Witam, mam pytanie może ktoś mi pomoże. Dosłownie kilkanaście minut temu pojawiła się problem z moim iPhone 5, mianowicie zaczęły latać poziome paski cienkie na wyświetlaczu. Otworzyłem go i podniosłem wyświetlacz do góry pod kątem i paski zniknęły ale gdy złożyłem go z powrotem to znowu zaczęły latać. Powiedzcie czy wyświetlacz do wymiany czy można to w inny sposób naprawić. żadna z trzech taśm łączących nie jest uszkodzona w żaden sposób, obejrzałem z każdej strony.
[ATTACH=CONFIG]23384[/ATTACH]
Problem z wyświetlaczem
Rozpoczęty przez
ramzestoja
, 23 wrz 2014 20:53
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 września 2014 - 20:53
Napisano 23 września 2014 - 21:58
Miałem bardzo podobna sytuacje. Tylko u mnie pasy były pionowe. Odkręciłem śrubki wypiąłem taśmy przedmuchalam przedmychalem wnętrze telefonu wyczyściłem wewnętrzna stronę metalowej ramki a dokładnie rowek w który wchodzi wyswietlacz. Złożyłem do kupy i działa juz drugi tydzień bez problemu.
- - - Połączono posty - - -
Spróbuj jeszcze ułożyć taśmy troszkę w inny sposób przed zamknięciem telefonu. Daj znac czy pomogło dobrze jest wiedzieć na przyszłość
Moze wypowie sie ktoś z serwisu ? Jestem ciekaw co jest przyczyna i jak sobie poradzić gdyby usterka wróciła odpukać
Spróbuj jeszcze ułożyć taśmy troszkę w inny sposób przed zamknięciem telefonu. Daj znac czy pomogło dobrze jest wiedzieć na przyszłość
Moze wypowie sie ktoś z serwisu ? Jestem ciekaw co jest przyczyna i jak sobie poradzić gdyby usterka wróciła odpukać
Napisano 24 września 2014 - 07:13
może lepiej samemu nie kombinować, 3w warszawie niedawno otwarto pierwszy autoryzowany serwis Apple, oddaj tam swojego iPhona i poproś o diagnozę, tak będzie bezpieczniej dla Twojego telefonu.
Napisano 24 września 2014 - 08:21
Przyczyną jest uszkodzona taśma wyświetlacza. Jej odpięcie i ponowne podłączenie może na jakiś czas wyeliminować problem ale prawdopodobnie to powróci.
A serwis autoryzowany niczego nie bedzie naprawiał tylko wymieni na nowy. Za darmo lub odpłatnie.
Napisano 24 września 2014 - 15:19
Lepiej kupić z demontażu wyświetlacz czy oddać na serwis?
W komisie koło mnie za wyświetlacz z demontażu używany 300zł a zamiennik 250zł. A na allegro od 150zł.
Proszę połączyć post.
Poradziłem sobie z problemem ale to jest tylko na teraz do momentu kupna wyświetlacza.
Wcisnąłem kawałek papierka pod taśmę (patrz na zdjęciu).
[ATTACH=CONFIG]23397[/ATTACH]
Tylko powiedzcie mi jak kupić ten wyświetlacz, gdzie i jak się nie nabrać na jakiś shit? Może ktoś mi poleci jakiś sklep internetowy?
W komisie koło mnie za wyświetlacz z demontażu używany 300zł a zamiennik 250zł. A na allegro od 150zł.
Proszę połączyć post.
Poradziłem sobie z problemem ale to jest tylko na teraz do momentu kupna wyświetlacza.
Wcisnąłem kawałek papierka pod taśmę (patrz na zdjęciu).
[ATTACH=CONFIG]23397[/ATTACH]
Tylko powiedzcie mi jak kupić ten wyświetlacz, gdzie i jak się nie nabrać na jakiś shit? Może ktoś mi poleci jakiś sklep internetowy?
Napisano 28 września 2014 - 16:56
z wyświetlaczem nie warto pakować się w zamiennik, na allegro niestety jest sporo pseudo oryginalnych, wiec lepiej wybrać ze sprawdzonego źródła lub zwyczajnie dowiedzieć się ile kosztowała by wymiana/naprawa w serwisie
Napisano 29 września 2014 - 20:02
jesli papierek zdaje egzamin i wszystko dziala to po co wymieniac ten wyswietlacz? Ja tak jak pisalem pare postow wczesniej wypiąłem tasmy, przeczyscilem, troche inaczej ułożyłem i wszystko gra jak narazie. No bedzie juz prawie miesiac
Ale nie powiem z tym papierkiem niezly patent, ze tez nie wpadlem wczesniej na to :-) Telefon złożony dziala wiec nie bede juz nic ruszał
Ale nie powiem z tym papierkiem niezly patent, ze tez nie wpadlem wczesniej na to :-) Telefon złożony dziala wiec nie bede juz nic ruszał
Napisano 08 października 2014 - 14:58
jeśli w serwisie ispot naprawili by to nieodpłatnie to chyba warto naprawić niż liczyć na tymczasowy chociaż działający patent z papierkiem
Napisano 08 października 2014 - 16:05
kwestią czasu jest jak taśmy przestaną działać. Przerabiałem kiedys podobną sytuację. Coś co pomogło to wymiana LCD. Mam sprawdzone hurtowniez częściami
Napisano 08 października 2014 - 16:22
Jaką hurtownię? Części oryginalnych nie kupisz nigdzie… Najtańszy sposób naprawy to kupno ekranu na ebay.com z lokalizacji Hong Kong z darmową wysyłką worldwide. Fakt, że będziesz musiał czekać kilka tygodni (zazwyczaj 2-3) ale dostaniesz dokładnie tą samą część którą kupisz w "serwisach/komisach" na allegro.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych