Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odzyskanie haseł do kont ( iClound itp. )

• Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 kokomailo

kokomailo
  • 4 postów

Napisano 25 września 2014 - 14:24

Witam ;) borykam się z pewnym problemem otóż znajoma posiadająca iPhone 4s zapomniała wpisywanych adresów e mail i haseł do usług iCloud. Z tego co mi wiadomo nie będzie mogła korzystać normalnie z telefonu. Jest możliwość odzyskania tych haseł? Nie chce mi się wierzyć, że po zapomnieniu hasła czy adresu e mail telefon nadaje się tylko do wyrzucenia... Jeśli już taki temat jest proszę o przekierowanie mnie. Z góry dziękuje za pomoc.

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2014 - 14:32

Adres email czyli AppleID jest w ustawieniach telefonu. Jeśli ta osoba jest właścicielką telefonu to hasło można odzyskać w 30 sekund bez jakiegokolwiek problemu.

#3 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 25 września 2014 - 14:37

Jest sposób na odczytanie przypisanego do telefonu Apple ID, podam na tacy: How To Bypass iOS 7 Activation Lock & Contact iCloud Owner For Permanent Fix - YouTube .
Mając Apple ID wystarczy wpisać go tutaj https://iforgot.appl.../verify/appleid i przejść przez całą procedurę. Jeśli natomiast nie pamięta też hasła do skrzynki pocztowej, to szczerze wątpię w istnienie tej znajomej i legalne pochodzenie telefonu.

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2014 - 14:39

No przecież wiadomo, że o jakiś znaleziony lub kradziony telefon chodzi.

#5 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 25 września 2014 - 14:41

No przecież wiadomo, że o jakiś znaleziony lub kradziony telefon chodzi.

Myślę, że masz rację ;)

#6 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2014 - 14:48

No przecież tutaj ciągle pojawiają się tematy osób, które znalazły albo ukradły telefon i chcą obejść zabezpieczenie. Najczęściej nowe konto i jeden, dwa posty na forum. Na tę okoliczność jest zazwyczaj wymyślana jakaś barwna opowieść mająca na celu zachęcić osoby z forum do napisania sposobu obejścia zabezpieczenia. A najlepsze z tego jest to, że taki sposób nie istnieje :) Oczywiście nikogo nie oskarżam, może w tym przypadku jest inaczej. W każdym razie w drugim poście pomogłem i chyba dokładnie odpowiedziałem na zadane pytanie. Chętnie udzielę też kolejnych wskazówek jak odzyskać zapomniane hasło.

#7 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 25 września 2014 - 14:54

Bardzo dobrze zaznaczyłeś zapomniane a nie nieznane

#8 kokomailo

kokomailo
  • 4 postów

Napisano 25 września 2014 - 15:14

świetnie ! mógłbyś mi napisać krok po kroku gdzie to trzeba wejść, żeby odzyskać te dane? ale z Was pesymiści koleżanka istnieje ;D telefon nie jest kradziony sama go kupiła więc ten post to moje szczerze chęci pomocy jej :) szkoda tyle pieniędzy dobrze wiemy ile te telefony kosztują :)

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2014 - 15:25

Ten telefon ona używa normalnie czy może jest zablokowany i prosi o podanie jakiegoś hasła? Bo to zasadnicza różnica w temacie odzyskania hasła.

#10 kokomailo

kokomailo
  • 4 postów

Napisano 25 września 2014 - 15:41

działa ale nie normalnie ma nawet problem ze ściągnięciem aplikacji massanger ..

#11 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2014 - 15:51

Jeśli ściąga aplikacje to znaczy, ze zna AppleID i hasło. No chyba, ze to jakiś inny problem.

W ustawieniach telefonu w dziale iTunes Store i iCloud masz wpisane AppleID. Aby odzyskać hasło trzeba wejść na tą stronę https://appleid.apple.com/pl a potem z prawej strony kliknąć przycisk "wyzeruj hasło" i dalej postępować już zgodnie ze wskazówkami systemu.
Najlepiej wybrać odzyskiwanie poprzez mail, bo odpowiedzi na pytania i tak nikt nie zna.

#12 kokomailo

kokomailo
  • 4 postów

Napisano 26 września 2014 - 10:58

No właśnie problem jest taki, że ona nie pamięta żadnych pytań i odpowiedzi. Jak to jest z wysłaniem na maila? Bo ona też nie pamięta na jakiego maila to wysłała jest możliwość sprawdzenia tego na jakiego maila rejestrowała konto za pierwszym razem?

#13 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 września 2014 - 11:12

Bez zalogowania się, nie.

#14 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 26 września 2014 - 11:20

Zamknijcie ten temat, bo to jakaś abstrakcja jest, "koleżanka" nie pamięta appleID, hasła do appleID, pytań zabezpieczających, maila na jakiego założyła konto, nic nie pamięta.:confused: A na mój chłopski rozum to chodzi o rozpracowanie "nieswojego" IPhone-a.

#15 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 września 2014 - 12:34

Dokładnie. Czas. zakończyć tę zabawę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych