

dariokrol
  • 69 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 22 November 2007 - 22:38

a nie mozesz go sformatowc i wgrac sobie nowego softa?? nigdy sie z tym nie spotkalem ale mozesz sprobowac.. jaki masz soft??

#3 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 22 November 2007 - 22:47

oddaj na gwarancji, jezeli nie masz to zgadzales sie na utrate jej wiec uzbieraj na nowego iPhona...

Zglaszam cie do konkursu na najbardziej bezuzyteczny post na forum.

dariokrol - nie spotkalem sie z czyms takim jeszcze, co bym radzil to zrobienie restora - jesli problem lezy po stronie softu to to powinno go naprawic.

#4 katepoks

katepoks
  • 12 posts

Posted 22 November 2007 - 22:51

oczywiscie taki mam zamiar ale mam tez inny problem natury technicznej. Mam na iphone duzo zdjec ktore musze odzyskac.Nie moge ich wyjac programem ktorym zdejmowalam sim bo mam juz wyzsza wersje i tunes i generalnie moj komp nie widzi tych zdjec. Tzn w i tunes sa na dole na pasku zaznaczone na zolto ze sa :) ale nie ma ich w tym glownym oknie. Nie wiem czy sie jasno wyrazam ale niestety nowe technologie to nie jest moja specjalnosc

---- Dodano 23-11-2007 o godzinie 00:56 ----
co do systemu na ktorym dzialal moj iphone to 1.0.2 i jeszcze jedno pytanie czy po restore musze od poczatku wszystko wlamanko i ect ???? co do odpowiedzi Pana Wieslawo to hm oczekiwalabym bardziej konstuktywnych, optymistycznych i przydatnych podpowiedzi

#5 Saint

Saint
  • 344 posts
  • Skądwiesz?

Posted 23 November 2007 - 00:29

Z tymi zdjeciami w iTunes to masz zaznacone w opcjach synchonizacji galere zdjec jako ta ktora jest synchronizowana? czy czesniej synchronizowales iPhonea ze zdjeciami z iTunsem? jesli tak to zdjecia powinienes miec na dysku i po klopocie. Dalej ja bym zrobil restora przez iTunsa z pliku firmware 1.1.1 i sprawdzil czy jest ok jesli tak to dalej juz standarsowo. Jesli nie to to jedziemy nizej do 1.02. nie wiem jakik mas modem w nim bo nie napisales wiec dalej moge wrozyc z fusow nad mozliwosciami.

#6 katepoks

katepoks
  • 12 posts

Posted 23 November 2007 - 10:03

TAk tak w druga strone to dziala bardzo dobrze czyli wkladanie zdjec do kompa z iphona ale JAK SCIAGNAC ZDJECIA W DRUGA STRONE Z IPHONE NA KOMP? Dopiero jak sciagne te fotki to moge dalej walczyc z restore lub czymkolwiek co wroci zycie mojemu iphone :)

#7 wojo2000

wojo2000
  • 121 posts
  • SkądPoland/Lodz

Posted 23 November 2007 - 14:54

kolego, chyba sobie z nas żartujesz! oczekujesz że bez czytania forum, od razu otrzyamsz od nas odpowiedź, a i jeszcze może mamy Ci pomóc zdjęcia zgrać? Zrób restore (ale w pzemyślany sposóB) a potem jak już wszystko o czym jest napisane na forum zawiedzie, zadaj swoje pytanie! CZYTANIE NIE BOLI! P.S. Podaj swój numer telefonu to napewno ktoś zadzwoni i przez telefon Ci problem rozwiąże...

#8 etommi

etommi
  • 102 posts

Posted 23 November 2007 - 16:36

Mi telefon dziala ale tez dzis dostalem jakies dziwne smsy - tak jakby arabskie literki lub ruskie. Nigdy w ciagu tylu lat uzywania nie dostalerm takich sms - dziwne mam nadzieje ze to nie bedzie wplywac na nasze Iphony.

#9 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 23 November 2007 - 17:45

Ło Jezuu!!! To na pewno Sztefan blokuje ajfony!!! A teraz na poważnie, mój komp widzi iPhona jako aparat cyfrowy i mogę spokojnie zgrywać zdjęcia. Może spróbuj odinstalować i ponownie zainstalować iP i może też ci się pojawi taka możliwość.

#10 katepoks

katepoks
  • 12 posts

Posted 23 November 2007 - 18:04

Po pierwsze to KOLEZANKO ! to a propos czytania, ktore nie boli. Wczytujac sie dokladnie wiedzialbys ze kolega nie jestem , a po drugie czytalam forum dokladnie i nie znalazlam tam odpowiedzi na moje pytanie dlatego postanowilam zadac je na forum.
Po trzecie nie chodzi mi o zgranie zjec ot tak po prostu ( co moge sobie przeczytac w manualu do mojego telefonu!!!
Po czwarte nie prosze o gotowe rozwiazanie tylko o pomoc a jej udzielanie nie jest przymusowe wiec nie wiem skad te uwagi.
Po piate, znowu a propos czytania, moj problem nie dotyczy glownie zgrania zdjec.
A NA SAM KONIEC TO, TO ZE PODAM MOJ NUMER TELEFONU NIC NIE DA PONIEWAZ NUMER NIE WYSTARCZA POTRZEBNY JEST TELEFON, KTORY JAK NAPISALAM SIE POPSUL I NIE MOGE Z NIEGO DZWONIC ANI ODBIERAC POLACZEN !!!!!!wiec dziekuje za te rade i nie wiem skad ten autorytet na prawde
Innym, ktorzy udzielili mi bardziej przydatnych porad bardzo bardzo dziekuje mam nadzieje ze moj tel wkrotce zadziala :)

#11 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 23 November 2007 - 18:53

rzep daj spokój, dla mnie posiadanie złamanego iPhona stoi na tym samym poziomie co posiadanie Photoshopa CS3 TorrentEdition, więc mój post ze swej natury miał taki być

No pewnie, po co się wysilać i pomyśleć..

Setki razy była o tym mowa - iPhona legalnie kupujesz (a nie 'ściągasz z torrenta') - złamanie sim-locka jest tylko złamaniem umowy licencyjnej - tracisz gwarancję..

Gdyby było to nielegalne to właściciele wszystkich komisów telefonicznych siedzieli by w więzieniu..

Jak masz pisać takie rzeczy to już lepiej sobie daruj - szkoda gumek pod klawiszami..

#12 katepoks

katepoks
  • 12 posts

Posted 23 November 2007 - 19:09

Dobra, zdjecia z iphone wyciagniete, ten problem jest juz za mna. Za to teraz w moim telefonie poz a ostatnimi uszkodzeniami czyli brakiem mozliwosci odzczytania sms, mail ( aplikacje sie wywalaly) tel nie widzi karty sim, a teraz nie ma rowniez wi -fi?
Telefon nie chce przejsc w tryb restore za pomoca wcisniecia sleep+home ???
Dla niecierpliwych dodam ze czytalam inne watki na forum i nie znalazlam czegos takiego, tzn zeby wszystkie te funkcje na raz sie popsuly. Podejrzewam najgorsze :(

#13 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 23 November 2007 - 19:50

Nie ma bata, żeby podpięty do kompa telefon i wciśnięcie na pół minuty przycisków nie wprowadziło go w tryb restore. Jak nie za pierwszym, to za drugim, albo trzecim razem, ale musi zagadać.

#14 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 23 November 2007 - 22:33

Dobra, zdjecia z iphone wyciagniete, ten problem jest juz za mna. Za to teraz w moim telefonie poz a ostatnimi uszkodzeniami czyli brakiem mozliwosci odzczytania sms, mail ( aplikacje sie wywalaly) tel nie widzi karty sim, a teraz nie ma rowniez wi -fi?
Dla niecierpliwych dodam ze czytalam inne watki na forum i nie znalazlam czegos takiego, tzn zeby wszystkie te funkcje na raz sie popsuly.
The real fuck-up. Podejzewam najgorsze :(

jak te zdjecia zgralas??

#15 etommi

etommi
  • 102 posts

Posted 24 November 2007 - 00:27

Dla niecierpliwych dodam ze czytalam inne watki na forum i nie znalazlam czegos takiego, tzn zeby wszystkie te funkcje na raz sie popsuly.
. Podejzewam najgorsze :(

Moze sprobuj na ITUNES 7.4.3 jest napewno do sciagniecia jeszcze w sieci.
Przy właczonym ITUNES - trzymasz na raz przycisk HOME i POWER az ekran sie tak dziwnie wygasi, po 5 sec puszczasz tylko POWER dalej 3masz HOME - czekasz az ITUNES przejdzie w tryb RESTORE - nastepnie z SHIFT (windows) szukasz pliku z oprogramowaniem ( tez jest na necie do sciągniecia).
Powinno naprawde zadzialac. Daj znac jak poszlo.

#16 katepoks

katepoks
  • 12 posts

Posted 26 November 2007 - 00:23

Sytuacja teraz wyglada tak. Zrobilam restore i bylo ok. Zaczelam wgrywac independence z jailbreak, aplikacja wywalila sie. Zrobilam restore jeszcze raz i od poczatku independence z jail..., znowu sie wywalilo tylko ze teraz przy probie restore jest jablko i czarny ekran na przemian i tel wywala sie na starcie. Aktywacje zrobilam wg tutoriala ze strony [url]http://web.mac.com/andy76sz/iPhone/Część_2.html[/url], Wg niego aktywowalam tel po raz pierwszy i bylo ok.
Jesli ktos z Was ma jakis pomysl co dalej to bardzo prosze o rady. Dodam ze jestem z Lodzi i jesli w mojej okolicy jest jakis doswiadczony haker/lekarz to chetnie oddam moj tel. w bardziej wprawne rece bo ja juz troche wymiekam. Podaje swoj skype katepoks

#17 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 posts
  • SkądWarszawa, PL // USA

Posted 26 November 2007 - 05:34

Przede wszystkim -- jaką masz wersję iTunes? Jeżeli 7.5, iNdependence nie będzie działać prawidłowo -- w tym wypadku musisz zrobić downgrade iTunes lub ściągnąć najnowsze iNdependence 1.3beta2 i użyć iNdependence MobDev Tool do wrzucenia MobileDevice framework z poprzedniej wersji iTunes (7.4.2) (instruckcje na ten temat: http://independence.googlecode.com/svn/tags/1.3_beta2/iNdependence/Other%20Files/README.txt)

Jeżeli masz iTunes 7.4.2 i ciągle nie działa, zrób jailbreak instalując AppTapp v3.1 stąd, następnie spróbuj aktywacji przez iNdependence.

#18 katepoks

katepoks
  • 12 posts

Posted 26 November 2007 - 14:18

Dobra Wieslawo! moja cierpliwosc sie skonczyla! CZY TEN WATEK MA TYTUL: MORALNE ASPEKTY ROZKODOWANIA IPHONE???? chyba nie! Wiec prosze nie wypowiadaj sie juz wiecej na tym watku bo ja jak i inni tylko tracimy czas na czytanie takich uwag. Kupilam telefon legalnie, zaplacilam za niego legalnie zarobionymi pieniedzmi, zdjelam simlock na wlasna odpowiedzalnosc i na wlasna odpowiedzialnosc zgodzilam sie na utrate gwarancji. Ktora miedzy nami jest mi na nic bo i tak nie wysle mojego telefonu do Stanow, nawet jesli bylby on zepsuty w wyniku uzytkowania zgodnie z instukcja. Moj telefon, moje pieniadze, moja sprawa!!! Co do prawa i moralnosci to niw wiem co gorsze zastepowanie oprogramowania innym darmowym!!! softem czy zmuszanie mnie do kozystania z jednej slusznej opcji oferowanej przez AT&T. Sa ludzie ktorzy chca kozystac z World'a a sa tacy ktorzy wola darmowy open office, wdzisz w tym cos zlego, bo ja nie. Zajmij sie wiec czyms bardziej pozytecznym, segregacja odpadow, zbiorka zywnosci dla biednych dzieci, bo chyba Ci sie nudzi! Do wymieniania uwag, nie dotyczacych bezposrednio tematu watku sluza chyba przywatne wiadomosci miedzy uzytkownikami. Wiec koresponduj sobie z ISzym prywatnie, jesli masz mu cos do powiedzenia. Pozdro

#19 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 26 November 2007 - 18:05

Dobra Wieslawo! moja cierpliwosc sie skonczyla! CZY TEN WATEK MA TYTUL: MORALNE ASPEKTY ROZKODOWANIA IPHONE???? chyba nie! Wiec prosze nie wypowiadaj sie juz wiecej na tym watku bo ja jak i inni tylko tracimy czas na czytanie takich uwag. Kupilam telefon legalnie, zaplacilam za niego legalnie zarobionymi pieniedzmi, zdjelam simlock na wlasna odpowiedzalnosc i na wlasna odpowiedzialnosc zgodzilam sie na utrate gwarancji. Ktora miedzy nami jest mi na nic bo i tak nie wysle mojego telefonu do Stanow, nawet jesli bylby on zepsuty w wyniku uzytkowania zgodnie z instukcja. Moj telefon, moje pieniadze, moja sprawa!!! Co do prawa i moralnosci to niw wiem co gorsze zastepowanie oprogramowania innym darmowym!!! softem czy zmuszanie mnie do kozystania z jednej slusznej opcji oferowanej przez AT&T. Sa ludzie ktorzy chca kozystac z World'a a sa tacy ktorzy wola darmowy open office, wdzisz w tym cos zlego, bo ja nie.
Zajmij sie wiec czyms bardziej pozytecznym, segregacja odpadow, zbiorka zywnosci dla biednych dzieci, bo chyba Ci sie nudzi! Do wymieniania uwag, nie dotyczacych bezposrednio tematu watku sluza chyba przywatne wiadomosci miedzy uzytkownikami. Wiec koresponduj sobie z ISzym prywatnie, jesli masz mu cos do powiedzenia.
Pozdro

popieram :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users